Economist: Έστειλαν ηλικιωμένο χωρίς δόντια στην πρώτη γραμμή

ukrinform.net
Freepen.gr - Ένας ηλικιωμένος Ουκρανός νεοσύλλεκτος δεν μπόρεσε ούτε τη μασέλα του να πάρει μαζί του στο μέτωπο, γράφει ο Economist.

«Τους έδιωξαν από τα χωριά τους χωρίς ιδιαίτερη προειδοποίηση. Ένας ηλικιωμένος νεοσύλλεκτος δεν είχε καν την ικανότητα να πάρει τη μασέλα του. Λιγότερο από μια εβδομάδα πέρασε στα χαρακώματα του Donbass, <…> η δύναμη της διμοιρίας των 20 ατόμων μειώθηκε κατά έξι. Τρεις σκοτώθηκαν στη μάχη, άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σοβαρά», αναφέρει το άρθρο.

Ο συγγραφέας του άρθρου την αποκάλεσε "μία από τις χειρότερες ιστορίες" περί στρατολόγησης στο μέτωπο.

Επίσης, οι νεαροί νεοσύλλεκτοι προέρχονταν από διάφορα υπόβαθρα, αλλά μοιράζονταν ένα πράγμα: μετά από στοιχειώδη εκπαίδευση στη Δυτική Ευρώπη, κανένας από αυτούς δεν περίμενε να αναπτυχθεί σε μονάδα επίθεσης στο πιο φλέγον τμήμα της ουκρανικής πρώτης γραμμής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail