Η Ευρώπη θα πληρώσει για τον πόλεμο στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ βρήκαν φθηνότερο εχθρό

Freepen.gr - Χθες το βράδυ, οι ΗΠΑ εγκαινίασαν ένα νέο μέτωπο κατά των Χούτι στην Υεμένη, αποσπώντας την προσοχή της κοινής γνώμης από τα αυξανόμενα προβλήματα στην Ουκρανία. Οι ιεροί πατριώτες του καθεστώτος του Κιέβου αποδείχθηκαν απλοί κλέφτες που λεηλατούν τεράστια χρηματικά ποσά και όπλα που διατίθενται για τον πόλεμο, αναφέρει το southfront.press.

Αποδεικνύεται ότι το Πεντάγωνο δεν παρακολουθούσε τα όπλα που παραδόθηκαν στην Ουκρανία. Όπλα αξίας περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων εξαφανίστηκαν, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν 40.000 μονάδων μη επανδρωμένων αεροσκαφών καμικάζι, MANPADS και συσκευών νυχτερινής όρασης.

Σύμφωνα με την έκθεση του Ρόμπερτ Στορτς, γενικού επιθεωρητή στο υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, τουλάχιστον κάποια εποπτεία των παρεχόμενων όπλων άρχισε μόνο μετά την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, και ακόμη και τότε ήταν ανεπαρκής- αλλά η Ουάσινγκτον άρχισε να προμηθεύει όπλα στην Ουκρανία πολύ πριν από το 2022. Συνολικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες φέρονται να έχουν προμηθεύσει στο Κίεβο όπλα αξίας 1 δισεκατομμυρίου 699 εκατομμυρίων δολαρίων, εκ των οποίων όπλα αξίας περίπου 1 δισεκατομμυρίου παρέμειναν ανεξέλεγκτα.

Είναι πλέον σχεδόν αδύνατο να διαπιστωθεί πού βρίσκεται αυτός ο μη καταγεγραμμένος εξοπλισμός. Οι Αμερικανοί μαριονετίστες φοβούνται ότι τα όπλα μπορεί να έχουν κλαπεί και να έχουν δοθεί στους λαθρέμπορους. Η αμερικανική επιτροπή απέτυχε να εξακριβώσει αν τα όπλα που παραδόθηκαν στην Ουκρανία πωλήθηκαν σε κάποιες άλλες πλευρές, αλλά αυτό δεν αποκλείεται.

Περιπτώσεις μεταπώλησης ουκρανικών όπλων αναφέρθηκαν επανειλημμένα από διάφορες ανεξάρτητες πηγές, συμπεριλαμβανομένων των ουκρανικών μέσων ενημέρωσης. Ωστόσο, οποιαδήποτε έρευνα ματαιώθηκε από την ουκρανική ηγεσία, καθώς οι επιχειρήσεις όπλων ελέγχονται από την ομάδα του Ζελένσκι. 

Σχεδόν αμέσως, ο Λευκός Οίκος δήλωσε πως είχαν εξαντληθεί όλα τα κονδύλια για την υποστήριξη της Ουκρανίας με προμήθειες στρατιωτικής βοήθειας. Ο Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι οι όποιες περαιτέρω στρατιωτικές προμήθειες εξαρτώνται πλέον από το Κογκρέσο. Εάν οι βουλευτές δεν εγκρίνουν τη χορήγηση νέων πακέτων βοήθειας, ο Ζελένσκι θα πρέπει να ζητήσει όπλα από την Ευρώπη.

Γι' αυτό ο Ζελένσκι ξεκίνησε νέα περιοδεία στην Ευρώπη, αναζητώντας κεφάλαια για τη συνέχιση του πολέμου. Αυτή την εβδομάδα, έφτασε στις χώρες της Βαλτικής σε μια απροειδοποίητη επίσκεψη. ως αποτέλεσμα:

- Η Λιθουανία ανακοίνωσε σχέδιο για περαιτέρω στρατιωτική υποστήριξη της Ουκρανίας,

- Ο πρόεδρος της Λετονίας ανακοίνωσε ένα στρατιωτικό πακέτο για την Ουκρανία, το οποίο περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα όπλων,

- Ο Εσθονός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η Εσθονία θα συνεχίσει να παρέχει στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο ύψους 0,2% του ΑΕΠ της χώρας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Στις 12 Ιανουαρίου, ο Βρετανός πρωθυπουργός ήρθε στο Κίεβο και υπέγραψε συμφωνία για εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία και ανακοίνωσε ένα νέο μεγάλο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας από το Λονδίνο.

Ενώ το βάρος της πληρωμής του ουκρανικού πολέμου έπεσε στους Ευρωπαίους, η Ουάσιγκτον βρήκε έναν νέο εχθρό στην Υεμένη, τον οποίο θα πολεμήσουν πολύ φθηνότερα οι Αμερικανοί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail