Ο λόγος για τον οποίο ένας πόλεμος μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας είναι αναπόφευκτος

Μια από τις μεγαλύτερες βόμβες ολόκληρης της χρονιάς μόλις έπεσε, αλλά τώρα έχει σχεδόν εξαφανιστεί εντελώς από τον κύκλο των ειδήσεων. Το NBC News αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνόδου κορυφής στο Σαν Φρανσίσκο, ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ είπε στον Τζο Μπάιντεν κατάματα πως έχει ληφθεί απόφαση για «επανένωση της Ταϊβάν με την Κίνα» με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Κανονικά οι Κινέζοι κρατούν τα χαρτιά τους πολύ κοντά στο γιλέκο, και έτσι αυτή ήταν μια πολύ ασυνήθιστη κίνηση. Η εικασία μου είναι ότι οι Κινέζοι ήθελαν να δουν πώς θα απαντούσε ο Μπάιντεν σε μια τόσο άμεση δήλωση. 
 
MICHAEL SNYDER - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr
 
Ο Σι Τζινπίνγκ εξέφρασε την επιθυμία του να καταλάβει την Ταϊβάν ειρηνικά αν είναι δυνατόν, αλλά όλοι γνωρίζουμε πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Έρχεται λοιπόν πόλεμος και το μόνο που πρέπει να αποφασιστεί τώρα είναι ο χρόνος:

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ είπε ευθαρσώς στον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνόδου κορυφής στο Σαν Φρανσίσκο ότι το Πεκίνο θα επανενώσει την Ταϊβάν με την ηπειρωτική Κίνα, αλλά πως το χρονοδιάγραμμα δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, σύμφωνα με τρεις νυν και πρώην αξιωματούχους των ΗΠΑ.

Ο Σι είπε στον Μπάιντεν σε μια ομαδική συνάντηση στην οποία συμμετείχαν δώδεκα Αμερικανοί και Κινέζοι αξιωματούχοι ότι η προτίμηση της Κίνας είναι να καταλάβει την Ταϊβάν ειρηνικά, όχι με τη βία, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Ο Κινέζος ηγέτης αναφέρθηκε επίσης σε δημόσιες προβλέψεις των Αμερικανών στρατιωτικών ηγετών που λένε πως ο Σι σχεδιάζει να καταλάβει την Ταϊβάν το 2025 ή το 2027, λέγοντας στον Μπάιντεν ότι έκαναν λάθος επειδή δεν έχει θέσει ένα χρονικό πλαίσιο, σύμφωνα με τους δύο νυν και έναν πρώην αξιωματούχο που ενημερώθηκαν για η συνάντηση.

Περίμενα πως ο Λευκός Οίκος θα αρνηθεί ότι αυτή η συζήτηση έγινε, αλλά αυτό δε συνέβη:

Ο Λευκός Οίκος δεν αρνήθηκε τη συζήτηση, η οποία έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια μιας συνόδου κορυφής της 15ης Νοεμβρίου έξω από το Σαν Φρανσίσκο, στην οποία συμμετείχαν δώδεκα Αμερικανοί και Κινέζοι αξιωματούχοι.

«Δε θα μπω στις λεπτομέρειες της συζήτησης μεταξύ των δύο ηγετών», είπε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Τζον Κίρμπι στους δημοσιογράφους στο Air Force One καθ' οδόν προς το Μιλγουόκι.

Ουάου.

Γιατί λοιπόν δε μιλούν όλοι στην Αμερική για αυτό;

Γιατί αυτό έχει εξαφανιστεί σχεδόν εντελώς από τον κύκλο των ειδήσεων;

Αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες ιστορίες της χρονιάς.

Έρχεται πόλεμος με την Κίνα και οι Κινέζοι προετοιμάζονται πυρετωδώς γι' αυτόν.

Για παράδειγμα, οι Κινέζοι μόλις επέβαλαν ελέγχους εξαγωγών στην τεχνολογία επεξεργασίας σπάνιων γαιών:

Μετά τη συνάντηση μεταξύ του προέδρου Τζο Μπάιντεν και του Προέδρου Σι Τζινπίνγκ στην εκδήλωση Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού στο Σαν Φρανσίσκο τον περασμένο μήνα, οι ελπίδες για αποκλιμάκωση στις σχέσεις Κίνας-ΗΠΑ φαίνεται να έχουν καταρρεύσει μετά την ανακοίνωση της Κίνας για τους ελέγχους των εξαγωγών σε σπάνιες γαίες τεχνολογίες.

Η Κίνα είναι ο κορυφαίος επεξεργαστής σπάνιων γαιών στον κόσμο και έχει θέσει απαγόρευση εξαγωγών στην τεχνολογία εξόρυξης και διαχωρισμού μετάλλων σπάνιων γαιών, σύμφωνα με το Bloomberg, επικαλούμενο έγγραφο του Υπουργείου Εμπορίου.

Η κίνηση έρχεται καθώς η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της προσπαθούν να μειώσουν την εξάρτηση από τον ασφυκτικό έλεγχο της Κίνας στην παγκόσμια αγορά σπάνιων γαιών. Υπάρχουν 17 μέταλλα σπάνιων γαιών και το Πεκίνο ελέγχει περίπου το 85% της παγκόσμιας ικανότητας διύλισης. Αυτά τα μέταλλα βρίσκονται σε όλα, από ηλεκτρικά οχήματα έως ανεμογεννήτριες και στρατιωτικό υλικό.

Αναμένετε να δείτε πιο δραματικές οικονομικές κινήσεις από τους Κινέζους τους επόμενους μήνες.

Η Κίνα εργάζεται επίσης σε μια ολόκληρη σειρά νέων οπλικών συστημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό περιλαμβάνει επίσης όπλα που χρησιμοποιούν «προηγμένη τεχνολογία εγκεφαλικού πολέμου»:

Η Κίνα εργάζεται σε προηγμένη τεχνολογία εγκεφαλικού πολέμου, η οποία λέγεται ότι περιλαμβάνει συσκευές που μπορούν να στείλουν τους εχθρούς να κοιμηθούν και να ελέγξουν τις σκέψεις τους, σύμφωνα με μια μυστική έκθεση.

Οι ερευνητές βρήκαν δύο πρόσφατες μελέτες από τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό της Κίνας που δείχνουν ότι ο στρατός αυξάνει τα όπλα «σκληρής ισχύος» του με νέα τεχνολογία για να κερδίσει πολέμους χωρίς συμβατικά όπλα.

Τα βιολογικά όπλα έχουν σχεδιαστεί για να προκαλούν ύπνο, να βλάπτουν τη γνωστική λειτουργία και την εγρήγορση καθώς και να επηρεάζουν τη λήψη αποφάσεων, αναφέρουν οι Washington Times.

Επιπλέον, οι Κινέζοι χάκερ εισέβαλαν πυρετωδώς σε «κρίσιμη υποδομή των ΗΠΑ» εν αναμονή της επερχόμενης σύγκρουσης:

Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε ότι Κινέζοι χάκερς έχουν τοποθετηθεί μέσα σε κρίσιμες υποδομές των ΗΠΑ για να προκαλέσουν «κοινωνικό χάος» από μέσα σε περίπτωση που ξεσπάσει πόλεμος.

Σύμφωνα με αναφορές, ο στρατός του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας έχει τρυπώσει σε περισσότερους από 20 μεγάλους προμηθευτές υπηρεσιών κοινής ωφέλειας τον τελευταίο χρόνο, συμπεριλαμβανομένης μιας εταιρείας ύδρευσης στη Χαβάη, ενός μεγάλου λιμανιού της Δυτικής Ακτής και τουλάχιστον ενός αγωγού πετρελαίου και φυσικού αερίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρέκαμψαν επίσης περίπλοκα συστήματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο παρεμποδίζοντας κωδικούς πρόσβασης και log-ins αφύλακτα από κατώτερους υπαλλήλους.

Αυτό το έργο που διεξάγουν εν μέσω αυξανόμενης έντασης για την Ταϊβάν ονομάστηκε Volt Typhoon. Αναλυτές σχολίασαν ότι αυτό θα μπορούσε να αποσυνδέσει τις προσπάθειες των ΗΠΑ να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. «Είναι πολύ σαφές πως οι κινεζικές απόπειρες να υπονομεύσουν ζωτικής σημασίας υποδομές είναι εν μέρει για να προετοιμαστούν ώστε να είναι σε θέση να διαταράξουν ή να καταστρέψουν αυτήν την κρίσιμη υποδομή σε περίπτωση σύγκρουσης», δήλωσε ο Brandon Wales του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) Οργανισμός Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών (CISA).

Εν τω μεταξύ, φαίνεται ότι ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε σύντομα να πάει στο επόμενο επίπεδο.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, «η νεκρή ζώνη έχει μετακινηθεί νότια των συνόρων και ο Ισραηλινός Στρατός αντιμετωπίζει καθημερινές επιθέσεις όλμων από τη Χεζμπολάχ».

Και το Newsweek μας λέει πως «το Ισραήλ έχει πλησιάσει πιο κοντά σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με το κίνημα της Χεζμπολάχ του Λιβάνου»:

Το Ισραήλ έχει πλησιάσει πιο κοντά σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με το κίνημα της Χεζμπολάχ του Λιβάνου εν μέσω επιδείνωσης των εχθροπραξιών καθώς οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) έχουν ήδη εμπλακεί στην πιο έντονη σύγκρουσή τους μέχρι σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε αξιωματούχος του IDF.

Ο εκπρόσωπος του IDF, Αντισυνταγματάρχης Τζόναθαν Κονρίκους, δήλωσε στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα ότι η Χεζμπολάχ έχει εκτοξεύσει «περισσότερους από 1.000 διαφορετικούς τύπους πυρομαχικών, ρουκετών, πυραύλων, μη επανδρωμένων αεροσκαφών, όλμων και άλλων προς το Ισραήλ» από τις 8 Οκτωβρίου, την επόμενη μέρα που το παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς οδήγησε μια άνευ προηγουμένου αιφνιδιαστική επίθεση εναντίον του Ισραήλ από τη Γάζα.

Ο Conricus προειδοποίησε πως «η Χεζμπολάχ, η οποία όπως όλοι γνωρίζουν ότι είναι πληρεξούσιος του Ιράν, παρασύρει επικίνδυνα το Λίβανο σε έναν περιττό πόλεμο που θα μπορούσε να έχει πιθανές καταστροφικές συνέπειες για το κράτος του Λιβάνου και για τον λαό του Λιβάνου.

Παρόλο που δεν έχω γράψει πολύ πρόσφατα για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, είναι απλώς θέμα χρόνου να εκραγεί εντελώς.

Η ισραηλινή κυβέρνηση αποφάσισε να σπρώξει τη Χεζμπολάχ πέρα ​​από τον ποταμό Λιτάνι και η Χεζμπολάχ δε θα επιτρέψει ποτέ να συμβεί αυτό οικειοθελώς:

Το Ισραήλ σχεδιάζει να εισβάλει στον Λίβανο για να απωθήσει τη Χεζμπολάχ από τα βόρεια σύνορά του, σύμφωνα με αναφορές, εν μέσω ενός μπαράζ επιθέσεων με ρουκέτες από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στη Γάζα και φοβάται ότι η τρομοκρατική ομάδα είναι «χειρότερη από τη Χαμάς».

Μετά από εβδομάδες ανταλλαγής διασυνοριακών πυρών, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) λέγεται πως επιθυμούν να εξαπολύσουν χερσαία επίθεση στο νότιο Λίβανο, με στόχο να ωθήσουν την τρομοκρατική ομάδα βόρεια, πέρα ​​από τον ποταμό Λιτάνι.

Αλλού, οι Ρώσοι επιτίθενται σε «έξι μέτωπα» στην Ουκρανία και ο Κιμ Γιονγκ Ουν μόλις απείλησε τις Ηνωμένες Πολιτείες με πυρηνικό πόλεμο:

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν προειδοποίησε ότι η Πιονγκγιάνγκ δεν θα διστάσει να εξαπολύσει πυρηνική επίθεση στις ΗΠΑ εάν «προκληθεί με πυρηνικά», ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη.

Η προειδοποίηση του Κιμ ακολουθεί μια συνάντηση μεταξύ της Νότιας Κορέας και των Ηνωμένων Πολιτειών την περασμένη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον, όπου συζήτησαν την πυρηνική αποτροπή σε περίπτωση σύγκρουσης με τον Βορρά.

Χωρίς αμφιβολία, ζούμε σε μια εποχή πολέμων και φημών για πολέμους και αναμένω πλήρως το 2024 να είναι έτος πολέμου.

Θα σας παροτρύνω λοιπόν όλους να προετοιμαστείτε για το χάος που επικρατεί, γιατί τα παγκόσμια γεγονότα σύντομα θα ξεφύγουν εντελώς από τον έλεγχο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail