Οι Γάλλοι αγρότες απειλούν με πανεθνικές διαδηλώσεις μετά τον αποκλεισμό αυτοκινητοδρόμων και τον ψεκασμό κυβερνητικών κτιρίων με κοπριά

Freepen.gr - Οι διαμαρτυρίες των αγροτών στην περιοχή Occitanie της νότιας Γαλλίας συνεχίστηκαν στις 21 Ιανουαρίου και ο αυτοκινητόδρομος A64 παραμένει κλειστός κοντά στην Τουλούζη για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα.

Οι αγρότες φέρονται επίσης να σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν οδόφραγμα σε έναν άλλο άγνωστο κεντρικό δρόμο της περιοχής. Τους τελευταίους μήνες, οι αγρότες στην περιοχή Occitanie έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους για να πείσουν την κυβέρνηση να αποδεσμεύσει επειγόντως σημαντικές ενισχύσεις, ιδίως λόγω της αύξησης των τιμών των καυσίμων και μιας ασθένειας των βοοειδών που έχει πλήξει σκληρά τους αγρότες. Οι αγρότες ζητούν επίσης μια υδατική πολιτική ευνοϊκή για την άρδευση των καλλιεργειών.

Στην Καρμπόν, περίπου 45 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τουλούζης, οι διαδηλωτές συνεχίζουν να στελεχώνουν έναν πρόχειρο καταυλισμό που έχει στηθεί στον αυτοκινητόδρομο προς την Μπαγιόν.

Σε μια σχεδόν τρίωρη συνάντηση το απόγευμα του Σαββάτου, ο νομάρχης της Οξιτανίας, Pierre-André Durand, και πέντε εκπρόσωποι της αγροτικής κοινότητας δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε απόφαση για την άρση του αποκλεισμού, προς "λύπην" του Pierre-André Durand.

Επίσης, την Κυριακή από τις 2:00 μ.μ. αναμενόταν να στηθεί μπλόκο σε κυκλικό κόμβο στην Tarascon-sur-Ariège.

"Αναμένονται μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα και στις δύο κατευθύνσεις", προειδοποίησε ο νομάρχης του διαμερίσματος. Η μεγαλύτερη αγροτική ένωση της Γαλλίας, η FNSEA, εξετάζει το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει διαμαρτυρίες σε εθνικό επίπεδο τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε εκπρόσωπός της την Παρασκευή, επεκτείνοντας ενδεχομένως τις ενέργειες των αγροτών στα νοτιοδυτικά της χώρας, οι οποίοι απέκλεισαν έναν αυτοκινητόδρομο και πέταξαν κοπριά σε δημόσια κτίρια.

* πληροφορίες rmx.news

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail