Οι ΗΠΑ ξεκινούν νέο πόλεμο με τους Χούτι για να μη βοηθήσουν πλέον την Ουκρανία

Photo: Social media
Η Ρωσία επωφελείται από τους πολέμους ΗΠΑ-Υεμένης και ΗΠΑ-Ιράν, η ΕΕ αναδεικνύεται ως ο μεγαλύτερος χαμένος

Lyuba Lulko - pravda.ru/ Παρουσίαση Freepen.gr

Καθώς βλέπουμε ένα νέο πόλεμο να εκτυλίσσεται στη Μέση Ανατολή, οι Ηνωμένες Πολιτείες αποσύρονται σταδιακά από το "ουκρανικό σχέδιο", αφήνοντάς το στους μεγαλύτερους χαμένους της αναδιανομής του κόσμου - τους Ευρωπαίους. Η Ουκρανία είναι σε απόγνωση.

Οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο χτύπησαν τον στρατό αντιπροσώπων του Ιράν

Η Ουάσινγκτον και το Λονδίνο αποφάσισαν να χτυπήσουν την Υεμένη. Τη νύχτα της 12ης Ιανουαρίου, ο συνασπισμός επιτέθηκε σε 16 στόχους του στρατού των Χούτι (κέντρα διοίκησης, αποθήκες πυρομαχικών και συστήματα εκτόξευσης), έχοντας εκτοξεύσει 100 κατευθυνόμενους πυραύλους αέρος-εδάφους. Χτυπήθηκαν επίσης η παράκτια πόλη Χοντέιντα και η πρωτεύουσα της χώρας, η Σαναά.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι η επιχείρηση ήταν απάντηση στις πρωτοφανείς επιθέσεις των Χούτι στην Ερυθρά Θάλασσα. Διαβεβαίωσε ότι δεν θα διστάσει να λάβει πρόσθετα μέτρα. Σύμφωνα με τον νόμο της εποχής του πολέμου του Βιετνάμ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει σε μια σύγκρουση χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου για διάστημα έως 60 ημερών. Αυτό είναι πολύ, αλλά οι Αγγλοσάξονες δεν θα μπορέσουν να συντρίψουν τους αντάρτες Χούτι χωρίς χερσαία επιχείρηση.

Οι Χούτι της Υεμένης είναι στρατεύματα πληρεξούσιων του Ιράν. Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν στρατό πληρεξουσίων με τη μορφή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, τότε γιατί να μην μπορεί να έχει και το Ιράν; Το Ιράν προμήθευσε και θα προμηθεύσει τον στρατό της Υεμένης με τα πάντα.

Το Ιράν ακολουθεί την στρατηγική του για την καταστροφή των ΗΠΑ

Με τη βοήθεια τέτοιων στρατών, το Ιράν παίρνει εκδίκηση για χρόνια ταπείνωσης και καταπίεσης. Η Τεχεράνη έχει οικοδομήσει το ισχυρό στρατιωτικο-βιομηχανικό της σύμπλεγμα, υποστηρίζοντας τον Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία, εξοπλίζοντας τη Χαμάς, τη Χεζμπολάχ και τις δυνάμεις αντιπροσώπων της στο Ιράκ, όπου σιιτικές ομάδες επιτίθενται τώρα σε αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις.

Όσο παράξενο κι αν φαίνεται, το σιιτικό Ιράν υποστήριζε την κυρίως σουνιτική Παλαιστίνη, ενώ οι ομοθρήσκοι της τελευταίας έκλειναν τους ουρανούς τους στην αμερικανική αεροπορία. Ως επιστέγασμα όλων αυτών, το Μπαχρέιν κατέληξε στο δυτικό συνασπισμό. Όλα αυτά έρχονται ως απάντηση στις προσπάθειες των ΗΠΑ να καταστρέψουν το Ιράν: 30 χρόνια κυρώσεων, συλλήψεις πετρελαιοφόρων, περιορισμός του ειρηνικού πυρηνικού προγράμματος, επιθέσεις σε Ιρανούς επιστήμονες και στρατιωτικούς ηγέτες.

Η στρατηγική του Ιράν είναι να παρασύρει τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους σε μια σειρά περιφερειακών πολέμων για να εξαντλήσει τους Αμερικανούς. Οι ΗΠΑ και η Μεγάλη Βρετανία κατάπιαν το δόλωμα σήμερα. Το Ιράν είδε ένα παράθυρο ευκαιριών όταν η Αμερική αντιμετώπιζε τις πιο δύσκολες προκλήσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Η Ρωσία επωφελείται τόσο από αυτή τη σύγκρουση όσο και από την άμεση σύγκρουση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν. Θα είναι ευκολότερο για τη Ρωσία να επιτύχει τους στόχους της στην Ουκρανία. Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα προκαλέσει την εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου στα ύψη. Η εφοδιαστική θα γίνει πιο περίπλοκη, γεγονός που είναι επίσης επωφελές για τη Ρωσία. Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα κοστίσει πολύ στη Δύση, γεγονός που είναι επίσης επωφελές για τη Ρωσία.

Η Ουκρανία χάνει τους δυτικούς τροφοδότες 

Εν τω μεταξύ, οι Ουκρανοί αξιωματούχοι συνειδητοποιούν ότι χάνουν τους δυτικούς "τροφοδότες" τους. Η Ουκρανία υπέφερε σημαντικά από τον πόλεμο στο Ισραήλ, παρόλο που ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες ούτε η Βρετανία έλαβαν άμεση συμμετοχή σε αυτόν.Σήμερα μπορούμε να δούμε τόσο τον αμερικανικό όσο και τον βρετανικό στρατό να εμπλέκονται άμεσα. Τι πρόκειται να συμβεί στην Ουκρανία τότε;

Πράγματι, η Ουάσινγκτον ξεκίνησε τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή ακριβώς πριν από το φόρουμ του Νταβός, όπου ο Volodymyr Zelensky πηγαίνει με στόχο να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερη προσοχή στον εαυτό του.

Είναι πλέον προφανές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αποσύρονται από το ουκρανικό σχέδιο για να τα αφήσουν όλα στην ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ως ο μεγαλύτερος χαμένος του τρίτου παγκόσμιου πολέμου

Τώρα η ΕΕ θα πρέπει να χρηματοδοτήσει μόνη της τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Είναι οι Ευρωπαίοι πρόθυμοι και ικανοί; Εργάζονται για να ξεπεράσουν το βέτο της Ουγγαρίας και θα συνεχίσουν να δανείζονται.

Δεν υπάρχουν καλά νέα για την Ευρώπη σήμερα. Η Ευρώπη ακολουθεί το παράδειγμα των Ηνωμένων Πολιτειών και θα πληρώσει τεράστιο τίμημα γι' αυτό στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο παγκόσμιο παίκτη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail