Πώς το Κίεβο ήθελε να επεκτείνει τον πόλεμο στη Λευκορωσία

Photo: Public domain
Λοιπόν, το Κίεβο - κυριολεκτικά - δεν κοιμάται ποτέ.

Αυτό το έγγραφο - το οποίο επισυνάπτεται και είναι επαληθευμένο σε ανώτατο επίπεδο - είναι μια έκθεση σχετικά με διάφορες επιχειρήσεις αναγνώρισης στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας που διεξήχθησαν πριν από τέσσερις μήνες.

Pepe Escobar - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr



Αρκετές ουκρανικές ομάδες ειδικών επιχειρήσεων είχαν εμπλακεί σε βαθιά αναγνώριση πριν από ένα πιθανό σχέδιο τύπου Hail Mary: την έναρξη επίθεσης κατά του εδάφους της Λευκορωσίας, επεκτείνοντας έτσι τον πόλεμο των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας "πολυμερώς".

Δεν είναι σαφές αν αυτό ήταν ιδέα του Κιέβου- ένα σχέδιο που υπαγορεύτηκε από τους αφέντες του ΝΑΤΟ- ή ένα μείγμα των δύο. Το Μινσκ, φυσικά, δεν παρατηρούσε ακριβώς από απόσταση.

Ας μπούμε τώρα στο ζουμί του θέματος.

Το έγγραφο διευκρινίζει "εναέρια αναγνώριση 130 Rbpak πλήρωμα MATRICE-30", σε μια έκθεση πληροφοριών με ημερομηνία 21 Ιουλίου 2023.

"Πραγματοποιήθηκε εναέρια αναγνώριση της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας: πραγματοποιήθηκαν δύο αναβάσεις Matrice - 30.

Το ύψος πτήσης είναι 950 μ. Το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου δεν εντοπίστηκε, η επικοινωνία με το τηλεχειριστήριο δεν χάθηκε, τα σήματα GPS ήταν σε κανονική λειτουργία.

Χωρίς να διασχίσει το DKU.

Κατά τη διάρκεια των πτήσεων προς την κατεύθυνση KALININO-SK-42. x: 5727537- Y: 5583485 ανακαλύφθηκε ένα όχημα βιντεοεπιτήρησης "Grenadier" - SK-42. x:5727404,

Y:5583417. Σχεδιασμένο για την παρακολούθηση σταθμών προσέγγισης των συνόρων.

Δεν εντοπίζονται ίχνη και σημάδια διέλευσης εχθρικών DRGS, καθώς και η κίνηση εχθρικού εξοπλισμού προς αυτές τις κατευθύνσεις.

Δεν εντοπίστηκαν αλλαγές κατά μήκος του DKU.

Κατά τη διάρκεια της εναέριας αναγνώρισης που διεξήχθη, δεν εντοπίστηκαν ενεργές ενέργειες που να σχετίζονται με την επίθεση του εχθρού.

Η περιοχή είναι δασώδης και απροσπέλαστη για το προσωπικό και τον εξοπλισμό του εχθρού.

Το τμήμα αυτό του DKU δεν χρήζει πρόσθετης εναέριας έρευνας".

Προσέξτε αυτούς τους δύσβατους βάλτους

Τώρα περνάμε σε μια έκθεση πληροφοριών της ομάδας "IRLANDETS" ("Ιρλανδός"), επίσης με ημερομηνία 21 Ιουλίου 2023.

"Πραγματοποιήθηκε αναγνώριση με τη βοήθεια αναγνωριστικών και στρατιωτικών ερευνών προς την κατεύθυνση της ΖΑΜΠΟΛΟΤΥΕ στην περιοχή της συνοριακής λωρίδας και των παρακείμενων περιοχών.

Σημείο απογείωσης ελικοπτέρου Χ:5719499- Υ:5520355.

Έναρξη της διαδρομής: Χ: 5719667- Υ:5518682.

Τέλος της διαδρομής: X: 5719641; Y:5522372.

Η περιοχή κατά μήκος του κέντρου αναψυχής και οι δρόμοι που οδηγούν στο κέντρο αναψυχής ερευνήθηκαν.

Δεν εντοπίστηκαν ίχνη ή σημάδια διέλευσης εχθρικής ομάδας σαμποτάζ και αναγνώρισης και εχθρικού εξοπλισμού.

Το έδαφος στην περιοχή της αναγνώρισης είναι αδιάβατο για τον εχθρικό εξοπλισμό, γεγονός που οφείλεται σε ένα φυσικό εμπόδιο με τη μορφή αδιάβατων βάλτων, πυκνών δασικών συστάδων και ενός ποταμού που ρέει κατά μήκος της συνοριακής γραμμής σε αυτό το τετράγωνο. Ωστόσο, το τμήμα αυτό είναι δυνατό για τη διέλευση προσωπικού.

Σύνθεση του εχθρού, ιδιαίτερα της ομάδας σαμποτάζ και της ομάδας αναγνώρισης.

Επιβεβαιωμένη παρουσία ναρκοπεδίων.

Συσσώρευση στρατιωτικού εξοπλισμού, δεν παρατηρήθηκε εχθρικό προσωπικό κοντά στο κέντρο αναψυχής.

Πραγματοποιήθηκε εναέρια κατασκοπεία. 

Προχωρούμε στην εκτέλεση καθηκόντων για τον προβλεπόμενο σκοπό τους σε άλλη περιοχή, σύμφωνα με τις ομάδες του σχεδίου δράσης της υπηρεσίας πληροφοριών".

Ας μαζέψουμε μερικά μούρα

Τώρα για την έκθεση αναγνώρισης της RG (ομάδα πληροφοριών) "Partizan", επίσης με ημερομηνία 21 Ιουλίου 2023.

"Η εξερεύνηση πραγματοποιήθηκε με έρευνα και παρατήρηση, συνέντευξη του τοπικού πληθυσμού στην κατεύθυνση της περιοχής PEREBRODY (Χ:5733040; Υ:5499111) - ZHADEN (Χ:5732068; Υ: 5488281) - BUDIMLYA (Χ:5726038; Υ:5498176) στην περιοχή της συνοριακής λωρίδας και των παρακείμενων περιοχών.

Εξετάστηκαν οι περιοχές κατά μήκος του κέντρου αναψυχής, τα εμπόδια μηχανικού και σαπέρ, οι δασικοί και χωμάτινοι δρόμοι που οδηγούν στο κέντρο αναψυχής: παρουσία αντιαρματικών τάφρων, μπάζα και εμπόδια από δέντρα, ναρκοπέδια.

Δεν εντοπίστηκαν ίχνη ή σημάδια διέλευσης εχθρικής ομάδας σαμποτάζ και αναγνώρισης και εχθρικού εξοπλισμού. Η περιοχή εξερεύνησης είναι υπό όρους βατή για οχήματα και προσωπικό, γεγονός που οφείλεται σε φυσικό εμπόδιο, δηλαδή: ταμιευτήρες, βαλτώδεις περιοχές, τεχνικά εμπόδια.

Επιβεβαιωμένη παρουσία ναρκοπεδίων(SK - 42: 1)X:5734692- Y;5495350- 2) X:5734724,

Υ:5495106- 3)Χ:5734899- Υ:5494965- 4)Χ:5735543- Υ:5497866- 5)Χ:5737721- Υ:5501118).

Κατά τη διεξαγωγή της αναγνώρισης χρησιμοποιούνταν οπτικά μέσα: κιάλια.

Η κατάσταση κατά μήκος των γραμμών DKU είναι ήρεμη. Δεν καταγράφηκαν ήχοι κίνησης ή μετακίνησης εχθρικού εξοπλισμού.

Λόγω της εποχής των μούρων, ο τοπικός πληθυσμός συλλέγει μαζικά μούρα στα παραμεθόρια δάση, μετακινούμενος στις τοποθεσίες με τετράτροχα ποδήλατα, οδικά μέσα μεταφοράς και σκούτερ. Έτσι, κατά την περίοδο διεξαγωγής της αναγνώρισης, τα οχήματα αυτά και οι συλλέκτες καταγράφηκαν μέχρι και τη συνοριακή γραμμή.

Προχωράμε στην εκτέλεση καθηκόντων σύμφωνα με το σχέδιο δράσης της ομάδας πληροφοριών Partizan".

Ορίστε. Αυτή ήταν η κατάσταση πριν από τέσσερις μήνες. Από τότε συνέβησαν πολλά: το μαζικό στέγνωμα των κεφαλαίων και των όπλων προς το Κίεβο, τα πολεμικά φώτα που έκλεψε το Ισραήλ και η αερομαχία Ζελένσκι-Ζαλούζνι. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι τα σχέδια πυρπόλησης της Λευκορωσίας έχουν τεθεί οριστικά στο συρτάρι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail