Οι παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων επιβραδύνονται

pixabay / Mikes-Photography
Freepen.gr - Οι πωλήσεις πλήρως ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων (PHEV) συνέχισαν να επιβραδύνονται σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών αγοράς Rho Motion, την οποία επικαλείται το Reuters. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν μόνο κατά 31% πέρυσι, από 60% αύξηση το 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις τέτοιων αυτοκινήτων ξεπέρασαν τα 10 εκατομμύρια το 2022, με το 60% των οχημάτων να πωλούνται στην Κίνα.

"Ο ρυθμός ανάπτυξης επιβραδύνεται, αλλά αυτό είναι το αναμενόμενο σε αναπτυσσόμενες αγορές όπως αυτή", δήλωσε στο πρακτορείο αυτή την εβδομάδα ο διευθυντής δεδομένων της Rho Motion, Charles Lester. "Δεν μπορείς να διπλασιάζεσαι κάθε χρόνο", είπε.

Σύμφωνα με τον Lester, οι παγκόσμιες πωλήσεις EV παγκοσμίως το 2023 ήταν σε μεγάλο βαθμό σύμφωνες με την αύξηση 30% που είχε προβλέψει η Rho Motion. Για το 2024, η ανάπτυξη εκτιμάται ότι θα κυμανθεί μεταξύ 25% και 30%.

Εν τω μεταξύ, τον Δεκέμβριο οι πωλήσεις σημείωσαν μηνιαίο ρεκόρ 1,5 εκατομμυρίου μονάδων, δήλωσε η εταιρεία. Τα πλήρως ηλεκτρικά ή ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία (BEV) αντιπροσώπευαν 9,5 εκατομμύρια από τα 13,6 εκατομμύρια EV που πωλήθηκαν σε όλο τον κόσμο το 2023, με τα PHEV να αντιπροσωπεύουν τα υπόλοιπα.

"Μετά από χρόνια επιταχυνόμενης ανάπτυξης, ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες φοβούνται ότι οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη και αλλού θα μπορούσαν να οδεύουν προς επιβράδυνση της ζήτησης, καθώς οι οδηγοί περιμένουν καλύτερα, μικρότερα και φθηνότερα μοντέλα που είναι δύο έως τρία χρόνια στους δρόμους", έγραψε το Reuters.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail