Η Γάζα, η Υεμένη και η Ουκρανία ηχούν την καμπάνα του θανάτου για την "Παγκόσμια Τάξη Βασισμένη σε Κανόνες" υπό την ηγεσία των ΗΠΑ

Photo: SCF
Όποιο ηθικό κύρος ή υπεροχή και αν θεωρούσαν τα δυτικά κράτη ότι είχαν στο παρελθόν, όλα αυτά έχουν πλέον καταστραφεί - ανεπανόρθωτα.

Η υποκρισία και η διπροσωπία των Ηνωμένων Πολιτειών και των δυτικών συμμάχων τους έχουν γίνει αντιληπτές εδώ και πολλά χρόνια, και μάλιστα αιώνες. Δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο σε αυτό. Αλλά αυτό που είναι καινούργιο τώρα είναι το πόσο εξόφθαλμα προφανές έχει γίνει στον κόσμο η απατηλή προσποίηση. Η παγκόσμια συνείδηση οδηγεί, με τη σειρά της, σε παγκόσμια περιφρόνηση.

Editorial - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Υπάρχει, επίσης, μια αδιαμφισβήτητη αίσθηση ότι οι δυτικοί ηγέτες έχουν συνειδητοποιήσει πως η παρωδία τους έχει καταρρεύσει και ότι επίκειται η πτώση τους.

Αυτή την εβδομάδα είδαν υπουργούς της βρετανικής κυβέρνησης να εκδίδουν απελπισμένες τρομολαγνικές προειδοποιήσεις για παγκόσμιες απειλές, ως έναν τρόπο να συγκεντρώσουν την υποστήριξη του κοινού για την εξαφανιζόμενη εξουσία τους. Με τον τρόπο αυτό, ακούγονται απλά γελοίοι.

Αλλού αυτή την εβδομάδα, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν απηύθυνε μια παράξενη πανεθνική ομιλία, εκλιπαρώντας για εθνική ενότητα εν μέσω παγκόσμιου χάους. Ο Μακρόν ακούστηκε αξιολύπητος, σαν να παρακαλούσε να του δώσουν σεβασμό.

Η ειρωνεία είναι ότι οι απειλές και το χάος που επικαλούνται αυτοί οι πολιτικοί τσαρλατάνοι είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα της δυτικής ανομίας, όπως αποδεικνύεται από την de facto υποστήριξή τους στη γενοκτονία στη Γάζα και την αδιάκοπη χρηματοδότηση ενός νεοναζιστικού καθεστώτος στην Ουκρανία για να προκαλέσουν τη Ρωσία. Για δεκαετίες, οι δυτικές δυνάμεις έχουν ξεφύγει με μαζικές δολοφονίες, παράνομους πολέμους και παγκόσμιο βανδαλισμό. Η διαφορά τώρα είναι ότι μια σύγκλιση κρίσεων έχει εκθέσει την κακοήθεια και τις μηχανορραφίες τους.

Η σφαγή στη Γάζα έχει ξεπεράσει τις 100 ημέρες και ο αριθμός των νεκρών πλησιάζει τις 30.000. Πρόκειται για την πιο διαφανή γενοκτονία στην ιστορία, όπως καταγγέλλει ο Richard Falk. Και, επιπλέον, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους είναι πλήρως συνένοχοι στα συγκλονιστικά εγκλήματα που διαπράττει το ισραηλινό καθεστώς.

Νοσοκομεία βομβαρδίζονται από τους Ισραηλινούς, γιατροί και δημοσιογράφοι δολοφονούνται, όπως και πεινασμένοι άνθρωποι που τρέχουν σε περιστασιακά φορτηγά με επισιτιστική βοήθεια. Η Unicef κάνει λόγο για "πόλεμο κατά των παιδιών". Μέχρι και 800.000 άνθρωποι στη Γάζα φέρονται να αντιμετωπίζουν την πείνα, και όμως οι αλαζονικές δυτικές δυνάμεις δεν κάνουν τίποτα για να σταματήσουν αυτόν τον αφανισμό ούτε καν τον καταδικάζουν.

Ο εφησυχασμός και η αυταρέσκεια των δυτικών πολιτικών ηγετών, όπως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο υπουργός Εξωτερικών του Άντονι Μπλίνκεν, είναι αηδιαστικοί. Οι Ηνωμένες Πολιτείες καθώς και η Ευρωπαϊκή Ένωση επιτρέπουν και εξοπλίζουν το ισραηλινό καθεστώς χωρίς καμία αυτοσυγκράτηση. 

Πράγματι, όταν η Νότια Αφρική παρουσίασε τις κατηγορίες της για γενοκτονία κατά του Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο των Ηνωμένων Εθνών στη Χάγη την περασμένη εβδομάδα, έγινε φανερό στον κόσμο ότι οι ΗΠΑ, η Βρετανία και άλλες ευρωπαϊκές δυνάμεις ήταν de facto στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τη συνενοχή τους.

Η Ουάσινγκτον, το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες αρνήθηκαν επιδεικτικά να απαιτήσουν κατάπαυση του πυρός στη Γάζα με το πρόσχημα κυνικών δικαιολογιών που ανακυκλώνουν απεχθή ψέματα της ισραηλινής προπαγάνδας, όπως ότι η παλαιστινιακή μαχητική ομάδα Χαμάς φέρεται να χρησιμοποιεί ανθρώπινες ασπίδες ή νοσοκομεία ως βάσεις.

Ωστόσο, αυτές οι δυτικές δυνάμεις γυρίζουν και ξαφνικά βομβαρδίζουν την Υεμένη, τη φτωχότερη χώρα της αραβικής περιοχής, επειδή προέβη στην ενέργεια αρχών να εμποδίσει τη ναυσιπλοΐα στην Ερυθρά Θάλασσα ως μοχλό πίεσης για να επιβάλει την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Οι Υεμενίτες επικαλούνται το δικαίωμά τους βάσει της Σύμβασης για τη Γενοκτονία του 1948 να δράσουν αλληλέγγυα για να αποτρέψουν τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού.

Έτσι, οι δυτικές δυνάμεις όχι μόνο εξοπλίζουν, επιτρέπουν και δικαιολογούν τα ισραηλινά εγκλήματα στη Γάζα. Όταν ένα άλλο μέρος, η Υεμένη, αναλαμβάνει δράση για να βοηθήσει τους Παλαιστίνιους, οι δυτικές δυνάμεις διπλασιάζουν την εγκληματικότητά τους επιτιθέμενες στην Υεμένη.

Η ναυτιλιακή κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα θα μπορούσε εύκολα να αποφευχθεί με την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, όπως υποστηρίζουν οι Υεμενίτες. Γιατί, λοιπόν, οι δυτικές δυνάμεις δε συμμορφώνονται; Το συμπέρασμα είναι ότι είναι απρόθυμες να σταματήσουν τη γενοκτονία στη Γάζα. Το ισραηλινό καθεστώς αποτελεί προπύργιο του αμερικανικού και δυτικού ιμπεριαλισμού στη γεωστρατηγικά σημαντική Μέση Ανατολή. Είναι ουσιαστικά εξουσιοδοτημένο να τη γλιτώνει με δολοφονίες, όπως κάνει εδώ και δεκαετίες από την ίδρυσή του το 1948 υπό την αιγίδα της αμερικανικής και βρετανικής νεοαποικιακής σκανδαλολογίας.

Ας είμαστε ξεκάθαροι. Οι ΗΠΑ και το βρετανικό σκυλί της επίθεσης δεν έχουν κανένα νομικό δικαίωμα να εξαπολύσουν πλήγματα στην Υεμένη, όπως εξηγεί ο Scott Ritter. Αυτό που διαπράττουν αυτές οι δυτικές δυνάμεις είναι εγκληματική επίθεση εναντίον μιας χώρας όπου πάνω από το ήμισυ του πληθυσμού των 33 εκατομμυρίων εξαρτάται από την επισιτιστική βοήθεια. Η στέρηση στην Υεμένη είναι το άμεσο αποτέλεσμα των βομβαρδισμών των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας εναντίον της χώρας αυτής, μαζί με τους πελάτες τους, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, από το 2015 έως το 2022, σε μια προσπάθεια να εκδιώξουν την κυβέρνηση της Ansar Allah.

Η διαφθορά των Ηνωμένων Πολιτειών και των δυτικών νεοϊμπεριαλιστών εταίρων τους είναι ολοφάνερη. Το υποτιθέμενο ηθικό κύρος που διακηρύσσουν είναι χρεοκοπημένο. Αυτές οι δυνάμεις δεν είναι παρά άνομα κράτη-παρίες, των οποίων η πολυδιαφημισμένη "παγκόσμια τάξη που βασίζεται σε κανόνες" είναι ένα θρασύτατο κάλυμμα για τη μονομερή βαρβαρότητα και τη ληστεία τους να λεηλατούν τον υπόλοιπο κόσμο.

Ο Μπλίνκεν, ο κορυφαίος διπλωμάτης των ΗΠΑ, βρέθηκε στο Νταβός αυτή την εβδομάδα για την ετήσια σύνοδο κορυφής της δυτικής ελίτ. Αυτή η συνάντηση είναι πλέον μια παρωδία προσχημάτων. Ο Μπλίνκεν μιλούσε για τη Γάζα και για το πώς τα δεινά "ραγίζουν την καρδιά του". Το να ακούει κανείς αυτό το ναρκισσιστικό ανύπαρκτο πρόσωπο αποτελεί προσβολή της ηθικής αξιοπρέπειας και της κοινής νοημοσύνης.

Ο Βρετανός ομόλογός του, ο Λόρδος [sic] Ντέιβιντ Κάμερον, βρισκόταν επίσης στο ελβετικό θέρετρο των Άλπεων και μιλούσε για το διεθνές δίκαιο και την ασφάλεια. Ο Κάμερον είχε μάλιστα το ανεγκέφαλο θράσος να ισχυριστεί ότι η σημερινή παγκόσμια κατάσταση θυμίζει τη δεκαετία του 1930, συγκρίνοντας τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Αδόλφο Χίτλερ και τη Ρωσία με τη ναζιστική Γερμανία. Ο Κάμερον έχει πάρει την ιστορία ανάποδα. Η σωστή σύγκριση είναι οι δυτικές δυνάμεις με τον ναζιστικό φασισμό.

Οι Αμερικανοί, οι Βρετανοί και άλλοι Ευρωπαίοι τροφοδοτούν τη γενοκτονία στη Γάζα, ενώ βομβαρδίζουν την Υεμένη και χρηματοδοτούν ένα νεοναζιστικό καθεστώς στην Ουκρανία, το οποίο τιμά ανοιχτά συνεργάτες του Τρίτου Ράιχ από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως ο Ρομάν Σουκέβιτς και ο Στέπαν Μπαντέρα.

Στο τσίρκο στην κορυφή του Νταβός συμμετείχε επίσης ο Ουκρανός πρόεδρος-μαριονέτα Βολοντιμίρ Ζελένσκι, ο οποίος, ως συνήθως, εκλιπαρούσε για δισεκατομμύρια επιπλέον οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας. Αυτός ο πόλεμος αντιπροσώπων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας έχει προκαλέσει το θάνατο 500.000 Ουκρανών στρατιωτών και έως και 200 δισεκατομμύρια δολάρια σε σπαταλημένα χρήματα των δυτικών φορολογουμένων. Ουκρανοί συνταξιούχοι, γυναίκες και ανάπηροι σύρονται τώρα από τους δρόμους για να συμμετάσχουν στη σφαγή που διευκολύνεται από το καθεστώς του Κιέβου που χρηματοδοτείται από τη Δύση.

Τα μαζικά εγκλήματα στη Γάζα, την Υεμένη και την Ουκρανία αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της δυτικής "τάξης που βασίζεται σε κανόνες". Είναι ένα μάθημα αντικειμένου της ίδιας βαθύτερης αιτίας. Δηλαδή, του δυτικού ιμπεριαλιστικού συστήματος, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο κόσμος έχει φτάσει σε ένα σημείο χωρίς επιστροφή. Η απάτη των δυτικών δυνάμεων αποκαλύπτεται θεαματικά και έχει καταστεί ανυπόφορη. Η δυτική αυτοκρατορική βιτρίνα καταρρέει από την εγγενή διαφθορά της. Είναι μια επικίνδυνη εποχή, αλλά η σκληρή αλήθεια μπορεί να απελευθερώσει τον κόσμο από την ηγεμονία και τη συστημική βία της δυτικής ελιτίστικης εξουσίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail