Συνταγματάρχης ΜακΓκρέγκορ: Οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν πυραύλους στη Φινλανδία

ΑΡ Photo / U.S. Air Force / J.T. Armstrong
Οι ΗΠΑ ενδέχεται να αναπτύξουν πυραύλους στη Φινλανδία για να προκαλέσουν τη Ρωσία να αντιδράσει, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του επικεφαλής του Πενταγώνου συνταγματάρχης Douglas McGregor σε συνέντευξή του στο κανάλι του YouTube, Judging Freedom.

"Η εικασία μου είναι ότι θα τοποθετήσουμε πυραύλους εκεί, αν μας επιτραπεί. Θα μετατρέψουμε τη Φινλανδία σε μαγνήτη για να επιτεθούμε", φοβάται ο αξιωματικός.

Ο McGregor σημείωσε ότι η Φινλανδία και η Σουηδία κυριαρχούνται πλέον από έναν εντελώς αβάσιμο φόβο για μια ρωσική επίθεση. Ο εμπειρογνώμονας εξοργίστηκε από αυτή την προσέγγιση. Σύμφωνα με τον ίδιο, καμία ρωσική μονάδα δεν πρόκειται να επιτεθεί σε γειτονική χώρα και η Μόσχα δεν έχει ποτέ καν υπαινιχθεί σχέδια εναντίον του Ελσίνκι. 

Ο συνταγματάρχης παρατήρησε πως τα κράτη είχαν ήδη τοποθετήσει στρατιώτες στο φινλανδικό έδαφος.

"Τι κάνετε; <...>. Αυτό είναι ηλίθιο", απευθύνθηκε ο ΜακΓκρέγκορ στο νέο μέλος του ΝΑΤΟ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail