Η Ρωσία πρέπει να εγκαταλείψει τα πυρηνικά της όπλα - Ουκρανοί αξιωματούχοι

Ukrainian Deputy Defense Minsiter Ivan Gavrilyuk - Facebook
Freepen.gr - Καθώς ο πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι προωθεί τη λεγόμενη "ειρηνευτική φόρμουλα", η οποία έχει απορριφθεί από το Κρεμλίνο ως "παράλογη", Ουκρανοί αξιωματούχοι συνεχίζουν να προτείνουν πρόσθετους όρους και προϋποθέσεις.

Η σύγκρουση στην Ουκρανία μπορεί να τερματιστεί μόνο με την "πλήρη απελευθέρωση" και την "αποκατάσταση των συνόρων της του 1991", δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας του Κιέβου Ιβάν Γκαβρίλιουκ στην εφημερίδα Der Tagesspiegel την περασμένη εβδομάδα. Μόνο τότε η Μόσχα και ο φιλοουκρανικός "συνασπισμός" μπορούν να υπογράψουν ένα έγγραφο για τη "δημιουργία προληπτικών μηχανισμών, ώστε η Ρωσία να μην σκεφτεί ποτέ στο μέλλον έναν άλλο πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας ή οποιασδήποτε χώρας".

"Αυτό το έγγραφο πρέπει να περιλαμβάνει την παραίτηση της Ρωσίας από τα πυρηνικά όπλα, διότι αποτελεί απειλή για τον κόσμο", υποστήριξε ο Γκαβρίλιουκ.

Ένας ανώτερος σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βλαντίμιρ Ζελένσκι, ο Μιχαήλ Ποντόλιακ, εξέφρασε μια παρόμοια ιδέα, υποστηρίζοντας πως η διαπραγμάτευση θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μόνο όταν η Μόσχα "υποστεί μια παγκόσμια ήττα" ή τουλάχιστον μια σειρά από "τακτικές ήττες" και "εσωτερικές ταραχές" που θα απειλήσουν την πολιτική σταθερότητα στη Ρωσία και θα την αναγκάσουν να "παραιτηθεί οικειοθελώς από τα πυρηνικά όπλα".

"Τι είναι μια παγκόσμια ήττα; Η Ρωσική Ομοσπονδία δε θα μπορεί πλέον να κυριαρχεί... δε θα μπορεί να χρησιμοποιεί το δικαίωμα βέτο της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ", εξήγησε ο Podoliak. "Τότε είναι δυνατές οι συνθήκες για τα πυρηνικά όπλα και για τον αριθμό των φορέων πυρηνικών όπλων, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων συγκεκριμένου βεληνεκούς, και για τις διασυνοριακές ρυθμιστικές ζώνες κ.λπ."

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail