Μαχητές Χούτι υπόσχονται να χτυπήσουν αμερικανικά πολεμικά πλοία και νέο Βιετνάμ αν "οι ΗΠΑ επιτεθούν" στην Υεμένη

A Saildrone Explorer and the USS Mount Whitney command ship are shown operating in Red Sea waters last April. -  US Army/Cpl. DeAndre Dawkins
Freepen.gr - Τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ θα δεχθούν επιθέσεις αν οι Χούτι της Υεμένης στοχοποιηθούν από την Ουάσινγκτον, προειδοποίησε την Τετάρτη ο ηγέτης της ομάδας Αμπντέλ-Μάλεκ αλ-Χούτι, αντιδρώντας στην είδηση ότι οι ΗΠΑ συγκροτούν συνασπισμό για να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις τους εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.

Από τον περασμένο μήνα, οι μαχητές εκτοξεύουν πυραύλους εναντίον διεθνών πλοίων που πλέουν στην Ερυθρά Θάλασσα. Οι επιθέσεις έχουν διαταράξει τη θαλάσσια κυκλοφορία, με την ομάδα να ισχυρίζεται πως οι επιθέσεις ήταν απάντηση στα χτυπήματα του Ισραήλ στη Γάζα.

Τη Δευτέρα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd J. Austin ανακοίνωσε την επιχείρηση "Prosperity Guardian" στην οποία συμμετέχουν δέκα χώρες για να "αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις ασφαλείας στη νότια Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν, με στόχο να διασφαλιστεί η ελευθερία της ναυσιπλοΐας για όλες τις χώρες και να ενισχυθεί η περιφερειακή ασφάλεια και ευημερία".

Μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ, ο ηγέτης των Χούθι Αμπντέλ-Μαλέκ αλ-Χούθι δήλωσε ότι "οποιαδήποτε αμερικανική στόχευση της χώρας μας θα γίνει στόχος μας", προσθέτοντας πως "τα πολεμικά πλοία, τα συμφέροντα και η ναυσιπλοΐα των ΗΠΑ θα γίνουν σε αυτή την περίπτωση στόχος των πυραύλων, των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και των στρατιωτικών τους επιχειρήσεων", σε τηλεοπτικό διάγγελμα την Τετάρτη.

Προειδοποίησε επίσης τις ΗΠΑ να μην στείλουν στρατιώτες στην Υεμένη, λέγοντας ότι "θα αντιμετωπίσουν κάτι πιο σκληρό από αυτό που αντιμετώπισαν στο Αφγανιστάν και από αυτό που υπέστησαν στο Βιετνάμ".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail