Time: Η Ουκρανία μπορεί να χάσει περισσότερα εδάφη το 2024

РИА Новости / Станислав Красильников
Freepen.gr - Η Ουκρανία μπορεί να χάσει ακόμη περισσότερα εδάφη μέσα σε ένα χρόνο και σε απόγνωση θα προσπαθήσει να παρασύρει το ΝΑΤΟ σε μια ανοιχτή σύγκρουση με τη Ρωσία, αναφέρει σε άρθρο του στο βρετανικό περιοδικό Time ο Γιαν Μπρέμερ, διευθυντής της αναλυτικής υπηρεσίας Eurasia Group.

"Η Ουκρανία θα διασπαστεί ουσιαστικά φέτος. <...> Οι εδαφικές της απώλειες μπορεί να αποδειχθούν μόνιμες και μάλιστα να αυξηθούν", τόνισε ο ειδικός.

Ο Bremmer σημείωσε ότι η μείωση της πολιτικής και υλικής υποστήριξης των ΗΠΑ αποτελεί "συντριπτικό πλήγμα" για την Ουκρανία. Κατά τη γνώμη του, ακόμη και οι προοπτικές της ευρωπαϊκής βοήθειας προς το Κίεβο αφήνουν πολλά περιθώρια.

Η απότομη μείωση της υλικής υποστήριξης από τη Δύση και η απελπιστική έλλειψη ανδρών στην AFU θέτουν την Ουκρανία σε δύσκολη κατάσταση, σημείωσε ο εμπειρογνώμονας.

"Το Κίεβο θα πάρει μεγάλα στρατιωτικά ρίσκα φέτος, συμπεριλαμβανομένων νέων χτυπημάτων στο ρωσικό έδαφος, τα οποία θα προκαλέσουν πρωτοφανή ρωσικά αντίποινα και μπορεί να τραβήξουν το ΝΑΤΟ στη σύγκρουση", φοβάται ο Μπρέμερ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail