Περισσότερα στοιχεία για το γιατί ο ισραηλινός στρατός είναι ανεπαρκώς εκπαιδευμένος

Το γεγονός ότι ο ισραηλινός στρατός φοράει ωραίο εξοπλισμό και φέρει πολύ καλά πολεμικά τυφέκια δεν σημαίνει πως ο μέσος στρατιώτης είναι ικανός να χρησιμοποιήσει αυτό το οπλικό σύστημα, ειδικά σε μάχη. Αυτό είναι αποτέλεσμα της ανεπαρκούς εκπαίδευσης. Ορίστε η απόδειξη σε βίντεο. Δείτε το πρώτα και μετά θα σας εξηγήσω. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό που λέει ο "εκπαιδευτής" στο σημείο 3:38 του βίντεο.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr


Είμαι πιστοποιημένος εκπαιδευτής πιστολιών και τυφεκίων. Έχω επίσης πιστοποιηθεί για την εκπαίδευση εκπαιδευτών. Απλά για να σας ενημερώσω πως δεν είμαι κάποιος τύπος που πηγαίνει μια στο τόσο σε ένα σκοπευτήριο και ρίχνει σφαίρες σε έναν στατικό στόχο. Το Ισραήλ διδάσκει στους στρατιώτες του να ΜΗΝ έχουν σφαίρα στη θαλάμη όταν τραβούν από τη θήκη. Αυτό χρονολογείται από τις πρώτες ημέρες του IOF, όταν υπήρχαν συχνές εκπυρσοκροτήσεις από αμέλεια (δηλαδή, πυροβολώντας το πιστόλι "κατά λάθος" πριν τα σκοπευτικά ευθυγραμμιστούν στο στόχο). Η ισραηλινή λύση; Να μεταφέρετε το πιστόλι με γεμάτο γεμιστήρα, αλλά να μην οπλίσετε τη σφαίρα μέχρι να τραβήξετε από τη θήκη και να έχετε το όπλο στραμμένο στο στόχο σας.

Ακολουθεί η απομαγνητοφώνηση των όσων λέει αυτός ο εκπαιδευτής για να δικαιολογήσει το γεγονός πώς δεν αφήνει τους στρατιώτες να πάνε στη μάχη με ένα όπλο έτοιμο να πυροβολήσει:

Λόγω των υψηλών επιχειρησιακών ρυθμών των IDF η ισραηλινή τεχνική μεταφοράς έρχεται πραγματικά ως αντίδραση στην ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΟΡΩΝ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ και όπως κάθε άλλη απόφαση στο στρατό υπάρχει ένα δούναι και λαβείν, παρόλο που η μία κατάσταση έχει πολύ σαφή πλεονεκτήματα, οι IDF κατάφεραν να αναπτύξουν μια τεχνική που, ενώ δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια, φτάνει σε ένα αποτελεσματικό επίπεδο ικανότητας με ένα δευτερεύον όπλο που λαμβάνει υπόψη τόσο τα πλεονεκτήματα όσο και τα μειονεκτήματα.

Αυτό είναι τρελό. Παραδέχεται ότι η έλλειψη πόρων σε χρόνο εκπαίδευσης σημαίνει πως ο μέσος στρατιώτης δεν είναι αξιόπιστος στο να τραβήξει ένα πιστόλι με μια σφαίρα στη θαλάμη (αυτή είναι η Κατάσταση Ένα). Αντ' αυτού, οι στρατιώτες διδάσκονται τη μέθοδο ειδικής εκπαίδευσης (Κατάσταση Τρία) - δηλαδή, τραβάτε το πιστόλι, πιέζετε το πίσω μέρος του κλείστρου με το χέρι υποστήριξης, τραβάτε προς τα πίσω και αφήνετε. Όταν τραβάτε το κλείστρο προς τα πίσω και το αφήνετε προς τα εμπρός, αυτό θα γεμίσει τα πυρομαχικά.

Ακολουθεί ένα σύντομο βίντεο που δείχνει τι εννοώ με το κλείστρο που κινείται προς τα εμπρός για να γεμίσει μια σφαίρα.

Η συνήθης διαδικασία λειτουργίας του IOF είναι να εκπαιδεύει τους ανθρώπους του στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο. Κατά την εμπειρία μου, αν έχετε εκπαιδευτεί σωστά - μέσω της επανάληψης - να κρατάτε το δάχτυλό σας μακριά από τη σκανδάλη έως ότου το όπλο σας είναι στραμμένο σε αυτό που σκοπεύετε να πυροβολήσετε, τότε δεν θα έχετε ποτέ εκπυρσοκρότηση από αμέλεια. Κρίμα που ο Alec Baldwin δεν έμαθε ποτέ αυτόν τον βασικό, θεμελιώδη κανόνα της ασφάλειας των όπλων. Σκότωσε κάποιον εξαιτίας της απροσεξίας του.

Αυτός ο Ισραηλινός στρατιωτικός εκπαιδευτής στο πρώτο παραπάνω βίντεο παραδέχεται ότι η εκπαίδευση που παρέχεται στους έφεδρους στρατιώτες είναι τόσο περιορισμένη και τόσο ανεπαρκής που η IOF δεν εμπιστεύεται τους στρατιώτες της να χειρίζονται σωστά και με ασφάλεια ένα γεμάτο πυροβόλο όπλο.

Υπάρχουν και κάποιες άλλες ενδείξεις για πρόχειρη εκπαίδευση σε αυτό το βίντεο. Ρίξτε ξανά μια ματιά στο χρονικό σημείο 3:57 του βίντεο. Προχωρήστε στο 3:50. Βλέπετε τον στρατιώτη να αρχίζει να πυροβολεί με το τουφέκι του και στη συνέχεια να μεταβαίνει στο πιστόλι. Προσέξτε τι συμβαίνει στο τουφέκι του όταν τραβάει το πιστόλι - η κάννη του όπλου είναι στραμμένη προς τον στρατιώτη/εκπαιδευτή που περπατάει πίσω του. Ποτέ. Επαναλαμβάνω. Ποτέ μην σημαδεύετε ένα όπλο, γεμάτο ή άδειο, προς οποιονδήποτε ή οτιδήποτε που δεν είστε προετοιμασμένοι να σκοτώσετε ή να καταστρέψετε. Το γεγονός ότι φοράτε στολή δεν σημαίνει πως έχετε το δικαίωμα να αγνοείτε βασικούς κανόνες ασφάλειας των όπλων.

Εδώ είναι ένας λοχίας πυροβολικού του USMC που υπενθυμίζει σε έναν απρόσεκτο υπολοχαγό τη σωστή ασφάλεια του όπλου.


Τώρα κάντε στον εαυτό σας την εξής ερώτηση, αν ο IOF δεν έχει αρκετό χρόνο και πόρους για να εκπαιδεύσει τους στρατιώτες του στη βασική ασφάλεια των πυροβόλων όπλων, γιατί πιστεύετε ότι είναι καλύτερα εκπαιδευμένοι σε πιο εξελιγμένα οπλικά συστήματα, όπως ένας αντιαρματικός κατευθυνόμενος πύραυλος ή ένα οβιδοβόλο των 155 χιλιοστών ή στη διάκριση στόχων κατά τη διάρκεια της μάχης με ένα ελικόπτερο Apache; Η απάντηση είναι απλή, δεν είναι καλύτερα εκπαιδευμένοι ούτε σε αυτά τα συστήματα. Η ισραηλινή δικαιολογία - έλλειψη χρόνου και πόρων.

Οι έφεδροι που στελεχώνουν την IOF λαμβάνουν τώρα εξαιρετική εκπαίδευση. Ονομάζεται σχολείο των σκληρών χτυπημάτων. Μαθαίνουν κάτι κάθε μέρα (αν επιβιώσουν και δεν θρηνήσουν θύματα) λόγω του ότι βρίσκονται σε μάχη. Το ίδιο ισχύει και για τους μαχητές της Χαμάς, της PIJ και της Χεζμπολάχ. Πρόκειται για θανατηφόρα εκπαίδευση στην εργασία και για τις δύο πλευρές.

Όμως η στρατιωτική θητεία δεν είναι μόνο η εκμάθηση της ασφαλούς και αποτελεσματικής χρήσης ενός τυφεκίου ή ενός πιστολιού. Πρέπει επίσης να μάθεις πώς να ελίσσεσαι κάτω από πυρά. Πώς να επικοινωνείτε με άλλες μονάδες και να συντονίζετε τις κινήσεις σας. Πώς να ακολουθείτε τους κανόνες εμπλοκής (ROE) σε περιβάλλον μάχης. Πώς να καλείτε το πυροβολικό ή τα αεροπορικά πλήγματα ενώ βρίσκεστε υπό πυρά χωρίς να σκοτώνετε τους δικούς σας.

Ακόμα και αν οι Ισραηλινοί είχαν εκπαιδευτεί σωστά στην ασφαλή χρήση των πυροβόλων όπλων, αυτό δεν εξηγεί την τραγελαφική κακομεταχείριση των αμάχων. Το να μαζεύεις άντρες και αγόρια, να τους βγάζεις τα ρούχα και να τους περιφέρεις μέσα σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Θέλετε να δείτε πώς χειρίζεται μια τέτοια κατάσταση ένας επαγγελματικός στρατός; Εδώ είναι ένα βίντεο με τη Ρωσία να μεταχειρίζεται τα αιχμάλωτα μέλη του τάγματος AZOV αφού παραδόθηκαν στη Μαριούπολη:

Θυμηθείτε. Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία πως αυτοί οι τύποι ήταν μαχητές. Ωστόσο, οι Ρώσοι τους αντιμετώπισαν με σεβασμό. Δεν τους άφησαν σχεδόν γυμνούς. Οι Ρώσοι στρατιώτες έκαναν ένα σωστό έλεγχο και έψαξαν τον εξοπλισμό για όπλα. Μια αντίθεση μέρα με τη νύχτα με αυτό που κάνει το Ισραήλ. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους είμαι τόσο βαθιά αηδιασμένος από τη συμπεριφορά της IOF. Αντανακλά την έλλειψη σωστής, ώριμης ηγεσίας. Ακόμη και αν οι στρατιώτες της IOF γίνουν ικανοί στο χειρισμό των όπλων τους, είναι αμφίβολο αν θα διορθώσουν την καταδικαστέα συμπεριφορά των στρατιωτών τους προς τους μαχητές και τους μη μαχητές. Η ταπείνωση σπέρνει μόνο σπόρους για εκδίκηση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail