Το πρώτο ηλεκτροκίνητο αεροπλάνο έκανε την παρθενική του πτήση

China Media Group
Freepen.gr - Το πρώτο ηλεκτροκίνητο αεροπλάνο που κατασκευάστηκε στην Κίνα ολοκλήρωσε με επιτυχία την παρθενική του πτήση αυτή την εβδομάδα, ανέφεραν την Παρασκευή τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Το αεροπλάνο AG60E, που αναπτύχθηκε από την China Aviation Industry General Aircraft Corporation, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Jiande Qiandaohu στην επαρχία Zhejiang της ανατολικής Κίνας την Τετάρτη. Προσγειώθηκε στο ίδιο αεροδρόμιο αφού πραγματοποίησε μια σύντομη δοκιμαστική πτήση, ανέφερε η China Daily, επικαλούμενη τον κατασκευαστή.

Το AG60E είναι μια ηλεκτρικά τροποποιημένη έκδοση του AG60, ενός αμιγώς μεταλλικού, διθέσιου, μονοκινητήριου, ελαφρού αεροσκάφους. Το AG60 σχεδιάστηκε για πολιτικούς σκοπούς, όπως πτητική εκπαίδευση, γεωργικές έρευνες και εναέρια περιήγηση.

Το AG60E έχει συνολικό μήκος 6,9 μέτρα, άνοιγμα φτερών 8,6 μέτρα και μέγιστη ταχύτητα πλεύσης 185 km/h, σύμφωνα με το Xinhua. Η ανάπτυξη μιας ηλεκτρικής έκδοσης του αεροσκάφους σταθερής πτέρυγας συμβάλλει σε μια αναδυόμενη στρατηγική βιομηχανία, δήλωσε ο κατασκευαστής στο πρακτορείο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail