Ζοφερή πρόβλεψη της Deutsche Bank για το 2024: Αναμένει παγκόσμια ύφεση!

Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εισέλθουν σε ήπια ύφεση το 2024 κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, ενώ η ευρωζώνη θα μαραζώσει σε μια περίοδο στασιμοπληθωρισμού, η οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, σύμφωνα με πρόβλεψη για το επόμενο έτος του χρηματοπιστωτικού κολοσσού Deutsche Bank, γράφει η ziare.com.

Οι αναλυτές της Deutsche Bank είναι επίσης λιγότερο αισιόδοξοι από τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ, οι οποίες προβλέπουν ότι η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί από 3,5% το 2022 σε 3% φέτος και 2,9% το 2024 - πολύ κάτω από τον ιστορικό μέσο όρο του 3,8% για τα έτη 2000-2019.

Η πρόβλεψη της Deutsche κάνει λόγο για παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη μόλις 2,4% το 2024, με το επίπεδο του 2,5% να περιγράφεται ως "το ανώτατο όριο για να θεωρηθεί πως βρισκόμαστε σε παγκόσμια ύφεση".

Αν και ακόμη και αυτός ο βραδύτερος ρυθμός παγκόσμιας ανάπτυξης εξαρτάται από τη σημαντική συμβολή των μεγαλύτερων αναδυόμενων αγορών, με την Ινδία να αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 6% και την Κίνα κατά 4,7% το 2024, σύμφωνα με την ανάλυση της Deutsche Bank.

Ενώ το ΔΝΤ αναμένει ότι η αμερικανική οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 1,5% το επόμενο έτος - από 2,1% τόσο το 2022 όσο και το 2023 - οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας μιλούν για πρόοδο μόλις 0,6% το 2024, αφού η αμερικανική οικονομία θα περάσει από ήπια ύφεση το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Για την ευρωζώνη, το ΔΝΤ εκτιμά πως η οικονομία θα συρρικνωθεί από 3,3% το 2022 σε μόλις 0,7% φέτος, πριν επιστρέψει στο 1,2% το 2024. Και εδώ η τράπεζα είναι πιο συγκρατημένη, με την ανάλυσή της να κάνει λόγο για "δύο χρόνια στασιμότητας" στην ευρωζώνη μέχρι μετά τα μέσα του 2024.

Για την ευρωζώνη, οι αναλυτές της Deutsche βλέπουν την αύξηση του ΑΕΠ το 2024 στο αναιμικό 0,2%, που πρακτικά ισοδυναμεί με στασιμότητα. Προειδοποιούν ότι η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας θα ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους, αλλά θα είναι μακρά και αργή. Οι προοπτικές θολώνουν από τα οικονομικά προβλήματα της Γερμανίας, της μεγαλύτερης οικονομίας της περιοχής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail