Η Μέση Ανατολή στις φλόγες

Photo: SCF
Από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου 2023, η Μέση Ανατολή έχει πάρει φωτιά, αυτό που πολλοί ειδικοί προέβλεψαν έχει πλέον γίνει πραγματικότητα, ο πόλεμος έχει επεκταθεί στο Λίβανο, η κατάσταση στη Συρία έχει επιδεινωθεί, οι Χούτι (Υεμένη) κινητοποιούνται και εμποδίζουν τα δυτικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα να πλεύσουν και υπάρχουν σχεδόν καθημερινές επιθέσεις κατά του Αμερικανού κατακτητή στο Ιράκ από την Κιτάμπ Χεζμπολάχ, το ιρακινό παράρτημα της λιβανέζικης Χεζμπολάχ.

Sonja van den Ende - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Το τελευταίο έγκλημα του ισραηλινού καθεστώτος ήταν η δολοφονία του Ιρανού ταξίαρχου Sardar Sayyed Reza Mousavi, ενός από τους ανώτερους στρατιωτικούς συμβούλους του ιρανικού IRGC στη Συρία, ο οποίος σκοτώθηκε πρόσφατα από το ισραηλινό καθεστώς κατά τη διάρκεια επίθεσης με ρουκέτες στη Δαμασκό. Ο Mousavi ήταν σύντροφος του στρατηγού Haj Qassem Soleimani, ο οποίος δολοφονήθηκε από την Αμερική (Trump) και ήταν εν μέρει υπεύθυνος για την υποστήριξη του μετώπου αντίστασης στη Συρία κατά της κατοχικής Αμερικής και των δυτικών πελατειακών κρατών της.

Στη Δύση οι άνθρωποι πιστεύουν ότι πρόκειται απλώς για έναν πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, αλλά έχει γίνει μια σύγκρουση για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης και ολόκληρης της Μέσης Ανατολής, ο Άξονας της Αντίστασης έχει στην πραγματικότητα ξεσηκωθεί ενάντια στον Άξονα του Κακού, ειρωνικά μιλώντας. Ο Άξονας του Κακού είναι ένα σύμφωνο που συνήψε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, ο πολεμοκάπηλος Τζορτζ Μπους ο νεότερος, μετά τις επιθέσεις στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου το 2001. Ο Άξονας του Κακού είναι οι χώρες για τις ΗΠΑ και τα κράτη-πελάτες τους οι χώρες του Άξονα της Αντίστασης: Συρία, Λίβανος, Ιράκ, Υεμένη, Ιράν και Παλαιστίνη.

Στο Ιράκ είναι κυρίως η Kitab Hezbollah, ένα παρακλάδι της λιβανέζικης Hezbollah που πρόσφατα εξέδωσε μια δήλωση μετά το θάνατο του Sardar Sayyed Reza Mousavi και αμέσως πραγματοποίησε μια επίθεση.

"Στο όνομα του Αλλάχ, του Πανάγαθου, του Ελεήμονος "Η άδεια [για να πολεμήσουν] δόθηκε σε αυτούς που πολεμήθηκαν, επειδή αδικήθηκαν. Και πράγματι, ο Αλλάχ είναι αρμόδιος να τους δώσει τη νίκη". Συνεχίζοντας την πορεία μας προς την αντίσταση στις αμερικανικές δυνάμεις κατοχής στο Ιράκ και την περιοχή, και ως απάντηση στις σφαγές της σιωνιστικής οντότητας εναντίον του λαού μας στη Γάζα, οι μαχητές της Ισλαμικής Αντίστασης στο Ιράκ επιτέθηκαν με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην κατεχόμενη βάση Χαρίρ κοντά στο αεροδρόμιο του Ερμπίλ στο βόρειο Ιράκ. Η Ισλαμική Αντίσταση επαναβεβαιώνει τη δέσμευσή της να συνεχίσει να χτυπά τα οχυρά του εχθρού". 

Στο νότιο Λίβανο, ο πόλεμος συνεχίζεται από την επίθεση του Ισραήλ, όπως είπε ο Σαγίντ Χασάν Νασράλα σε ομιλία του στη Βηρυτό, το Ισραήλ εκτοξεύει καθημερινά (ήδη πριν από τις 7 Οκτωβρίου) μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους σε λιβανέζικα χωριά όπως η Μαρκάμπα (που βρίσκεται στα σύνορα με το Ισραήλ), όπου ζουν οι περισσότεροι υποστηρικτές της Χεζμπολάχ και της Αμάλ (ένα άλλο σιιτικό κόμμα), υπάρχουν φήμες πως το Ισραήλ χρησιμοποιεί το απαγορευμένο χημικό λευκό φώσφορο. Πρόσφατη δήλωση της Χεζμπολάχ - Λιβάνου μετά το θάνατο του Σαρντάρ Σαγιέντ Ρεζά Μουσάβι.

"Στο όνομα του Αλλάχ, του Πανάγαθου, του Ελεήμονος. "Η άδεια (να πολεμήσουν) έχει δοθεί σε αυτούς που πολεμούνται, επειδή αδικήθηκαν. Και πράγματι, ο Αλλάχ είναι αρμόδιος να τους δώσει τη νίκη. Αυτή είναι η αλήθεια του Αλλάχ, του Ύψιστου, του Παντοδύναμου. Για την υποστήριξη του ακλόνητου παλαιστινιακού λαού μας στη Λωρίδα της Γάζας και για την υποστήριξη της γενναίας και έντιμης αντίστασής του, και ως απάντηση στη στοχοποίηση χωριών και σπιτιών αμάχων, οι μαχητές της Ισλαμικής Αντίστασης, στη 01:00 μ.μ. της Δευτέρας 25/12/2023, στόχευσαν με κατάλληλα όπλα μια θέση των "ισραηλινών" εχθρικών στρατιωτών στην περιοχή Hanita, προκαλώντας επιβεβαιωμένες απώλειες, μεταξύ νεκρών και τραυματιών".

Πρόσφατα αναφέρθηκα σε ένα άρθρο σχετικά με το πώς η αντίσταση του Άξονα Αντίστασης έχει εξελιχθεί ειδικά στην Παλαιστίνη, όπου οι νέοι δεν είναι πια η νεολαία που πετά πέτρες, αλλά είναι οπλισμένοι με νέα όπλα, και δεν έχει σημασία από πού προέρχονται! Είναι επίσης εξοπλισμένοι με λογισμικό κατασκοπείας υψηλής τεχνολογίας. Στη Δύση και σε πολλές ιστοσελίδες εναλλακτικών μέσων ενημέρωσης κυκλοφόρησαν πολλές ιστορίες ότι πρόκειται για συνωμοσία του Ισραήλ, το οποίο θα επιτίθετο στον ίδιο του το λαό, είναι εν μέρει πιθανό, βέβαια, να πρόκειται για ψεύτικη σημαία. Αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι η παλαιστινιακή αντίσταση και ο Άξονας Αντίστασης είναι καλά εξοπλισμένοι με όπλα υψηλής τεχνολογίας και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Ο δυτικός κόσμος είναι τρομοκρατημένος από τον αποκλεισμό της Ερυθράς Θάλασσας από τους Χούτι, οι οποίοι είναι μια ομάδα από τον Άξονα της Αντίστασης, αγωνίζονται εδώ και χρόνια εναντίον του καθεστώτος της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ και τα πελατειακά κράτη της Δύσης. Η Γαλλία προμήθευσε επίσης όπλα στη Σαουδική Αραβία, για παράδειγμα, γεγονός που προκάλεσε σκάνδαλο στη Γαλλία. Μετά την άγρια δολοφονία του Σαρντάρ Σαγιέντ Ρεζά Μουσάβι βγήκαν επίσης με μια δήλωση.

"Στο όνομα του Αλλάχ, του Πανάγαθου, του Ελεήμονος. Ο Αλλάχ ο Παντοδύναμος έχει πει: "Ω εσείς που έχετε πιστέψει, αν υποστηρίξετε τον Αλλάχ, Αυτός θα σας υποστηρίξει και θα φυτέψει γερά τα πόδια σας". Αυτή είναι η αλήθεια του Αλλάχ του Παντοδύναμου. Σε αλληλεγγύη με τον καταπιεσμένο παλαιστινιακό λαό που συνεχίζει να αντιμετωπίζει δολοφονίες, καταστροφές, πολιορκία και πείνα: Το Πολεμικό Ναυτικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης, με τη βοήθεια του Αλλάχ του Παντοδύναμου, πραγματοποίησε επιχείρηση με στόχο το εμπορικό πλοίο "MSC United", η οποία εκτελέστηκε με κατάλληλους ναυτικούς πυραύλους. Η στοχοποίηση του πλοίου έγινε αφού το πλήρωμα, για τρίτη φορά, αγνόησε τις εκκλήσεις των ναυτικών δυνάμεων, καθώς και τα επανειλημμένα προειδοποιητικά μηνύματα. Επιπλέον, η αεροπορική δύναμη μη επανδρωμένων αεροσκαφών των ενόπλων δυνάμεων της Υεμένης εκτέλεσε στρατιωτική επιχείρηση με πολλά μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον στρατιωτικών στόχων στην περιοχή Umm al-Rashrash "Eilat "και άλλες περιοχές στην κατεχόμενη Παλαιστίνη".

Λίγες εβδομάδες μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, βρέθηκα στο Λίβανο και ένιωσα τον επερχόμενο πόλεμο, αλλά οι περισσότεροι Λιβανέζοι (συμπεριλαμβανομένων των Σύριων και άλλων) δεν θέλουν τον πόλεμο. Πέρασα μερικές ώρες με μαχητές της Χεζμπολάχ και της Αμάλ και όλοι με διαβεβαίωσαν ότι στην πραγματικότητα είναι ήδη πόλεμος και η ομιλία του Χασάν Νασράλα τον Νοέμβριο μπροστά στο Μπλε Τζαμί το επιβεβαίωσε αυτό.

Ο πόλεμος στη Συρία που ξεκίνησε το 2011, σύμφωνα με τη δυτική εκδοχή, μια επανάσταση για τη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης του προέδρου Άσαντ. Αλλά η πραγματική εκδοχή είναι βέβαια ότι επρόκειτο για πραξικόπημα από τις ΗΠΑ και τα πελατειακά τους κράτη ΝΑΤΟ/ΕΕ. Ένας πόλεμος δι' αντιπροσώπων, όπως τον αποκαλούν. Η Δύση υποστήριξε ισλαμικές ριζοσπαστικές ομάδες όπως η Αλ Κάιντα και αργότερα το ISIS (Daesh). Αυτός ο πόλεμος ήταν η πρώτη ήττα της Δύσης μετά το Βιετνάμ (χάρη στη βοήθεια της Ρωσίας) και είδε τόσο πολύ θάνατο και βαρβαρότητα που το τζίνι βγήκε από το μπουκάλι και έκανε μεγάλα τμήματα της Μέσης Ανατολής να θέλουν να πολεμήσουν τη Δύση με ό,τι έχουν.

Αν το τζίνι είχε ήδη βγει από το μπουκάλι στον πόλεμο της Συρίας, αυτή η τελευταία δολοφονία του Σαρντάρ Σαγιέντ Ρεζά Μουσάβι είναι η τελευταία σταγόνα που θα τονώσει περαιτέρω την αντίσταση κατά του Ισραήλ. Οι δολοφονίες που διαπράχθηκαν τα τελευταία χρόνια εναντίον ανώτερων Ιρανών στρατηγών και επιστημόνων από την ισραηλινή Μοσάντ σε συνεργασία με τις ΗΠΑ και τα δυτικά πελατειακά κράτη τους δεν έχουν επίσης ξεχαστεί. Ειδικότερα, δεν έχει ξεχαστεί η δολοφονία του Χατζ Κασέμ Σολειμανί, ο οποίος ήταν ο πιο πιστός και στενός συνεργάτης του Σολειμανί, ο Σαρντάρ Σαγιέντ Ρεζά Μουσαβί.

Μετά την ανάληψη των καθηκόντων της πιο εξτρεμιστικής κυβέρνησης που γνώρισε ποτέ το Ισραήλ από την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948, η κατοχή, το μίσος και η βία κλιμακώθηκαν ακόμη περισσότερο, μια κατάσταση που δεν είναι πλέον βιώσιμη για τον παλαιστινιακό πληθυσμό και απλά έπρεπε να κλιμακωθεί.

Όμως ο πόλεμος δεν διεξάγεται μόνο στη Γάζα, αναφορές για σφοδρές μάχες γίνονται επίσης από τη Ραμάλα, τη Ναμπλούς, τη Τζενίν και την υπόλοιπη Δυτική Όχθη. Με άλλα λόγια, όλη η Παλαιστίνη βρίσκεται σε εξέγερση και όπως εξήγησε πρόσφατα ο στρατιωτικός ηγέτης της Χαμάς. Αυτό που ήταν αναμενόμενο είναι ότι η Δύση θα συνεχίσει να στηρίζει το Ισραήλ, άλλωστε οι ΗΠΑ είναι το προπύργιο του AIPAC, του ισραηλινού λόμπι που επηρεάζει όλους τους πολιτικούς ηγέτες (με χρήματα και δωροδοκίες) και που με τη σειρά του αγοράζει, ή μάλλον εξαγοράζει, τους πολιτικούς ηγέτες της Ευρώπης είπε η δικτατορία, γιατί για πολλούς η Ευρώπη είναι ακόμα υπό την κατοχή των ΗΠΑ από το 1945.

"Ο ανώτερος ηγέτης της Χαμάς Οσάμα Χαμντάν εξηγεί αριστοτεχνικά τους λόγους της επιχείρησης, εκθέτει τις στρατιωτικές και πολιτικές στρατηγικές και συζητά τους όρους της αντίστασης. Πρόκειται για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης και όχι μόνο, εμπλέκεται πλέον και ο Άξονας της Αντίστασης, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης".

Για πρώτη φορά, ο κόσμος μπορεί να δει τη γενοκτονία που διαπράττεται "ζωντανά" στην τηλεόραση και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Δύση σιωπά για δεύτερη φορά στην ιστορία, δηλαδή οι πολιτικοί και τα ΜΜΕ που αγοράζονται από τους πολιτικούς και το σιωνιστικό λόμπι. Κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος των Εβραίων οι περισσότεροι Ευρωπαίοι ήταν σιωπηλοί και τώρα κατά τη διάρκεια της γενοκτονίας των Παλαιστινίων και προηγουμένως της υπόλοιπης Μέσης Ανατολής είναι σιωπηλοί και πάλι υποστηρίζουν την πλευρά των δολοφόνων και των τρελών. Δεν μαθαίνουν ποτέ και αυτό μεταξύ άλλων είναι και μέρος της πτώσης του λεγόμενου δυτικού πολιτισμού.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail