Η Ρωσία γίνεται η πρώτη οικονομία της Ευρώπης παρά τις "πιέσεις από όλες τις πλευρές", λέει ο Πούτιν

Alexander Ryumin/TASS
Freepen.gr - Η Ρωσία έχει γίνει η πρώτη οικονομία της Ευρώπης και η πέμπτη στον κόσμο όσον αφορά την ισοτιμία αγοραστικής δύναμης, δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

"Φαίνεται πως μας στραγγαλίζουν και μας πιέζουν από όλες τις πλευρές, αλλά παρόλα αυτά, είμαστε η μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρώπη. Αφήσαμε πίσω μας τη Γερμανία και ανεβήκαμε στην πέμπτη θέση στον κόσμο [όσον αφορά το ΑΕΠ σε ισοτιμία αγοραστικής δύναμης]: Κίνα, ΗΠΑ, Ινδία, Ιαπωνία και Ρωσία. Είμαστε το νούμερο ένα στην Ευρώπη", δήλωσε ο πρόεδρος σε συνάντηση με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας.

"Έχουμε αφήσει όλη την Ευρώπη πίσω μας όσον αφορά την ισοτιμία αγοραστικής δύναμης, αλλά όσον αφορά τον κατά κεφαλήν δείκτη, πρέπει να εργαστούμε σκληρότερα. Υπάρχει ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει", πρόσθεσε ο επικεφαλής του κράτους.

Ο Πούτιν δεν συμφώνησε με την παρατήρηση του προέδρου της Business Russia Αλεξέι Ρέπικ ότι η οικονομία της Ιαπωνίας μπορεί να διαγραφεί. "Όπως και πολλές ευρωπαϊκές οικονομίες, η Ιαπωνία είναι μια οικονομία υψηλής τεχνολογίας", τόνισε ο Ρώσος ηγέτης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail