Το ΝΑΤΟ βυθίζεται στη μάχη για την Κριμαία

Freepen.gr - Εν μέσω των συνεχιζόμενων ρωσικών καταστροφικών χτυπημάτων στις ουκρανικές στρατιωτικές υποδομές, το Κίεβο επιχείρησε επιθέσεις στη χερσόνησο της Κριμαίας.

Στις 3 Ιανουαρίου, υπήρξε εισβολή αναγνωριστικών αεροσκαφών του ΝΑΤΟ γύρω από την Κριμαία. Τα Bombardier Challenger, RQ-4B Global Hawk, Boeing P-8A Poseidon έλαβαν μέρος σε μια μεγάλη επιχείρηση αναγνώρισης πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα. Περισσότερα αεροσκάφη εντοπίστηκαν πάνω από τις ρουμανικές και τις τουρκικές ακτές, αναφέρει το southfront.press.

Τα αναγνωριστικά αεροσκάφη της Συμμαχίας στοχεύουν σε ουκρανικούς πυραύλους και πλήγματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η πρώτη απόπειρα επίθεσης στη χερσόνησο πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα. Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, τουλάχιστον 6 πύραυλοι, μεταξύ των οποίων πιθανότατα S-200 και Neptunes, καταρρίφθηκαν και αναχαιτίστηκαν από τα μέσα ηλεκτρονικού πολέμου κοντά στη Σεβαστούπολη. Το ουκρανικό Su-24 που συμμετείχε στην επίθεση φέρεται επίσης να καταρρίφθηκε.

Ωστόσο, ο ρωσικός στρατός δεν σχολίασε επίσημα το περιστατικό, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Στις 4 Ιανουαρίου, οι ουκρανικές δυνάμεις που συντονίστηκαν από τον στρατό του ΝΑΤΟ εξαπέλυσαν άλλη μια μαζική επίθεση στη χερσόνησο σε μια προσπάθεια να υπερφορτώσουν τη ρωσική αεράμυνα.

Το βράδυ, τουλάχιστον 10 ουκρανικοί πύραυλοι καταστράφηκαν πάνω από τις δυτικές ακτές. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι από αυτούς ήταν Storm Shadows, συνοδευόμενοι από αρκετούς αναλώσιμους πυραύλους δόλωμα.

Μετά την αποτυχία της πυραυλικής επίθεσης, οι ουκρανικές δυνάμεις επιχείρησαν μαζικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης νύχτας, 36 ουκρανικά UAV καταρρίφθηκαν πάνω από την Κριμαία και ένα ακόμη καταστράφηκε κοντά στη ρωσική πόλη Νοβοροσίσκ, όπου εδρεύει ο ρωσικός στόλος.

Ορισμένες ρωσικές στρατιωτικές πηγές υποστήριξαν ότι μαχητικά F-16 του ΝΑΤΟ έλαβαν μέρος στις πρόσφατες επιθέσεις. Χειριζόμενα από ξένους πιλότους, εκτόξευσαν αρκετούς πυραύλους από τον εναέριο χώρο της Ρουμανίας. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ρωσικά αντίποινα σε πλήγματα στο έδαφος του ΝΑΤΟ.

Παρά την ταπεινωτική ήττα στη μάχη κατά των ρωσικών δυνάμεων αεράμυνας, το Κίεβο δεν σταματά τις προσπάθειες επίθεσης στη χερσόνησο.

Περίπου το μεσημέρι της 5ης Ιανουαρίου, ουκρανικός πύραυλος κατά πλοίων Neptune καταρρίφθηκε πάνω από τα βορειοδυτικά ύδατα της Μαύρης Θάλασσας. Οι προσπάθειες της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ να εξαπολύσουν πιο μαζικές επιθέσεις είναι πιθανό να συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail