Ο Ζελένσκι της Ουκρανίας εξαντλείται ενώ η Ρωσία κινείται

Τα νέα από την Ουκρανία αργά σήμερα είναι άσχημα για τον Volodomyr Zelenksy. Ο στρατηγός Zaluzhny φέρεται να του έδωσε την απειλή του Clint Eastwood: "Προχώρα αλήτη, φτιάξε τη μέρα μου. Σύμφωνα με ένα ουκρανικό κανάλι του Telegram:

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο Ζελένσκι απαίτησε από τον αρχιστράτηγο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Ζαλούζνι, να παραιτηθεί με δική του θέληση ή λόγω προβλημάτων υγείας κ.λπ. (να φύγει για οποιονδήποτε προσωπικό λόγο, προκειμένου να αποτραπούν οι υποψίες ότι ο αρχιστράτηγος έχει διαρροές προσωπικά από τον ΖεΕρμάκ).

Ο Zaluzhny αρνήθηκε να φύγει ο ίδιος, πιστεύοντας πως έφερε πολλές νίκες στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, έσωσε πολλές ζωές απλών στρατιωτών και έκανε/θα κάνει πολύ περισσότερο καλό. Σύμφωνα με την πηγή, ο Zaluzhny είπε ευθέως σε στρατιωτικό ύφος: "Εγώ ο ίδιος δεν θα φύγω, αν είστε προσωπικά δυσαρεστημένος μαζί μου - ""διώξτε με"", αλλά αυτή θα είναι η προσωπική σας απόφαση για την οποία θα πρέπει να απαντήσετε".

Ξεκινήστε το ρολόι της αντίστροφης μέτρησης. Αν αυτή η αναφορά είναι αληθινή, τότε ο Zaluzhny έχει κάνει το πρώτο βήμα για την έναρξη ενός πραξικοπήματος για την εκδίωξη του Zelensky (του παίκτη πιάνου με το όργανό του). Όταν είσαι στο στρατό και αρνείσαι μια διαταγή όπως αυτή που αναφέρθηκε παραπάνω βρίσκεσαι σε κατάσταση εξέγερσης. Είτε κερδίζεις είτε πεθαίνεις/ηττάσαι. Όπως έχω γράψει και στο παρελθόν, όταν πρόκειται για πραξικόπημα ποντάρω πάντα στον τύπο με τα όπλα. Σε αυτή την περίπτωση, ο Zaluzhny έχει περισσότερα όπλα από τον Zelensky και αυτός και η ομάδα του έχουν καλύτερη πειθαρχία στα πυρά.

Όλα αυτά συμβαίνουν με φόντο το γεγονός ότι οι Ρεπουμπλικανοί έχουν αρχίσει να αποκτούν σπονδυλική στήλη και αρνούνται να εγκρίνουν το αίτημα του Μπάιντεν για χρηματοδότηση της Ουκρανίας, μέχρι αυτός ο δύστροπος γέρος να δημιουργήσει ένα σταθερό πρόγραμμα προστασίας των συνόρων. Εν ολίγοις, η Ουκρανία θα ξεμείνει από δολάρια των Αμερικανών φορολογουμένων για να τα κλέψει σε λίγες εβδομάδες και δεν υπάρχει καμία ελπίδα για νέα χρηματοδότηση στον ορίζοντα.

Εν τω μεταξύ, η Ρωσία δε γνωρίζει πως διεξάγεται πόλεμος. Συζητείται σε κάποιες δημοφιλείς ραδιοφωνικές εκπομπές και στην τηλεόραση, αλλά δεν έχω δει διαμαρτυρίες, πινακίδες ή γκράφιτι. Είδα έναν στρατιώτη να περπατάει στην Κόκκινη Πλατεία και φαινόταν χαλαρός, απολαμβάνοντας απλώς τα αξιοθέατα.

Πρέπει να ζητήσω συγγνώμη από τους αναγνώστες μου στο Patreon - δεν μπορώ να έχω πρόσβαση σε αυτόν τον ιστότοπο από τη Μόσχα και δεν είμαι σε θέση να δημοσιεύσω εκεί προς το παρόν. Ως συνέπεια των αμερικανικών κυρώσεων, η ρωσική κυβέρνηση εμποδίζει την πρόσβαση σε ορισμένους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, το Instagram και, προφανώς, το Patreon.

Μιλώντας για αξιοθέατα, η Κόκκινη Πλατεία στη Μόσχα είναι εκπληκτική. Πρόκειται για ένα μεγάλο χειμερινό πάρτι και οι πέντε ίντσες χιονιού που έπεσαν την Κυριακή απλώς προσθέτουν στην εορταστική ατμόσφαιρα.



Στέκομαι στη μέση της Κόκκινης Πλατείας. Ο τάφος του Λένιν βρίσκεται στα δεξιά μου όπως βλέπετε τη φωτογραφία. Αυτή είναι η εκκλησία του Αγίου Βασιλείου πάνω από τον ώμο μου. Μαντέψτε τι; Δεν υπάρχουν άστεγοι. Κανείς δεν αφοδεύει στα πλακόστρωτα. Κανένας κακοποιός που να επιτίθεται σε ληστές. Μόνο ένα μάτσο άνθρωποι που θέλουν να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail