Γαλλίδα αντιδήμαρχος δέχθηκε βάναυση επίθεση από αλλοδαπούς κι ενώ ήταν κατά του νομοσχεδίου για τη μετανάστευση

Freepen.gr - Μια αντιδήμαρχος στη Γαλλία που χαρακτήρισε «ντροπιαστικό» και «αηδιαστικό» το προτεινόμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη μετανάστευση, νοσηλεύτηκε το βράδυ της Τετάρτης μετά τη βάναυση επίθεση από μια συμμορία Βορειοαφρικανών ανδρών λίγα μέτρα από την εξώπορτά της.

Η Oriane Filhol, η αντιδήμαρχος του Mathieu Hanotin του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS) στο Σεν Ντενί, επέστρεφε σπίτι από μια συνάντηση εργασίας όταν δέχθηκε επίθεση από αρκετούς άνδρες στον δρόμο προς το σπίτι της γύρω στις 9.30 μ.μ.

Η εκλεγμένη αξιωματούχος, η οποία είναι υπεύθυνη για την αλληλεγγύη, τα δικαιώματα των γυναικών και την καταπολέμηση των διακρίσεων στην εκλογική της περιφέρεια, «χτυπήθηκε βίαια στο πρόσωπο και το σώμα με γροθιές», ανέφερε αστυνομική πηγή στην εφημερίδα Le Parisien.

Η πολιτικός κατάφερε να γλιτώσει από την επίθεση και έτρεξε με τα πόδια στο σπίτι ενός φίλου της που βρισκόταν λίγους δρόμους πιο πέρα, αλλά φέρεται να καταδιώχθηκε από τους δράστες, οι οποίοι κατάφεραν περαιτέρω χτυπήματα προτού τραπούν σε φυγή με όχημα διαφυγής.

Αστυνομική πηγή, που επικαλείται η εφημερίδα Le Figaro, ανέφερε ότι οι άνδρες ήταν «Βορειοαφρικανοί» που είχαν «τα πρόσωπά τους κρυμμένα πίσω από μια χειρουργική μάσκα και με κουκούλα».

Το θύμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Σεν Ντενί για νοσηλεία, αλλά φαίνεται πως έκτοτε πήρε εξιτήριο και υπέβαλε καταγγελία στην αστυνομία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail