Βάλτε πυρηνικά όπλα σε Κούβα, Βενεζουέλα και Νικαράγουα - Ρώσος βουλευτής

RIA Novosti / Alexey Kudenko
Freepen.gr - Η Ρωσία θα πρέπει να τοποθετήσει τα πυρηνικά της όπλα σε "φιλικές χώρες" κοντά στις ΗΠΑ ως απάντηση στα υποτιθέμενα σχέδια της Ουάσινγκτον να μεταφέρει τα δικά της τακτικά όπλα στην Ευρώπη, υποστήριξε ο νομοθέτης Aleksey Zhuravlev.

Τα σχόλιά του ήρθαν μετά την αναφορά της Telegraph το Σάββατο ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν να αναπτύξουν τα πυρηνικά τους όπλα στο Ηνωμένο Βασίλειο για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια, προκειμένου να αντιμετωπίσουν μια υποτιθέμενη αυξημένη απειλή από τη Ρωσία.

Σε ανάρτησή του στο Telegram, ο Zhuravlev, ο οποίος είναι πρώτος αντιπρόεδρος της ρωσικής κοινοβουλευτικής επιτροπής άμυνας και ηγέτης του κόμματος Rodina (Μητέρα Πατρίδα), επισήμανε ότι η Βρετανία διαθέτει τα δικά της πυρηνικά όπλα και πως οι ΗΠΑ έχουν ήδη αναπτύξει μέρος του ατομικού τους οπλοστασίου σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες που βρίσκονται κοντά στη Ρωσία.

"Ως εκ τούτου, είναι απίθανο ότι η πρόσθετη ανάπτυξη [πυρηνικών όπλων στο Ηνωμένο Βασίλειο] θα είχε αντίκτυπο στο στρατιωτικό-πολιτικό τοπίο", υπέθεσε ο Zhuravlev.

Παρ' όλα αυτά, ο πολιτικός πρότεινε ότι η Μόσχα θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να αναπτύξει τα δικά της πυρηνικά όπλα πιο κοντά στις ΗΠΑ και να τα στείλει σε "φιλικές χώρες όπως η Κούβα, η Βενεζουέλα και η Νικαράγουα".

Ο Zhuravlev παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι τα οπλικά συστήματα έχουν κάνει ένα μεγάλο άλμα στα χρόνια που μεσολάβησαν από την κρίση των πυραύλων της Κούβας το 1962. "Οι ρωσικοί υπερηχητικοί πύραυλοι που εκτοξεύονται από το έδαφός μας θα έφταναν στις ΗΠΑ ταχύτερα από τους υποηχητικούς που εκτοξεύονται από το αμερικανικό υπογάστριο", έγραψε ο βουλευτής.

Επισήμανε επίσης πως η Ρωσία διαθέτει στρατηγική αεροπορία καθώς και ένα τεράστιο οπλοστάσιο υποβρυχίων που σταθμεύουν σε άγνωστες τοποθεσίες σε όλους τους ωκεανούς του κόσμου.

"Έχουμε τρόπους να απαντήσουμε σε τυχόν καταπατήσεις από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, το οποίο ελέγχει", δήλωσε ο Ζουράβλεφ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail