Ανώτερος Ουκρανός αξιωματικός: Η Ρωσία μας στέρησε την ευκαιρία να παράγουμε τα απαραίτητα όπλα

ukrinform.net
Freepen.gr - Η Ρωσία έχει καταστρέψει την στρατιωτική βιομηχανία της Ουκρανίας και αναγκάζει συνεχώς το Κίεβο να αλλάζει τα αιτήματά του προς τη Δύση με νέα όπλα, δήλωσε ανώνυμος ανώτερος αξιωματικός των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα The Independent.

«Η Ρωσία κατάφερε να παραλύσει τη βιομηχανία του Κιέβου, <...>, στερώντας από την Ουκρανία την ευκαιρία να παράγει τον απαραίτητο εξοπλισμό στο σπίτι», αναφέρει η δημοσίευση, επικαλούμενη τα λόγια του αξιωματικού.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, η Ουκρανία εξαρτάται πλέον πλήρως από προμήθειες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Νότια Κορέα.

Ο αξιωματικός σημείωσε επίσης ότι η χρήση ολοένα καινούργιων όπλων και τακτικών από τον ρωσικό στρατό αναγκάζει το Κίεβο να προσαρμόζει συνεχώς τα αιτήματά του στη Δύση σχετικά με τις στρατιωτικές προμήθειες.

"Μερικά πράγματα είναι δύσκολο να προβλεφθούν. Για παράδειγμα, <...>, τώρα χρειαζόμαστε περισσότερους πυραύλους για το (αντιαεροπορικό σύστημα πυραύλων) Patriot από ό,τι περιμέναμε", παραπονέθηκε ο στρατιωτικός.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail