Ο κ. Σαμαράς κοροϊδεύει τον εαυτό του ή εσάς;

pixabay / platinumportfolio

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση… Αυτό ισχύει με την περίπτωση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Κάθε φορά που η Νέα Δημοκρατία [αυτο]στριμώχνεται ή αρθρώνει λόγο αντίθετο στη βάση των ψηφοφόρων της, εμφανίζεται ένας Αντώνης Σαμαράς από το υπερπέραν, λέει αυτά που θέλουν να ακούσουν οι ΝΔκρατες και εξαφανίζεται.

Του Στρατή Μαζίδη

Μου θυμίζει το σαβούρωμα* που κάνουν τα πλοία για να στρώσουν το βύθισμα ώστε να έρθουν even keel.

Φάλτσα με την Τουρκία κι ερχομός του Ερντογάν; Κάνει μια δήλωση ο κ. Σαμαράς.

Προχωρημένες πρωτοβουλίες με τους μετανάστες; Ξανακάνει μια δήλωση ο κ. Σαμαράς.

Νομοσχέδιο για τον Κώστα με τον Τάκη και τη Δήμητρα με τη Μαρία; Πετάγεται πάλι ο κ. Σαμαράς.

Λειτουργεί σαν παυσίπονο σε εκείνους τους ΝΔκρατες που νομίζουν ότι ανήκουν ακόμη σε ένα πατριωτικό κόμμα και τραγουδούν "ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η θρησκεία, ζήτω η ΝΔ".

Η μόνη απορία για ορισμένους είναι αν ο κ. Σαμαράς αισθάνεται όντως... διαφορετικός μέσα στη σημερινή ΝΔ, που απλά δεν τολμά να ρίξει το προβληματικό οικοδόμημα [αν μπορεί κιόλας] ή έχει αναλαβεί από τον αρχηγό να εμφανίζεται κάθε φορά που ο κόσμος στραβώνει, να πει τα πατροπαράδοτά του. Άλλωστε στήριξε το σημερινό πρωθυπουργό καθοριστικά το 2016 στη μάχη για την ηγεσία της ΝΔ.

Η ουσία είναι ότι στο τέλος της ημέρας πως όλα όσα σερβίρονται, νομοθετούνται και οι ψηφοφόροι ακούνε το νανούρισμα του κ. Σαμαρά πέφτοντας χαρούμενοι για ύπνο.

Είτε αυθεντικές, είτε όχι, οι εθνικιστικές πομφόλυγες του κ. Σαμαρά σταματούν στα λόγια. Πλέον τον βγάζει στη σέντρα και το antinews. 

Φυσικά όλοι αντιλαμβάνονται ποιος είναι ο κερδισμένος.


* η πλήρωση δεξαμενών έρματος με θαλασσινό νερό

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail