Η Δύση γνωρίζει ότι ο Ζελένσκι "ξεφεύγει από τον έλεγχο" - Λαβρόφ

Sputnik/Ramil Sitdikov
Freepen.gr - Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι γίνεται όλο και πιο ανισόρροπος καθώς κρατιέται στην εξουσία και οι δυτικοί υποστηρικτές του αναζητούν τρόπους για να τον κρατήσουν υπό έλεγχο, υποστήριξε την Πέμπτη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Οι εκκλήσεις για τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία φέτος είναι μέρος αυτής της προσπάθειας, πιστεύει.

Αρκετοί δυτικοί πολιτικοί έχουν προτείνει στην Ουκρανία να διεξαγάγει γενικές εκλογές που θα πρέπει να γίνουν το 2024. Οι κανονικές δημοκρατικές διαδικασίες στη χώρα ανεστάλησαν υπό στρατιωτικό νόμο, αλλά η χώρα θα μπορούσε να τροποποιήσει τους νόμους της για να επιτρέψει την διεξαγωγή των εκλογών.

Ο Ζελένσκι έχει στείλει ανάμεικτα μηνύματα σχετικά με το θέμα, λέγοντας εναλλάξ ότι είναι πρόθυμος να διεκδικήσει άλλη μια θητεία υπό ορισμένες συνθήκες και υποστηρίζοντας πως ο ουκρανικός λαός δεν θα ήθελε εκλογές ενώ η χώρα πολεμάει.

Η αντιφατική ρητορική "αντικατοπτρίζει μόνο την επιθυμία του συγκεκριμένου ατόμου και των συνεργατών του... να διατηρήσουν την εξουσία όσο περισσότερο μπορούν", παρατήρησε ο Λαβρόφ. Εν τω μεταξύ, η Δύση "θα ήθελε να έχει περισσότερη ευελιξία", λαμβάνοντας υπόψη την αποτυχία του Κιέβου να σημειώσει επιτυχίες στο πεδίο της μάχης, πρόσθεσε. Το να τρέξει ο Ζελένσκι μια εκστρατεία επανεκλογής "θα τον ευθυγραμμίσει περισσότερο με τα δυτικά συμφέροντα, επειδή όλο και περισσότερο ξεφεύγει από τον έλεγχο", πρότεινε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών. Η ρωσική κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την προσωπική τύχη του Ζελένσκι, δήλωσε ο Λαβρόφ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail