Το Ισραήλ έχει ξεκινήσει ένα νέο στάδιο αντιπαράθεσης με τη Χεζμπολάχ, λέει αναλυτής

ΑΡ Photo / Τsafrir Αbayov
Freepen.gr - Η εκκαθάριση από το Ισραήλ ενός από τους διοικητές πεδίου του λιβανικού κινήματος της Χεζμπολάχ σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου σταδίου αντιπαράθεσης στον Λίβανο, δήλωσε στο RIA Novosti ο Λιβανέζος πολιτικός αναλυτής Χασάν αλ-Ντουρ.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τον θάνατο ενός από τους διοικητές της επίλεκτης μονάδας Ar-Ridwan ως μέρος των δυνάμεων της Χεζμπολάχ σε επίθεση ισραηλινών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο νότιο Λίβανο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας βρισκόταν στο αυτοκίνητο την ώρα της επίθεσης. Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε τον θάνατο ενός από τους στρατιωτικούς διοικητές της, τον Ουίσαμ αλ Ταουίλ, κατά τη διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής.

«Η δολοφονία του Wisam al-Tawil είναι αναμφίβολα ένα μεγάλο πλήγμα και ένα μήνυμα ότι η ισραηλινή πλευρά έχει ανοίξει ένα νέο στάδιο (της αντιπαράθεσης) στο Λίβανο», σχολίασε ένας Λιβανέζος αναλυτής για την κατάσταση.

Με ένα νέο στάδιο, ο εμπειρογνώμονας εννοεί τη μετάβαση στις τακτικές των τοπικών επιχειρήσεων και των στοχευμένων εκκαθαρίσεων μελών της διοίκησης της Χεζμπολάχ και του παλαιστινιακού κινήματος της Χαμάς. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστήριξαν μια μετάβαση σε αυτό το στάδιο μετά το τέλος της πρώτης εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας, συμβουλεύοντας το Ισραήλ… να ξανακαταλάβει τη Γάζα και μετά να αποσυρθεί, αφήνοντας μια ουδέτερη ζώνη και να προχωρήσει σε τοπικές επιχειρήσεις και στοχευμένες δολοφονίες, όπως η δολοφονία του μέλους της ηγεσίας της Χαμάς, Σαλέχ αλ-Αρούρι και σήμερα του Wisam al-Tawil», εξήγησε.

Σύμφωνα με τον al-Durr, η εκκαθάριση του al-Tawil «δε θα επηρεάσει την πορεία των μαχών και τις επιχειρήσεις της Χεζμπολάχ».

Όσο για την απάντηση της λιβανικής αντίστασης στη δολοφονία ενός από τους διοικητές πεδίου της, μια τέτοια απάντηση, σύμφωνα με τον αναλυτή, «πρέπει να δοθεί για να αποτραπεί το Ισραήλ». «Η απάντηση θα δοθεί στο πεδίο της μάχης· το πώς ακριβώς θα συμβεί αυτό εξαρτάται από την ηγεσία της αντίστασης να αποφασίσει», είπε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail