Ο Μπάιντεν και οι συνεργάτες του προσπαθούν τώρα να κλέψουν ρωσική αμυντική τεχνολογία

Το Φεβρουάριο του 2022, η Ρωσία ξεκίνησε τη μεγαλύτερη σύγκρουση στην Ευρώπη από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με την εισβολή της στην Ουκρανία, σηματοδοτώντας μια βαθιά αντιπαράθεση με τη Δύση που θυμίζει τον Ψυχρό Πόλεμο. Δυστυχώς, η Ουκρανία παλεύει.

Vedica Singh - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Η κυριαρχία της Ρωσίας στην παραγωγή όπλων, ξεπερνώντας εκείνη της Δύσης, παραμένει ένας κομβικός παράγοντας. Με πρόθεση να διατηρήσει αυτό το πλεονέκτημα, η Ρωσία έχει αυξήσει εκθετικά την παραγωγή κρίσιμων στρατιωτικών μέσων, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων, μη επανδρωμένων αεροσκαφών, οχημάτων μάχης και πυροβολικού, προμηθεύοντας τις δυνάμεις της στην Ουκρανία.

Παρά τις προσπάθειες της Ουκρανίας και των δυτικών υποστηρικτών, με επικεφαλής τον πρόεδρο Μπάιντεν και τους συμμάχους του, να αντιμετωπίσουν τη δυναμική της Ρωσίας, βρίσκονται σε δυσπιστία για τον γρήγορο και συντριπτικό ρυθμό που θέτουν οι ρωσικές δυνάμεις. Ο Ντένις Μαντούροφ, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός που επιβλέπει την παραγωγή όπλων, σημειώνει τα πρώιμα και επιταχυνόμενα κέρδη της Ρωσίας στην παραγωγή σε σύγκριση με τους δυτικούς ομολόγους της. 

Μια ανάλυση δορυφορικών εικόνων από το Σχήμα, την ουκρανική ερευνητική μονάδα του RFE/RL, δείχνει ότι η Ρωσία ενισχύει ενεργά την ικανότητά της για την παραγωγή όπλων και αναπτύσσει νέα εργοστάσια, καθώς η πλήρους κλίμακας εισβολή της στην Ουκρανία εισέρχεται στον 21ο μήνα της, χωρίς να διαφαίνεται κάποιο τέλος.

Από πολεμικά αεροπλάνα και μαχητικά ελικόπτερα μέχρι στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και κατευθυνόμενα πυρομαχικά, οι εγκαταστάσεις είναι ένα μείγμα από κρατικά στρατιωτικά εργοστάσια, συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και επιχειρήσεις διπλής χρήσης που λειτουργούν από πολίτες και κατασκευάζουν και επισκευάζουν εξοπλισμό και πυρομαχικά για την αλεστική πολεμική προσπάθεια της Μόσχας.

Αυτή η αποτελεσματικότητα της ρωσικής στρατιωτικής κατασκευής έχει αφήσει σε αμηχανία τη Δύση, προκαλώντας προσπάθειες να διαλευκανθούν οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί η Μόσχα. Η πρόσφατη ανάπτυξη ρωσικών υπερηχητικών πυραύλων έπιασε τις ΗΠΑ απροετοίμαστες. Σε απάντηση, τα δυτικά έθνη φέρονται να συμμετέχουν σε προσπάθειες απόκτησης της στρατιωτικής τεχνολογίας της Μόσχας, με ιδιαίτερη έμφαση στην προσέλκυση εμπειρογνωμόνων της βιομηχανίας.

Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου Denis Manturov, υπάρχει μια συνεχής επιδίωξη όχι μόνο για ερευνητικά δεδομένα και προδιαγραφές όπλων, αλλά και για την τεχνογνωσία πολύτιμων ειδικών. Ο υπουργός Μαντούροφ τόνισε πως αυτό επεκτείνεται πέρα από την κατασκοπεία, αναφέροντας μια πρόσφατη παρέμβαση της FSB για την αποτροπή απόπειρας δολοφονίας ενός διευθυντή αμυντικής εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ο Μαντούροφ ρωτήθηκε αν υπάρχουν περιπτώσεις βιομηχανικής κατασκοπείας από "μη φιλικές χώρες", ενώ η Ρωσία αυξάνει την αμυντική παραγωγή.

"Αυτό συνέβαινε ανά πάσα στιγμή. Συμβαίνει σήμερα και θα συμβεί αύριο", δήλωσε ο υπουργός.

"Υπάρχει ενεργό κυνήγι όχι μόνο για την πολλά υποσχόμενη έρευνα, τα δεδομένα και τις παραμέτρους των όπλων μας, αλλά και για τους ειδικούς μας που είναι ιδιαίτερα πολύτιμοι".

"Δεν είναι μόνο το θέμα της κατασκοπείας. Πιστεύω ότι έχετε δει αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι η FSB απέτρεψε μια απόπειρα κατά της ζωής ενός από τα κορυφαία στελέχη μιας αμυντικής εταιρείας", δήλωσε ο υπουργός.

Επιπλέον, την περασμένη εβδομάδα, η κύρια υπηρεσία κρατικής ασφάλειας της Ρωσίας ανέφερε τη σύλληψη ενός Ρώσου υπηκόου, στον οποίο φέρεται να είχε ανατεθεί από "ουκρανική τρομοκρατική οργάνωση" να δολοφονήσει ένα διευθυντή αμυντικής βιομηχανίας στην κεντρική περιοχή της χώρας.

Σε προηγούμενη δήλωσή του αυτόν το μήνα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου υπογράμμισε μια "άνευ προηγουμένου" φάση επανεξοπλισμού, σημειώνοντας μια σημαντική αύξηση στην παραγωγή αρμάτων μάχης, μη επανδρωμένων αεροσκαφών και διαφόρων όπλων και πυρομαχικών από τότε που η Μόσχα ξεκίνησε την στρατιωτική της δράση στην Ουκρανία πέρυσι.

Ο Shoigu αποκάλυψε ότι περισσότεροι από 100 τύποι όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού έχουν υποστεί εκσυγχρονισμό. Αυτό που προηγουμένως απαιτούσε χρόνια για την ανάπτυξη και τις δοκιμές, τώρα εισέρχεται ταχύτατα στην ανάπτυξη του στρατού μέσα σε λίγους μήνες, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις του.

Ο Πούτιν έχει αντισταθεί στις προσπάθειες της Δύσης να αντιστρέψει την εισβολή του στην Ουκρανία και η εξουσία του είναι σταθερή. Αντί να μιμηθούν τον τρόπο της Ρωσίας, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους χρειάζονται μια νέα στρατηγική. Ο Μπάιντεν και οι συν αυτώ πρέπει να καταλάβουν ότι η αμυντική ισχύς της Ρωσίας είναι αποδεδειγμένη και η ελαστική της άμυνα είναι δύσκολο να ανταγωνιστεί, οπότε θα είναι καλύτερα να το αποδεχτεί αυτό αντί να κυνηγάει άγριες στρατηγικές.

Παρά τις ελπίδες, η αντεπίθεση της Ουκρανίας απέτυχε. Ο Πούτιν είναι πεπεισμένος πως έχει τον χρόνο με το μέρος του. Στην πρώτη γραμμή του μετώπου, η Ρωσία δε δείχνει σημάδια ήττας σε αυτή την παρατεταμένη μάχη. Η οικονομία δέχτηκε πλήγμα, αλλά η λαβή του Πούτιν σφίγγει μετά από μια αποτυχημένη εξέγερση. Παραδόξως, η εξουσία του Πούτιν ενισχύθηκε μετά την αποτυχημένη εξέγερση του Yevgeny Prigozhin τον Ιούνιο. Επιπλέον, με την σταθερή υποστήριξη του πολέμου και την ενιαία υποστήριξη της ελίτ, η Ρωσία κερδίζει. Έτσι, ήρθε η ώρα για τον Μπάιντεν και τους συν αυτώ να εγκαταλείψουν τους ευσεβείς πόθους τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail