Το Ισραήλ έχει σκοτώσει το ένα πέμπτο των μαχητών της Χαμάς - WSJ

idf.il
Freepen.gr - Το Ισραήλ έχει σκοτώσει μόλις το 20% έως 30% των μαχητών της Χαμάς στη Γάζα από τότε που κήρυξε τον πόλεμο στην παλαιστινιακή μαχητική οργάνωση μετά τη διασυνοριακή επιδρομή του στις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, τις οποίες παρουσίασε την Κυριακή η Wall Street Journal.

Σε μια απόρρητη έκθεση που συντάχθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα, η Ουάσινγκτον εκτιμούσε πως η Χαμάς διέθετε μεταξύ 25.000 και 30.000 μαχητές στη Γάζα πριν από τον πόλεμο, καθώς και χιλιάδες μέλη της αστυνομίας και άλλων αρχών της περιοχής, βασιζόμενη στις εκτιμήσεις της σε υποκλαπείσες επικοινωνίες, στην παρακολούθηση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και στις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες.

Εκτός από τους εκτιμώμενους 5.000 έως 9.000 νεκρούς μαχητές, άλλοι 10.500 έως 11.700 μαχητές της Χαμάς έχουν τραυματιστεί, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος στην WSJ, διευκρινίζοντας ότι πολλοί από τους τελευταίους θα μπορούσαν να επιστρέψουν στη μάχη. Οι εναπομείναντες μαχητές κάνουν πιθανότατα "δύο ή τρεις δουλειές", έχοντας αναλάβει τις ευθύνες των πεσόντων συντρόφων τους, υπέθεσε ο στρατηγός του στρατού εν αποστρατεία Joseph Votel.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail