Το Ουκρανικό Στρατιωτικό-Βιομηχανικό Συγκρότημα μετατρέπεται σε ερείπια

Freepen.gr - Η ρωσική απάντηση στην πρόσφατη αιματηρή επίθεση στην πολυσύχναστη αγορά του Ντονέτσκ δεν άργησε να έρθει. Το πρωί της 23ης Ιανουαρίου, δεκάδες ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλοι στόχευσαν ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Οι σειρήνες ήχησαν σε όλες τις περιοχές της Ουκρανίας αμέσως μετά την απογείωση ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών από αεροδρόμια στις πίσω περιοχές, αναφέρει το southfront.press.

Υπήρξαν πολλά κύματα συνδυασμένων χτυπημάτων τις πρωινές ώρες. Ενώ οι πύραυλοι του πρώτου κύματος πετούσαν πάνω από τη χώρα, η υπερφορτωμένη ουκρανική αεράμυνα αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει τους λιγοστούς αντιαεροπορικούς πυραύλους.

Εν τω μεταξύ, το δεύτερο κύμα πυραύλων εισήλθε στη χώρα, κοροϊδεύοντας την ουκρανική αεράμυνα και μετακινούμενο από τη μία περιοχή στην άλλη.

Σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, η Ρωσία χτύπησε με πυραύλους cruise που εκτοξεύονται από αέρος και βαλλιστικούς πυραύλους εδάφους.

Οι στόχοι των πληγμάτων ήταν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις περιοχές Χάρκοβο, Πολτάβα και Ντνίπρο και στο Κίεβο.

Ως συνήθως, οι εκπρόσωποι του ουκρανικού καθεστώτος ανακοίνωσαν και πάλι την "καταστροφή" όλων των πυραύλων που επιτέθηκαν στην πρωτεύουσα της χώρας. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της διοίκησης του Κιέβου, πρόκειται για περίπου 20 πυραύλους συνολικά.

Οι ισχυρισμοί του Κιέβου εγείρουν μόνο ένα ερώτημα: αν οι πανίσχυρες ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας είναι τόσο αποτελεσματικές, τότε γιατί ο Ζελένσκι συνεχίζει να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο εκλιπαρώντας για περισσότερα συστήματα αεράμυνας και άλλα όπλα;

Ακόμη και οι κάτοικοι της ουκρανικής πρωτεύουσας δεν πίστεψαν σε αυτό το ψέμα και μαγνητοσκόπησαν βίντεο που δείχνουν ξεκάθαρα την άφιξη των ρωσικών πυραύλων στους στόχους.

Σύμφωνα με τις πρώτες τοπικές αναφορές, ως αποτέλεσμα της ρωσικής επίθεσης, εγκαταστάσεις στην περιοχή του αεροδρομίου Boryspil στο Κίεβο, καθώς και το αεροδρόμιο στο Pavlograd, είτε υπέστησαν ζημιές είτε καταστράφηκαν. Στο Χάρκοβο, οι στόχοι ήταν διάφορες βάσεις που χρησιμοποιούνται για τη στέγαση ουκρανικών στρατευμάτων και ξένων μισθοφόρων, καθώς και στρατιωτικές αποθήκες.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ουκρανικές πηγές στο Κίεβο και το Χάρκοβο επιβεβαίωσαν επιθέσεις σε πολιτικά πολυώροφα κτίρια, όχι από ρωσικά πλήγματα, αλλά και πάλι από ουκρανικούς πυραύλους αεράμυνας, τους οποίους ο ουκρανικός στρατός τοποθετεί απευθείας σε κατοικημένες περιοχές.

Οι συνεχιζόμενες ρωσικές επιθέσεις διακόπτουν τη λειτουργία διαφόρων ουκρανικών στρατιωτικών-βιομηχανικών εγκαταστάσεων, που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή και την επισκευή στρατιωτικού εξοπλισμού, καθώς και αποθηκών και κόμβων εφοδιασμού, απαραίτητων για την έγκαιρη μεταφορά ενισχύσεων στις γραμμές του μετώπου. Ταυτόχρονα, τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν τις επιθέσεις τους σχεδόν προς όλες τις κατευθύνσεις από τη Χερσώνα έως το Κουπιάνσκ και οι ουκρανικές απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό αυξάνονται.

Ο ουκρανικός στρατός έχει περάσει το σημείο χωρίς επιστροφή. Ο απαρχαιωμένος εξοπλισμός τους καταστρέφεται γρήγορα και οι νέες προμήθειες από το ΝΑΤΟ δεν αρκούν για να καλύψουν τις τρύπες. Ως αποτέλεσμα της έλλειψης εξοπλισμού, τα επίλεκτα ουκρανικά στρατεύματα έχουν στραφεί σε άλογα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail