Οι ρωσικές παραδόσεις πετρελαίου στην Ινδία απέτρεψαν τον "όλεθρο" στην παγκόσμια αγορά

pixabay / 12019
Freepen.gr - Οι Ινδοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι οι παγκόσμιες τιμές του αργού πετρελαίου θα είχαν εκτοξευθεί στα ύψη εάν δεν είχαν αυξήσει τις εισαγωγές από τη Ρωσία στον απόηχο των δυτικών κυρώσεων, ανέφεραν τη Δευτέρα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα το Υπουργείο Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου της χώρας.

Η Ινδία διαθέτει την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας και είναι ο τρίτος μεγαλύτερος εισαγωγέας και καταναλωτής πετρελαίου στον κόσμο. Έχει καταστεί σημαντικός αγοραστής ρωσικού αργού, με τις παραδόσεις να φτάνουν σε υψηλό τεσσάρων μηνών το Νοέμβριο, ανερχόμενες σε 1,7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd), σύμφωνα με στοιχεία παρακολούθησης πλοίων.

Η δήλωση του Υπουργείου Πετρελαίου σχετικά με τις εισαγωγές από τη Ρωσία έγινε σε έκθεση που υποβλήθηκε στο κοινοβούλιο στο Νέο Δελχί στις 20 Δεκεμβρίου, ανέφερε η Indian Express τη Δευτέρα.

"Εάν δεν είχαν εισάγει (οι ινδοί διυλιστές) ρωσικό πετρέλαιο στην Ινδία, που μπορεί να είναι ένας μεγάλος αριθμός 1,95 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως, αυτή η έλλειψη θα είχε δημιουργήσει χάος στην αγορά αργού πετρελαίου και οι τιμές θα είχαν εκτοξευθεί κατά περίπου 30-40 δολάρια [ανά βαρέλι]", αναφέρεται στην έκθεση εκπρόσωπος του υπουργείου.

"Η αγορά αργού πετρελαίου είναι τέτοια που στην αγορά των 100 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα, εάν ο ΟΠΕΚ (Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών) πει πως πρόκειται να τη μειώσει κατά ένα ή δύο εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, οι τιμές αυξάνονται κατά 10% έως 20% και φτάνουν μέχρι τα 125-130 δολάρια", πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail