Καιρός να βρεθεί "άλλος τρόπος" για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία - Ιταλία

pixabay / greghristov
Freepen.gr - Είναι καιρός όλες οι χώρες που εμπλέκονται στη σύγκρουση στην Ουκρανία να αρχίσουν να αναζητούν μια πολιτική λύση στην κρίση, δήλωσε το Σάββατο ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Γκουίντο Κροσέτο.

Ο επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας σημείωσε, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων ANSA, ότι καθώς οι μάχες μεταξύ Μόσχας και Κιέβου εισέρχονται στον τρίτο χρόνο τους, "είναι σημαντικό να ακολουθηθούν δρόμοι που οδηγούν σε μια πολιτική λύση". Τόνισε, ωστόσο, πως οι προσπάθειες αυτές πρέπει να συμπέσουν με τη συνέχιση της στρατιωτικής υποστήριξης προς την Ουκρανία.

Ο υπουργός επισήμανε ότι ενώ η Δύση κατάφερε να εξασφαλίσει τη "διατήρηση" της Ουκρανίας, άλλοι στόχοι της παραμένουν ανεκπλήρωτοι. "Αυτό που δεν μπορεί να επιτευχθεί στρατιωτικά... μπορεί να επιτευχθεί ανοίγοντας ένα διπλωματικό και πολιτικό μέτωπο για να προσπαθήσουμε να επιτύχουμε το ίδιο αποτέλεσμα μέσω ειρηνευτικών συνομιλιών", είπε.

Ο Κροσέτο τόνισε επίσης πως "αυτό που υπήρχε πριν από τον πόλεμο πρέπει να αποκατασταθεί και ότι δεν μπορεί να γίνει με τα όπλα, πρέπει να γίνει με άλλο τρόπο".

Ο Ιταλός υπουργός Άμυνας είχε ήδη προειδοποιήσει στις αρχές Οκτωβρίου ότι οι εχθροπραξίες μεταξύ Μόσχας και Κιέβου είναι απίθανο να επιλυθούν στο πεδίο της μάχης. Τότε εξήγησε ότι "όσο περνάει ο καιρός, τόσο μειώνεται η δυνατότητα να βοηθηθεί η Ουκρανία με πόρους που δεν είναι απεριόριστοι", ενώ επισήμανε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισε το Κίεβο στις ανεπιτυχείς προσπάθειές του να απωθήσει τα ρωσικά στρατεύματα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail