Η Ουάσινγκτον αναβίωσε το φάσμα του πυρηνικού Αρμαγεδδώνα

pixabay / darksouls1
Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ έχουν απομονωθεί ως οι δύο πιο κακές κυβερνήσεις στη γη. Συμμορφούμενες με την εξωτερική πολιτική της Ουάσινγκτον, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις-μαριονέτες περιφρονούνται από τους πολίτες τους.

Paul Craig Roberts - paulcraigroberts.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Πριν από έντεκα μήνες ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν περιέγραψε τη Δύση στη Ρωσική Ομοσπονδιακή Συνέλευση:

"Συμπεριφέρθηκαν εξίσου ξεδιάντροπα και διπρόσωπα όταν κατέστρεφαν τη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, τη Λιβύη και τη Συρία. Δε θα μπορέσουν ποτέ να ξεπλύνουν αυτήν την ντροπή. Οι έννοιες της τιμής, της εμπιστοσύνης και της αξιοπρέπειας δεν είναι γι' αυτούς. Κατά τη διάρκεια των μακρών αιώνων της αποικιοκρατίας, της δικτατορίας και της ηγεμονίας, συνήθισαν να τους επιτρέπονται τα πάντα. Συνήθισαν να φτύνουν όλο τον κόσμο.

"Αποδείχτηκε ότι αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους που ζουν στις δικές τους χώρες με την ίδια περιφρόνηση, σαν αφέντες. Τους εξαπάτησαν κυνικά και αυτούς, τους ξεγέλασαν με παραμύθια για την αναζήτηση της ειρήνης, για την τήρηση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Ντονμπάς. Οι δυτικές ελίτ έχουν γίνει σύμβολο του απόλυτου, χωρίς αρχές ψεύδους".

Οι Ρώσοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι χρειάστηκαν πολύ καιρό για να συνέλθουν από την αυταπάτη τους ότι με την κατάρρευση του κομμουνισμού ο κόσμος ήταν μια κοινότητα που διέπεται από συμφωνημένους κανόνες. Πολλοί Ρώσοι διανοούμενοι και δημοσιογράφοι είχαν μια εξιδανικευμένη εικόνα των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία κρατούσε τη ρωσική κυβέρνηση εκτός ισορροπίας όσον αφορά την κατανόηση των προθέσεων της Ουάσινγκτον έναντι της Ρωσίας. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς την έλλειψη ετοιμότητας της Ρωσίας όταν η Ουάσινγκτον ανέτρεψε την εκλεγμένη κυβέρνηση της Ουκρανίας και όταν η Γεωργία εισέβαλε στη Νότια Οσετία;

Όπως αντιλαμβάνεται τώρα ο Πούτιν, οι συνέπειες της λανθασμένης προσδοκίας της ρωσικής κυβέρνησης για δίκαιες και έντιμες σχέσεις με τη Δύση ήταν σοβαρές. Αν η υποβάθμιση της Δύσης δεν οδηγήσει σε κατάρρευση, ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος. Οι αμερικανικοί και οι ευρωπαϊκοί λαοί δεν έχουν κανένα αντίκτυπο στις κυβερνήσεις τους που υπηρετούν τις ατζέντες των οικονομικά ισχυρών. Τώρα που η Δύση έχει αποδείξει σε όλους πως η Δύση δεν ντρέπεται για τη συμμετοχή της σε γενοκτονία, ακόμη και οι πιο δυτικοποιημένοι Ρώσοι είναι πιθανό να κρατήσουν μια ασφαλή απόσταση από τις παγίδες της Ουάσιγκτον.

Τώρα που η Δύση έχει καταρρακώσει πλήρως την εμπιστοσύνη που οικοδομήθηκε κατά τη σοβιετική εποχή, η απειλή του πυρηνικού Αρμαγεδδώνα κυριαρχεί και πάλι πάνω από τη Γη. Μπροστά σε αυτή την απειλή, όλες οι άλλες απειλές υποχωρούν στην ανυπαρξία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail