Τα μυστικά και τα αποτελέσματα της θανατηφόρας επίθεσης με drone κατά του στρατού των ΗΠΑ στην Ιορδανία

Freepen.gr - Η Ουάσινγκτον συνεχίζει την υστερία μετά την αναφερόμενη επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους σε αμερικανική στρατιωτική βάση στην Ιορδανία. Παρά τις πολυάριθμες ερωτήσεις σχετικά με το περιστατικό, οι ΗΠΑ και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης συνεχίζουν την κλιμάκωση, γράφει το southfront.press.

Η CENTCOM αποκαλύπτει νέες λεπτομέρειες σχετικά με τα θύματα. Ο αριθμός των τραυματιών Αμερικανών στρατιωτών αυξήθηκε σε 34, ενώ ο αριθμός των νεκρών παραμένει ο ίδιος, δηλαδή τρεις στρατιωτικοί. Οκτώ στρατιώτες φέρονται να ζήτησαν εκκένωση για να τύχουν υψηλότερου επιπέδου ιατρικής περίθαλψης. Άλλοι τραυματισμένοι στρατιώτες υποβάλλονται σε εξετάσεις παρακολούθησης. Σύμφωνα με την CENTCOM, ο τελικός αριθμός των τραυματιών μπορεί ακόμη να αλλάξει.

Το γεγονός ότι ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατάφερε να διασπάσει την αεράμυνα των ΗΠΑ και να προκαλέσει τόσο μεγάλες απώλειες στον αμερικανικό στρατό δημιούργησε πολλές υποψίες. Επιπλέον, υπάρχουν πολλά ερωτήματα σχετικά με τις λεπτομέρειες του πλήγματος.

Η Ιορδανία συνεχίζει να διαψεύδει τις αναφορές του αμερικανικού στρατού. Το υπουργικό συμβούλιο της Ιορδανίας αρνείται πως Αμερικανοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στο έδαφος του Χασεμιτικού Βασιλείου. Ο Άμαν υποστηρίζει ότι η φονική επίθεση πραγματοποιήθηκε στη βάση Αλ Τανφ στη Συρία.

Ενώ η ακριβής περιοχή της επίθεσης είναι ακόμη άγνωστη και οι όποιες ζημιές δεν έχουν επιβεβαιωθεί τουλάχιστον από κάποια πλάνα, υπάρχουν ακόμη περισσότερες αμφιβολίες σχετικά με τις δυνάμεις που βρίσκονται πίσω από το χτύπημα.
 
Το σιιτικό κίνημα "Ισλαμική Αντίσταση του Ιράκ" ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους σε αμερικανική στρατιωτική βάση στα σύνορα της Ιορδανίας με τη Συρία. Αυτό ανέφερε η Washington Post, επικαλούμενη ανώνυμη πηγή στην ηγεσία της ομάδας. Η πηγή, η οποία μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, φέρεται να δήλωσε ότι το ιρακινό κίνημα, το οποίο ενώνει διάφορες ομάδες, αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση.

"Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίσουν να υποστηρίζουν το Ισραήλ, η κλιμάκωση θα συνεχιστεί. Όλα τα αμερικανικά συμφέροντα στην περιοχή είναι νόμιμοι στόχοι και δεν ανησυχούμε για τις απειλές αντιποίνων από τις Ηνωμένες Πολιτείες", φέρεται να δήλωσε εκπρόσωπος του κινήματος στην εφημερίδα.

Πηγές του πρακτορείου Associated Press επιβεβαίωσαν επίσης πως το χτύπημα πραγματοποιήθηκε από μία από τις ομάδες στο Ιράκ, αλλά δεν ανέφεραν ποια. Στο άρθρο των NYT, οι "υποστηριζόμενοι από το Ιράν" κατονομάζονται ως ένοχοι τουλάχιστον 10 φορές- αλλά αυτοί που πραγματικά εκτόξευσαν το drone δεν κατονομάζονται ποτέ.

Έτσι, οι αναφορές των MSM δεν αποκάλυψαν την ακριβή ομάδα που βρίσκεται πίσω από την επίθεση.  Ωστόσο, επισήμαναν τον κύριο ένοχο, το Ιράν, όπως πάντα, χωρίς να παρέχουν αποδείξεις.

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος του Ιράν στον ΟΗΕ υποστήριξε ότι η Ισλαμική Δημοκρατία δεν είχε καμία σχέση με το χτύπημα στην αμερικανική βάση στα σύνορα της Ιορδανίας και της Συρίας.

Ωστόσο, η Ουάσινγκτον δεν μπορεί να σταματήσει να κλιμακώνει την κατάσταση. Ο αμερικανικός στρατός απέκτησε πρόσχημα για να εξαπολύσει πλήγματα αντιποίνων, μεταξύ άλλων και στο ιρανικό έδαφος. Παρά όλα τα ερωτήματα που σχετίζονται με την υποτιθέμενη επίθεση, το Πεντάγωνο υποστήριξε ότι θα απαντήσει στο χτύπημα. Ο Μπάιντεν φέρεται να δήλωσε πως τίποτα δεν είναι πραγματικά σαφές ακόμη - εκτός από το ότι το Ιράν βρίσκεται πίσω από όλες τις επιθέσεις.

Η Ουάσινγκτον κατηγόρησε το Ιράν χωρίς καμία απόδειξη, ενώ οι Δημοκρατικοί στην εξουσία επιδιώκουν να δείξουν τη θεραπεία ενός εξωτερικού εχθρού που υποτίθεται ότι απειλεί την ασφάλειά τους. Ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι "πολεμούν τους παράνομους μετανάστες στα σύνορα των ΗΠΑ", ο Μπάιντεν μπαίνει στη μάχη κατά του Ιράν. Η συνεχιζόμενη υστερία στα MSM και οι ηχηροί ισχυρισμοί του αμερικανικού στρατού είναι πιθανό να οδηγήσουν σε μια ακόμη προσωρινή κλιμάκωση στην περιοχή, αλλά η Ουάσινγκτον δεν έχει τη δύναμη να εισέλθει σε πόλεμο πλήρους κλίμακας εναντίον του Ιράν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail