Θα εμποδίσουν η Ρωσία και η Κίνα την Ουάσινγκτον να επεκτείνει τη σύγκρουση;

pixabay / geralt
Όπως έχω τονίσει, η Ρωσία και η Κίνα δεν έχουν πολλές επιλογές.  Η Ρωσία εξαρτάται από το Ιράν για να εμποδίσει τη CIA να διοχετεύσει τζιχαντιστές στη Ρωσική Ομοσπονδία και στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες της Κεντρικής Ασίας.

Paul Craig Roberts - paulcraigroberts.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Η Κίνα έχει ενεργειακή εξάρτηση και ενεργειακές επενδύσεις στο Ιράν και δε θέλει να επαναληφθεί μια απώλεια όπως αυτή που επέβαλε η Ουάσινγκτον στην Κίνα στη Λιβύη. Ωστόσο, αυτές οι δύο υπερδυνάμεις δεν έχουν μεταφέρει στην Ουάσινγκτον ότι το Ιράν είναι εκτός ορίων. Ο πιο σίγουρος τρόπος αποτροπής μιας επικίνδυνης κλιμάκωσης είναι η άμεση ανακοίνωση από τη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν μιας κοινής συμμαχίας ασφαλείας στην οποία η επίθεση σε έναν είναι επίθεση σε όλους.

Η Ρωσία θα μπορούσε να προσθέσει επιρροή σε αυτή την ανακοίνωση με την άμεση άρση του περιορισμού της στη Συρία που εμποδίζει τη Συρία να χρησιμοποιήσει τη σύγχρονη αντιαεροπορική ικανότητα που της παρέχει η Ρωσία για να σταματήσει τις επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο συριακό έδαφος. Ο Πούτιν πλανάται αν πιστεύει πως οι περιορισμοί του αποτρέπουν την κλιμάκωση, ενώ στην πραγματικότητα οι περιορισμοί του Πούτιν προκαλούν κλιμάκωση.

Στην πραγματικότητα, αυτό που αντιμετωπίζουμε είναι η επιθετικότητα της Ουάσιγκτον μαζί με την αυτοσυγκράτηση της Ρωσίας που οδηγεί σε πυρηνικό πόλεμο.

Οι επιθέσεις της Ουάσινγκτον στην Υεμένη αποσκοπούν στην έναρξη σύγκρουσης με το Ιράν. Οι νεοσυντηρητικοί της Ουάσιγκτον έχουν στα χέρια τους την ευκαιρία να ανανεώσουν τους πολέμους τους κατά των αντιπάλων του Ισραήλ.  Αν η Ρωσία και η Κίνα δεν το καταλάβουν αυτό και δεν δράσουν για να το αποτρέψουν, οι χειρότερες προκλήσεις θα φέρουν τον Αρμαγεδδώνα πάνω μας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail