Το πανίσχυρο υποβρύχιο Kronshtadt εντάσσεται στο ρωσικό ναυτικό

Peter Kovalev/TASS
Freepen.gr - Το ντιζελοηλεκτρικό υποβρύχιο Kronshtadt του σχεδίου 677 της κλάσης Lada εντάχθηκε στο ρωσικό ναυτικό. Η τελετή έπαρσης της σημαίας πραγματοποιήθηκε στο Ναυπηγείο του Ναυαρχείου στην Αγία Πετρούπολη, μετέδωσε ο ανταποκριτής του TASS.

Το υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι το υποβρύχιο εντάχθηκε στον στολίσκο Kola του Βόρειου Στόλου.

"Είναι μια πανηγυρική ημέρα για το Πολεμικό Ναυτικό, καθώς δεχόμαστε ένα υποβρύχιο νέας γενιάς που βασίζεται σε νέες φυσικές αρχές και είναι εξοπλισμένο με ισχυρά όπλα. Το υποβρύχιο θα επιχειρεί σε μια ταξιαρχία του Βόρειου Στόλου", δήλωσε στην τελετή ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού, ναύαρχος Nikolay Yevmenov, προσθέτοντας ότι το υποβρύχιο επιβεβαίωσε την αξιοπιστία, την ευελιξία και τα χαρακτηριστικά stealth του στις δοκιμές.

Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Viktor Yevtukhov, ο διοικητής του Βόρειου Στόλου Alexander Moiseyev και εκπρόσωποι της United Shipbuilding Corporation και του ναυπηγείου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail