Διώχνοντας τα ουκρανικά στρατεύματα από το Ντονμπάς, οι Ρώσοι κυνηγούν τους Patriot στο Κίεβο

Freepen.gr - Χθες το βράδυ, οι ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα δέχθηκαν άλλη μια μαζική επίθεση από ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους. Ουκρανικές πηγές ανέφεραν επιθέσεις των ρωσικών UAV Geran στις περιοχές Μυκολαίβ, Κίροβογκραντ και Οδησσό. Ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτέθηκαν επίσης σε στόχους στην πόλη Snegirevka στην περιοχή της Χερσώνας, γράφει το South Front.

Το πρωί της 11ης Δεκεμβρίου, ρωσικοί πύραυλοι επιτέθηκαν στην πρωτεύουσα της χώρας. Οι τοπικές ουκρανικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι οι υπερηχητικοί πύραυλοι Kinzhal έπληξαν εγκαταστάσεις στρατηγικής στρατιωτικής υποδομής. Ωστόσο, το Κίεβο δε διευκρίνισε πως ο στόχος ήταν το διαβόητο αμερικανικό αντιαεροπορικό σύστημα Patriot που έχει αναπτυχθεί στην ανατολική όχθη του Δνείπερου στην πόλη.

Οι ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας παρέλειψαν αυτή την ξαφνική επίθεση αν κρίνουμε από το πώς οι σειρήνες ήχησαν μόνο αφού χτυπήθηκαν οι στόχοι. Ακόμη και αν η επίθεση είχε γίνει αντιληπτή εκ των προτέρων, το σύστημα Patriot δύσκολα θα μπορούσε να την αποκρούσει. Στις 16 Μαΐου, στην ίδια πόλη του Κιέβου, το σύστημα Patriot βιντεοσκοπήθηκε να εκτοξεύει όλα τα πυρομαχικά του, 32 πυραύλους, αλλά να αποτυγχάνει να σταματήσει τα ρωσικά Kinzhals. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σε εκείνη την επίθεση καταστράφηκαν το σύστημα ελέγχου του ραντάρ και πέντε εκτοξευτές. Τα αποτελέσματα της σημερινής επίθεσης στο αμερικανικό σύστημα Patriot δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί.

Ο ουκρανικός στρατός φοβάται τόσο πολύ τα ρωσικά Kinzhals που όταν τα αεροσκάφη MiG-31K απογειώνονται στη Ρωσία, κηρύσσουν αεροπορικό συναγερμό σε όλη τη χώρα. Αυτό, φυσικά, μόνο αν το αντιληφθούν.

Εν τω μεταξύ, ο διοικητής των ουκρανικών χερσαίων δυνάμεων, Αλεξάντερ Σύρσκι, επιβεβαίωσε επίσημα τη δύσκολη κατάσταση στο ανατολικό μέτωπο της Ουκρανίας. Επί του παρόντος, τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν τις επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος ολόκληρης της γραμμής του μετώπου, γεγονός που καθιστά την κατάσταση εξαιρετικά δύσκολη για τους αμυνόμενους Ουκρανούς στρατιώτες. Ο ουκρανικός στρατός αναγκάζεται να ενισχύσει την άμυνά του και να εξοικονομήσει πυρομαχικά.

Ο ουκρανικός στρατός αναγνωρίζει την απώλεια θέσεων στη Marinka, σημειώνοντας πως οι θέσεις τους είναι χειρότερες στην Avdeevka, στην περιοχή Bakhmut. Η επιδείνωση των στρατηγικών ουκρανικών θέσεων στο Ντονμπάς είναι άμεση συνέπεια της αποτυχίας της αντεπίθεσης του Κιέβου, όπου το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Ουκρανίας έχασε επιχειρησιακά και στρατηγικά αποθέματα. Μετά τις πολύμηνες αιματηρές μάχες στο Νότο, έπρεπε επειγόντως να ενισχύσουν τις θέσεις τους στα ανατολικά και να απομακρύνουν εσπευσμένα ολόκληρες μονάδες από την περιοχή της Ζαπορόζιε για να τις ρίξουν σε διάφορες θέσεις στο Ντονμπάς. Ως αποτέλεσμα, οι Ρώσοι συνεχίζουν να προελαύνουν ταυτόχρονα κοντά στο Ντονέτσκ, το Μπακμούτ, το Κουπιάνσκ καθώς και στο μέτωπο της Ζαπορόζιε, αποδυναμωμένοι από την κοντόφθαλμη στρατηγική του Κιέβου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail