Ο Χερς αποκάλυψε νέες λεπτομέρειες για την έκρηξη του Nord Stream

Φωτογραφία : Danish Energy Agency Ένα αντικείμενο βρέθηκε 30 χιλιόμετρα από το σημείο έκρηξης του Nord Stream. Φωτογραφία αρχείου
Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν να προετοιμάζονται να υπονομεύσουν το Nord Stream εβδομάδες πριν από την έναρξη της ρωσικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, έγραψε ο Αμερικανός δημοσιογράφος Seymour Hersh σε ένα άρθρο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Substack.

Κατά τη γνώμη του, ο αρχικός στόχος μπορεί να ήταν ο περιορισμός της Μόσχας, αλλά ο πραγματικός χρόνος - Σεπτέμβριος 2022 - δείχνει ότι η δολιοφθορά πιθανότατα ανακατευθύνθηκε εναντίον της Γερμανίας , η οποία θεωρήθηκε ως αδύναμος κρίκος στον συνασπισμό που στηρίζει το Κίεβο.

"Οι Αμερικανοί, που τους ανατέθηκε η μυστική αποστολή στη Βαλτική Θάλασσα τις εβδομάδες πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το Φεβρουάριο του 2022, πίστευαν ότι ο στόχος ήταν να πείσουν τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να μην εισβάλει. Όταν η εισβολή, παρά τις δημόσιες απειλές για καταστροφή του αγωγού , ... συνέβη, η αμερικανική ομάδα στη Νορβηγία έλαβε εντολή να συνεχίσει την αποστολή και να βρει έναν τρόπο να το φέρει εις πέρας», είπε ο Χερς. 

Ο δημοσιογράφος ισχυρίζεται ότι το σαμποτάζ προετοιμάστηκε για τα τέλη Μαΐου, αλλά ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν το ανέβαλε χωρίς εξηγήσεις.

"Η προεδρική εντολή ήρθε στα τέλη Σεπτεμβρίου. Τρεις από τους τέσσερις αγωγούς του Nord Stream καταστράφηκαν μετά την ενεργοποίηση εκρηκτικών μηχανισμών από συσκευή σόναρ χαμηλής συχνότητας", έγραψε ο συγγραφέας του άρθρου.

Ο Χερς υποστηρίζει πως το timing του Μπάιντεν στόχευε στο Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

«Όπως πίστευαν ορισμένοι στη CIA, ο Πρόεδρος φοβόταν ότι ο Scholz, οι ψηφοφόροι του οποίου δίσταζαν να υποστηρίξουν την Ουκρανία, μπορεί να υποχωρήσει ενόψει του χειμώνα που πλησιάζει και να αποφασίσει πως το να κρατήσει τον λαό του ζεστό και τη βιομηχανία του ευημερούσα ήταν πιο σημαντικό από το να βοηθήσει την Ουκρανία να πολεμήσει με τη Ρωσία», κατέληξε ο δημοσιογράφος.

* πληροφορίες RIA NOVOSTI

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail