Ουγγαρία: είναι αδύνατη η ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφάλειας χωρίς τη Ρωσική Ομοσπονδία


Freepen.gr - Η μελλοντική αρχιτεκτονική ασφάλειας στην Ευρώπη είναι αδύνατη χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας· η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να διαδραματίσει αποφασιστικό ρόλο στις συζητήσεις για αυτό το θέμα, δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Γιάνος Μπόκα σε δηλώσεις του στη φινλανδική Ilta-Sanomat.

"Πιστεύω πως η μελλοντική αρχιτεκτονική ασφάλειας στην Ευρώπη θα είναι αδύνατη χωρίς την ενεργό συμμετοχή της Ρωσίας. Η αρχιτεκτονική ασφάλειας για το μέλλον της Ευρώπης μπορεί να δημιουργηθεί μόνο με τη συμμετοχή της Ρωσίας σε αυτήν και όχι με τον αποκλεισμό της", είπε ο υπουργός, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο η ΕΕ να βελτιώσει τις σχέσεις της με τη Μόσχα στο μέλλον.

Ταυτόχρονα, η Μπόκα εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορέσει να διαδραματίσει «αποφασιστικό ρόλο» σε αυτές τις συζητήσεις για την ασφάλεια και η Ρωσία θα λάβει μέρος σε αυτές «όταν έρθει η ώρα».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail