Ο Σολτς ζήτησε από τον Όρμπαν να «πάει για καφέ» όσο συζητείται η πορεία της Ουκρανίας προς την ΕΕ

Foto: Bundesregierung/Kugler
Freepen.gr - Ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς κάλεσε τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν να φύγει από την αίθουσα όπου οι ηγέτες της ΕΕ ψήφιζαν για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Ουκρανίας και να πιει έναν καφέ όταν οι συζητήσεις για αυτό το θέμα έφτασαν σε αδιέξοδο, γράφει η εφημερίδα Politico, επικαλούμενη αξιωματούχους που γνωρίζουν την κατάσταση.

Νωρίτερα, η σύνοδος κορυφής της ΕΕ αποφάσισε να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για μελλοντική ένταξη στην ένωση με την Ουκρανία και τη Μολδαβία, και επίσης έλαβε το καθεστώς υποψήφιας χώρας. Πηγή της ΕΕ είπε στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες πως ο Ούγγρος ηγέτης «έφυγε προσωρινά από την αίθουσα όπου διεξήχθη η ψηφοφορία». Ταυτόχρονα, τόνισε ότι η απουσία του Όρμπαν είχε συμφωνηθεί εκ των προτέρων μαζί του «με εποικοδομητικό τρόπο».

 Όπως σημειώνει το Politico, ο Scholz υποστήριξε πως εάν ο Orbán δε θέλει πραγματικά να συμφωνήσει να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις, τότε θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να φύγει από την αίθουσα για λίγο. Σύμφωνα με τον Γερμανό καγκελάριο, αυτό θα επιτρέψει στους ηγέτες 26 ευρωπαϊκών χωρών να αποφασίσουν υπέρ της έναρξης διαπραγματεύσεων με το Κίεβο και ο Ούγγρος ηγέτης θα μπορέσει να πει ότι δεν ψήφισε «υπέρ».

«Περίπου τρεις ώρες μετά τις αδιέξοδες συζητήσεις μεταξύ των ηγετών της ΕΕ για την είσοδο της Ουκρανίας στο μπλοκ, ο Σολτς πρότεινε στον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν να βγει να πιει τον καφέ του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail