"Κόμμα Ερντογάν" στη Γερμανία - Bild

ΑDΕΜ ΑLTΑN / ΑFΡ
Freepen.gr - Το "Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης" (AKP) του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρόκειται να έχει μια συνδεδεμένη οργάνωση με έδρα τη Γερμανία που θα συμμετέχει στις εκλογές του Ιουνίου για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υποστηρίζει η Bild.

Τον περασμένο Ιούλιο, ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους κατήγγειλε το γεγονός ότι η διαδικασία ένταξης της χώρας του στην ΕΕ βρισκόταν σε εκκρεμότητα εδώ και χρόνια, με την Άγκυρα να έχει υποβάλει επίσημα αίτηση ένταξης στο μπλοκ ήδη από το 1987.

Σε δημοσίευμά της την Κυριακή, η Bild περιέγραψε τη Δημοκρατική Συμμαχία για τη Διαφορετικότητα και την Αφύπνιση (DAVA) της Γερμανίας ως το "τελευταίο παρακλάδι του ΑΚΡ [Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης] του Ερντογάν".

Σε μια ανάρτηση στο Facebook που δημοσίευσε ένας συνεργάτης του την περασμένη Τρίτη, ο πρόεδρος του DAVA Teyfik Oezcan ανακοίνωσε την ίδρυση του κόμματος, λέγοντας ότι "παρουσιάζεται ως μια νέα πολιτική πατρίδα για πολλούς πολίτες που δεν εκπροσωπούνται από καθιερωμένα κόμματα".

Συνέχισε με το παράπονο πως "ο εθνικισμός [και] ο αντιμουσουλμανικός ρατσισμός" έχουν δημιουργήσει μια κατάσταση όπου "οι άνθρωποι με ξένες ρίζες" αισθάνονται ότι δεν γίνονται αποδεκτοί ως "πλήρως αξιόλογα μέλη της ευρωπαϊκής κοινωνίας", όπως αποδεικνύεται από τις διακρίσεις κατά την αναζήτηση διαμερισμάτων, την υποβολή αιτήσεων για εργασία ή την επαφή με δημόσιους υπαλλήλους.

Ο Oezcan έγραψε ότι το νέο κόμμα "απαιτεί μια ρεαλιστική και απαλλαγμένη από ιδεολογίες πολιτική για τους πρόσφυγες", επιμένοντας πως η Γερμανία έχει ήδη έλλειψη εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων.

Ο πολιτικός αποκάλυψε επίσης τα σχέδια του DAVA να συμμετάσχει στις επερχόμενες ευρωεκλογές του καλοκαιριού, κατονομάζοντας τους υποψηφίους του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail