Γιατί ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ανίδεος όταν πρόκειται για την Ουκρανία

Η διμερής έκθεση της Washington Post για την αποτυχημένη αντεπίθεση στην Ουκρανία γράφτηκε κυρίως για να κατηγορήσει την Ουκρανία για την αποτυχία και να αθωώσει τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η ανάλυσή μου σε αυτά τα άρθρα ανέδειξε εκπληκτικές λανθασμένες εκτιμήσεις και κακοτεχνίες από τους συμβούλους των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Το θεμελιώδες ελάττωμα είναι ότι το στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ προσποιείται πως διαθέτει εμπειρία που δεν έχει. Ο αμερικανικός στρατός είναι σαν μια σχολή εκπαίδευσης οδηγών. Έχουν τα προσόντα και την ικανότητα να διδάξουν στους μαθητές πώς να οδηγούν ένα αυτοκίνητο στους δρόμους της πόλης. Μπορούν να διδάξουν πώς να οδηγούν με όπισθεν, πώς να παρκάρουν παράλληλα και πώς να πλοηγηθούν μπαίνοντας σε έναν υπερυψηλό αυτοκινητόδρομο. Αλλά δεν έχουν τα προσόντα να διδάξουν στους οδηγούς αγωνιστικών αυτοκινήτων GT πώς να είναι ανταγωνιστικοί στις 24 ώρες του Le Mans ή στο Indianapolis 500.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Η ουκρανική αντεπίθεση απαιτούσε να έχουν εκπαιδευμένους στρατιώτες με ένα μείγμα δεξιοτήτων και ικανοτήτων παρόμοιο με αυτό που απαιτείται από τους επαγγελματίες οδηγούς αγωνιστικών αυτοκινήτων. Όμως δεν ήταν κατάλληλα εκπαιδευμένοι. Έλαβαν το ισοδύναμο ενός μαθήματος εκπαίδευσης οδηγών. Μαντέψτε τι συμβαίνει όταν βάζετε αυτούς τους "μαθητές" σε έναν αγώνα με επαγγελματίες οδηγούς; Ναι. Μαζικό ναυάγιο.

Για να παρατείνουν τη μεταφορά του αγωνιστικού αυτοκινήτου, οι επαγγελματίες οδηγοί διαθέτουν επίσης τον καλύτερο εξοπλισμό και τις ομάδες πληρωμάτων που είναι έτοιμες να συντηρήσουν τα οχήματα αυτά σε περίπτωση προβλήματος. Στην Ουκρανία δόθηκε ένα σύστημα συνονθύλευμα αρμάτων μάχης και οχημάτων μεταφοράς προσωπικού του ΝΑΤΟ, το οποίο στερούνταν τυποποίησης (αρκετοί από εμάς έγραψαν γι' αυτό νωρίτερα φέτος, συμπεριλαμβανομένων των Brian Berletic, Doug MacGregor, Scott Ritter και εμού) και αποδείχθηκε αναξιόπιστο σε συνθήκες μάχης.

Ένα άλλο σημαντικό ελάττωμα που σαμποτάρισε την ουκρανική επίθεση από την αρχή ήταν η έλλειψη αεροπορικής ισχύος. Κανένας στρατός του ΝΑΤΟ στην ιστορία δεν έχει επιτεθεί με επιτυχία σε μια βαριά αμυνόμενη θέση χωρίς το πλεονέκτημα των αεροσκαφών σταθερής και περιστροφικής πτέρυγας που παρείχαν στενή αεροπορική υποστήριξη στα στρατεύματα στο έδαφος. Η Ρωσία ήλεγχε τον αέρα, όχι η Ουκρανία και σίγουρα όχι το ΝΑΤΟ. Και η Ρωσία είχε κάτι κρίσιμο που δεν είχε η Ουκρανία - πρώτης τάξεως δυνατότητες αεράμυνας και drone.

Θέλω επίσης να επανεξετάσω ένα σημείο που έθεσα σχετικά με την αποτυχία των πληροφοριών από την πλευρά της Ουκρανίας. Από πού πήραν τις πληροφορίες που έδειχναν ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ήταν αδύναμες, κακώς εκπαιδευμένες, επιβαρυμένες με άθλιο ηθικό και χωρίς επαρκείς προμήθειες σε βλήματα πυροβολικού και πυρομαχικά; Η αρχική μου υπόθεση ήταν πως επρόκειτο για μια κατασκευασμένη επιχείρηση πληροφοριών από τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες. Αλλά τώρα τείνω να πιστέψω ότι επρόκειτο για μια ρωσική επιχείρηση εξαπάτησης - Maskirovka. Δεδομένων των ισχυρών δυνατοτήτων ISR του ΝΑΤΟ που μοιράζονται ελεύθερα με την Ουκρανία, θα ήταν πρακτικά αδύνατο για τη Ρωσία να αποκρύψει τις μετακινήσεις των στρατευμάτων και των οχημάτων της. Μήπως το ρωσικό Γενικό Επιτελείο τροφοδότησε τη Δύση με ψευδείς πληροφορίες σχετικά με την ποιότητα και την επάρκεια των ρωσικών δυνάμεων, προκειμένου να τους αποκοιμίσει σε μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας; Αυτή μπορεί να είναι μια πιο ακριβής εξήγηση για τον σοβαρό λάθος υπολογισμό των δυτικών σχεδιαστών.

Όταν θα γραφτεί η νεκροψία για την ήττα της Ουκρανίας, αυτοί που θα αναλάβουν αυτή την αποστολή δεν έχουν παρά να μελετήσουν τα βιβλία που έγραψε ο Αντρέι Μαρτιάνοφ από το 2017 και μετά. Αυτός τα είχε προβλέψει όλα αυτά. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η αυταπάτη των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο αμερικανικός λαός έχει ξεγελαστεί και πιστεύει ότι ο στρατός μας των πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι ο καλύτερος στον κόσμο. Δεν είναι. Είναι ο πιο ακριβός, αλλά απέχει πολύ από το να είναι ο καλύτερος. Τα τελευταία 60 χρόνια οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν σπαταλήσει χρήματα και το αίμα της νεολαίας τους για να πολεμούν αντάρτες, αντάρτες, βοσκούς αιγών και καμηλιέρηδες.

Ποτέ η Δύση δεν αντιμετώπισε έναν ισότιμο στρατό με συγκρίσιμη, αν όχι ανώτερη, αεροπορική ισχύ, ηλεκτρονικό πόλεμο και εμπειρία συνδυασμένων όπλων, μέχρι τώρα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι εταίροι τους στο ΝΑΤΟ δημιούργησαν έναν de facto στρατό του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και αφελώς υπέθεσαν πως θα μπορούσαν να πάνε στα ίσα με τη Ρωσία. Φοβάμαι ότι οι πολιτικοί και οι στρατιωτικοί ηγέτες των ΗΠΑ εξακολουθούν να μην μπορούν να κατανοήσουν πως ο "πόλεμος" στην Ουκρανία ήταν στην πραγματικότητα μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση.

Η Ρωσία δεν απελευθέρωσε όλες τις δυνατότητές της. Το ρωσικό Γενικό Επιτελείο, ακολουθώντας την καθοδήγηση που έλαβε από τον Πρόεδρο Πούτιν, φρόντισε να αποφύγει μαζικές απώλειες μεταξύ των αμάχων. Η Ρωσία άφησε την πλειονότητα των πολιτικών υποδομών της Ουκρανίας στη θέση τους. Η Ρωσία αρνήθηκε να καταστρέψει τις πλατφόρμες ISR και τα δορυφορικά συστήματα της Ουκρανίας και της Δύσης. Αυτές οι ενέργειες είναι αυτό που θα βλέπατε αν η Ρωσία προχωρούσε σε ολοκληρωτικό πόλεμο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail