«Πουθενά να υποχωρήσω»: Ουκρανός αξιωματικός έξαλλος εξαιτίας της εντολής του Ζελένσκι

ukrinform.net
Freepen.gr - Η ουκρανική ηγεσία καθυστέρησε με την εντολή για μεγάλης κλίμακας κατασκευή οχυρώσεων, δήλωσε ο αναλυτής του Κέντρου Αμυντικών Στρατηγικών, ο συνταγματάρχης Viktor Kivilyuk σε συνέντευξή του στην ουκρανική έκδοση Kyiv Independent

«Καθόμαστε εκεί (στις τρέχουσες θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας) εδώ και έξι μήνες, και ξαφνικά ο Ανώτατος Γενικός Διοικητής (Vοlοdimir Zelensky) ξυπνά και προτείνει να οικοδομήσουμε οχυρώσεις. Πού ήταν όλο αυτό το διάστημα;» - παραπονέθηκε ο ειδικός.

Σύμφωνα με τον Kivilyuk, οι προετοιμασμένες γραμμές άμυνας είναι πλέον «κρίσιμης» σημασίας για Ουκρανία. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας συχνά παραπονιούνται ότι η διοίκηση δεν είναι σε θέση να προετοιμάσει ακόμη και συνηθισμένα χαρακώματα για υποχώρηση από μπροστινές θέσεις, για να μην αναφέρουμε μια πιο ανεπτυγμένη άμυνα.

Ένας αξιωματικός του πυροβολικού πρώτης γραμμής παραπονέθηκε στους δημοσιογράφους για την έλλειψη ανδρών και πόρων για την προετοιμασία οχυρών θέσεων. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ουκρανική διοίκηση δεν έχτισε καμία οχύρωση για τους στρατιώτες στη δεύτερη γραμμή άμυνας και δεν μπήκε στον κόπο να προετοιμάσει χωριά για αμυντικές μάχες. 

«Όταν οι Ρώσοι εισβάλλουν στα χαρακώματα, τα παιδιά μας δεν έχουν πού να υποχωρήσουν και που να πάρουν θέσεις. αναγκάζονται να σκάβουν χαρακώματα κάτω από πυρά πολυβόλου και ελεύθερων σκοπευτών, για να μην αναφέρουμε τους βομβαρδισμούς του πυροβολικού», προσέθεσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail