ΜΜΕ: Ορισμένα μέλη της ΕΕ είναι έτοιμα να αναβάλουν τις ενταξιακές συνομιλίες της Ουκρανίας μέχρι τον Μάρτιο

pixabay / Dusan_Cvetanovic
Freepen.gr - Ορισμένοι αρχηγοί κρατών της ΕΕ είναι έτοιμοι να κάνουν μερικές παραχωρήσεις στην Ουγγαρία και να αναβάλουν την έναρξη των συνομιλιών για την ένταξη της Ουκρανίας στο μπλοκ μέχρι το Μάρτιο, ανέφερε την Πέμπτη ο ιστότοπος Politico, επικαλούμενος ανώτερους Ευρωπαίους αξιωματούχους και διπλωμάτες.

Νωρίτερα, ο πολιτικός σύμβουλος του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, Μπαλάζ Όρμπαν, δήλωσε πως η ένταξη της Ουκρανίας στο μπλοκ παραμένει "κόκκινη γραμμή" για τη Βουδαπέστη. Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ουγγαρίας, Γιάνος Μπόκα, δήλωσε ότι η χώρα επιμένει πως οποιαδήποτε βοήθεια προς το Κίεβο δε θα πρέπει να προέρχεται από τον προϋπολογισμό της ΕΕ και ότι η απόφαση για τις συνομιλίες ένταξης θα πρέπει να περιμένει μέχρι τον Ιούνιο.

«Σύμφωνα με ανώτερους αξιωματούχους και διπλωμάτες, ορισμένοι ηγέτες της ΕΕ φαίνονται πρόθυμοι να κάνουν μερικές παραχωρήσεις μπροστά στις "κόκκινες γραμμές" του Όρμπαν και να αναβάλουν την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών με την Ουκρανία. Δύο πηγές ανέφεραν πως οι ηγέτες μπορεί να υποσχεθούν να ξεκινήσουν τις συνομιλίες τον Μάρτιο, αλλά ο Όρμπαν πιέζει για μεγαλύτερη αναβολή», έγραψε το δημοσίευμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail