Τι πρόκειται να συμβεί στην κοινωνία μας καθώς η τεχνητή νοημοσύνη και τα ρομπότ αναλαμβάνουν τις περισσότερες από τις δουλειές μας;

Pixabay
Εάν δεν έχετε χάσει ακόμα τη δουλειά σας, θα πρέπει να είστε πολύ ευγνώμονες. Η τεχνητή νοημοσύνη και τα ρομπότ καταλαμβάνουν περισσότερες από τις δουλειές μας κάθε μέρα και δε θα τελειώσει αυτή η εισβολή υψηλής τεχνολογίας. Τελικά θα μπορούσαμε να φτάσουμε σε ένα σημείο όπου η τεχνητή νοημοσύνη και τα ρομπότ μπορούν να κάνουν σχεδόν τα πάντα πολύ πιο αποτελεσματικά και πολύ πιο φθηνά από ό,τι οι άνθρωποι. Τι θα συμβεί λοιπόν στη συντριπτική πλειοψηφία του ανθρώπινου πληθυσμού όταν δε θα χρειάζεται πλέον η εργασία τους; 
 
MICHAEL SNYDER - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr
 
Θα βρεθεί τρόπος να αντιμετωπίσουμε ήσυχα τους «χαραμοφάηδες» που θεωρούνται ότι «απλώς πιάνουν χώρο»; Εδώ και χρόνια μας προειδοποιούσαν πως η τεχνητή νοημοσύνη και τα ρομπότ θα έφεραν επανάσταση στο εργατικό δυναμικό και τώρα αυτή η μέρα έφτασε επίσημα.

Για παράδειγμα, η Amazon χρησιμοποιεί διάφορους τύπους απλών ρομπότ για να εκτελεί ορισμένες εργασίες εδώ και χρόνια, και τώρα πολύ εξελιγμένα ανθρωποειδή ρομπότ αναπτύσσονται δίπλα σε κανονικούς ανθρώπους:

Η Amazon άρχισε πρόσφατα να δοκιμάζει ένα νέο ρομπότ στις αποθήκες της - γνωρίστε το Digit, ένα ανθρωποειδές δίποδο ρομπότ με τιρκουάζ κορμό και χαμογελαστά μάτια.

Σχεδιασμένο από την Agility Robotics, στην οποία η Amazon έχει επενδύσει ως μέρος του Ταμείου Βιομηχανικής Καινοτομίας της, το Digit είναι μόνο το τελευταίο από μια σειρά ρομπότ αποθήκης που έχει παρουσιάσει η εταιρεία τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, τα περισσότερα από τα άλλα ρομπότ αποθήκης ήταν σε σχήμα καροτσιού ή ρομποτικοί βραχίονες, όχι ανθρωποειδείς όπως το Digit.

Το Digit κοστίζει περίπου 10 έως 12 δολάρια την ώρα για να λειτουργήσει αυτήν την στιγμή, με βάση την τιμή και τη διάρκεια ζωής του, αλλά η εταιρεία προβλέπει ότι αυτό το κόστος θα μειωθεί στα 2 έως 3 δολάρια την ώρα συν τα γενικά έξοδα λογισμικού καθώς αυξάνεται η παραγωγή, δήλωσε στο Bloomberg ο Διευθύνων Σύμβουλος της Agility Robotics, Damion Shelton.

Πώς πρέπει να το ανταγωνιστούμε;

Κανένας εργαζόμενος δεν πρόκειται να εργαστεί για «2 έως 3 δολάρια την ώρα».

Επιπλέον, τα ρομπότ δε χρειάζονται διαλείμματα, δεν αρρωσταίνουν, δεν παραπονιούνται και δεν κλέβουν από την εταιρεία.

Έτσι, αυτή η τάση πρόκειται μόνο να επιταχυνθεί τα επόμενα χρόνια.

Ακόμη και τώρα, υπάρχει ένα εστιατόριο McDonald's που λειτουργεί σχεδόν εξ ολοκλήρου με ρομπότ:


Μπορεί να σκέφτεστε ότι τα ρομπότ δε θα πάρουν τη δουλειά σας σύντομα, επειδή έχετε μια δουλειά λευκού γιακά που απαιτεί υψηλό επίπεδο νοημοσύνης.

Λοιπόν, αν είστε υπάλληλος του λευκού γιακά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η τρέχουσα εργασία σας κάποια μέρα να καταστεί «παρωχημένη» από την τεχνητή νοημοσύνη.

Στην πραγματικότητα, η Goldman Sachs προβλέπει πως η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να λάβει έως και 300 εκατομμύρια θέσεις πλήρους απασχόλησης τα επόμενα χρόνια, και οι περισσότερες από αυτές θα είναι θέσεις εργασίας:

Έως και 300 εκατομμύρια θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης σε όλο τον κόσμο θα μπορούσαν να αυτοματοποιηθούν με κάποιο τρόπο από το νεότερο κύμα τεχνητής νοημοσύνης που έχει δημιουργήσει πλατφόρμες όπως το ChatGPT, σύμφωνα με οικονομολόγους της Goldman Sachs.

Προέβλεψαν σε μια έκθεση την Κυριακή ότι το 18% της εργασίας παγκοσμίως θα μπορούσε να είναι μηχανογραφημένη, με τις επιπτώσεις να γίνονται αισθητές πιο βαθιά στις προηγμένες οικονομίες από τις αναδυόμενες αγορές.

Αυτό οφείλεται εν μέρει στο ότι οι εργάτες του λευκού κολάρου διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από τους χειρώνακτες εργάτες. Οι διοικητικοί υπάλληλοι και οι δικηγόροι αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο, είπαν οι οικονομολόγοι, σε σύγκριση με το «μικρό αποτέλεσμα» που παρατηρείται σε σωματικά απαιτητικά ή υπαίθρια επαγγέλματα, όπως οι κατασκευές και οι εργασίες επισκευής.

Πώς θα βγάλετε λοιπόν τα προς το ζην όταν η τεχνητή νοημοσύνη και τα ρομπότ κάνουν σχεδόν τα πάντα καλύτερα και φθηνότερα από όσο μπορείτε;

Τεράστιος αριθμός θέσεων εργασίας θα χαθεί κατά τα επόμενα χρόνια.

Δυστυχώς, η αλήθεια είναι ότι η αμερικανική οικονομία ήδη αιμορραγεί σε θέσεις εργασίας.

Την Παρασκευή, το BLS μας είπε πως η Έρευνα για το Ίδρυμα έδειξε ότι η οικονομία των ΗΠΑ πρόσθεσε 216.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα, αλλά ιστορικά η έρευνα για τα νοικοκυριά ήταν πολύ πιο ακριβής και έδειξε πως η οικονομία των ΗΠΑ έχασε στην πραγματικότητα 683.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα:

Αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή. Στη συνέχεια, ας στραφούμε στους αριθμούς πίσω από τις εκτυπώσεις των επικεφαλίδων θέσεων εργασίας που ήταν μάλλον τρομακτικοί: οι μηνιαίες μισθοδοσίες εκτός γεωργικών εκμεταλλεύσεων (από την Έρευνα Εγκαταστάσεων) μπορεί να ήταν αδύναμες στις 216 χιλιάδες, αλλά η πολύ πιο ακριβής Έρευνα Οικογενειών έδειξε πως ο αριθμός των Απασχολούμενων εργαζομένων κατέρρευσε στην πραγματικότητα από άνευ προηγουμένου 683.000 , η ​​μεγαλύτερη πτώση από τότε που η αμερικανική οικονομία έκλεισε λόγω του covid!

Και όπως μοιράστηκα με τους πληρωμένους συνδρομητές μου πριν από λίγες ημέρες, η έκθεση BLS έδειξε επίσης ότι ο αριθμός των θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης στις ΗΠΑ μειώθηκε κατά 1,531 εκατομμύρια κατά τον μήνα Δεκέμβριο:

Εδώ, μια ματιά στην προσαρμογή αυτού του μήνα και είναι κυριολεκτικά σοκαριστικό: δεν θα ακούσετε κανέναν από τον διαχειριστή Μπάιντεν, τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης ή σχετικούς οικονομολόγους μαζορέτες να το αναφέρει αυτό, αλλά το BLS ανέφερε πως τον Δεκέμβριο ο αριθμός των θέσεων πλήρους απασχόλησης έπεσε κατά 1,531 εκατομμύρια σε 133,2 εκατομμύρια, η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από το ρεκόρ Covid με 14,7 εκατομμύρια θέσεις εργασίας!

Εάν αυτός ο αριθμός είναι έστω και κοντά στο ακριβές, είμαστε σε πραγματικά μεγάλο πρόβλημα.

Εδώ και αρκετό καιρό γράφω για το τσουνάμι των απολύσεων που συμβαίνει στην εταιρική Αμερική και σε αυτό το σημείο τα πράγματα έχουν γίνει τόσο άσχημα που ακόμη και η BlackRock ετοιμάζεται να απολύσει εργαζομένους:

Η BlackRock, η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης χρημάτων στον κόσμο, σχεδιάζει να ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες απολύσεις περίπου 3 τοις εκατό του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, σύμφωνα με το Fox Business.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας περίπου 600 εργαζομένων, οι οποίες δεν έχουν ακόμη αναφερθεί, χαρακτηρίζονται εσωτερικά ως ρουτίνα, σύμφωνα με γνωστή πηγή.

Εν τω μεταξύ, οι χρεοκοπίες αυξάνονται σε όλη τη χώρα.

Στην πραγματικότητα, ο αριθμός των αιτήσεων πτώχευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2023 ήταν 18 τοις εκατό υψηλότερος από ό, τι ήταν το 2022:

Οι αιτήσεις πτώχευσης στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 18% το 2023 λόγω των υψηλότερων επιτοκίων, των αυστηρότερων προτύπων δανεισμού και της συνεχιζόμενης απορροής των backstops της εποχής της πανδημίας, έδειξαν στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη, αν και ο όγκος των υποθέσεων αφερεγγυότητας παραμένει πολύ χαμηλότερος από το επίπεδο πριν από την έξαρση του COVID -19.

Οι συνολικές αιτήσεις πτώχευσης – που περιλαμβάνουν εμπορικές και προσωπικές πτωχεύσεις – αυξήθηκαν σε 445.186 πέρυσι από 378.390 το 2022, σύμφωνα με στοιχεία από τον πάροχο πτωχευτικών δεδομένων Epiq AACER.

Ο Τζο Μπάιντεν θα το αρνηθεί για όσο καιρό μπορεί, αλλά η αλήθεια είναι πως αυτήν την στιγμή βρισκόμαστε σε οικονομική κρίση.

Αλλά αυτό που βιώνουμε αυτή τη στιγμή δεν αξίζει καν να συγκριθεί με αυτό που έρχεται.

Απολαύστε λοιπόν τις τελευταίες αναθυμιάσεις της ευημερίας όσο μπορείτε, γιατί αυτή η βόλτα κατηφορίζει μόνο από εδώ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail