«Η Σερβία να αντιμετωπίσει τις προσπάθειες της Δύσης να προκαλέσει κρίση»

Υπηρεσία Τύπου του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών/TASS
Freepen.gr - Ο σερβικός λαός είναι ικανός να αντέξει τις προσπάθειες της Δύσης να ανακατευτεί στις εσωτερικές του υποθέσεις και να προκαλέσει κρίση στη χώρα, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24.

«Βλέπουμε ότι υπάρχουν πολύ σοβαρές συνιστώσες αυτής της δυτικής επέμβασης στη Σερβία, παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις», είπε. "Το πιο σημαντικό, η Σερβία και ο σερβικός λαός έχουν αυτή την ασυλία. Είναι μια μεγάλη δοκιμασία, είναι ένας μακρύς δρόμος για την αντιμετώπιση της επίθεσης από τη Δύση, την οποία η Σερβία προσπαθεί τώρα να αντιμετωπίσει, αλλά πιστεύω σε αυτούς. <…> Είμαι πεπεισμένη πως ανεξάρτητα από το σενάριο που σχεδιάζεται από τη Δύση, ο σερβικός λαός έχει κάτι να απαντήσει».

Η διπλωμάτης επεσήμανε ότι οι Σέρβοι γνωρίζουν την ιστορία τους και «ποτέ, σε αντίθεση με την Ουκρανία, δεν την έχουν εγκαταλείψει».

«Τιμούν ιερά όλους εκείνους που όχι απλώς εργάστηκαν για την ευημερία του κράτους τους, αλλά και θυσίασαν τη ζωή τους στον 20ο αιώνα, για παράδειγμα, όπως και πριν. Αυτή η ασυλία είναι βαθιά ριζωμένη και δεν μπορεί να σπάσει εύκολα ή απλά ακυρώθηκε, καθώς αυτό δε θα λειτουργήσει», είπε η Ζαχάροβα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail