Ο Λαβρόφ ισοπεδώνει το Βερολίνο: Οι Γερμανοί αποδείχτηκαν κλέφτες και με την κυριολεκτική έννοια

Freepen.gr - Η Ουάσινγκτον κατευθύνει τις προσπάθειες της Δύσης να βρει ένα νομικό παραθυράκι που θα της επιτρέψει να κλέψει ρωσικά περιουσιακά στοιχεία παγκοσμίως και να τα χρησιμοποιήσει για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης του Κιέβου, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη.

Γερμανοί αξιωματούχοι στην Καρλσρούη ανακοίνωσαν αυτή την εβδομάδα σχέδια για την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων ύψους σχεδόν 800 εκατομμυρίων δολαρίων από λογαριασμό ρωσικής τράπεζας στη Φρανκφούρτη, λόγω υποτιθέμενων παραβιάσεων των κυρώσεων της ΕΕ. Ο Λαβρόφ αντέδρασε στην είδηση αποκαλώντας τις γερμανικές αρχές κλεπτομανείς.

"Είναι κλέφτες, το έχουμε συνειδητοποιήσει αυτό εδώ και πολύ καιρό. Ήταν απατεώνες από την αρχή με πολιτικούς όρους, ξέρετε: με την έννοια της αθέτησης συμφωνιών και της προσπάθειας να εξαπατήσουν κάποιον. Τώρα έχουν αποδειχθεί κλέφτες με την κυριολεκτική έννοια", δήλωσε ο Λαβρόφ στους δημοσιογράφους μετά την επίσκεψή του στην Τυνησία.
 
Ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης δήλωσε ότι η Δύση είναι "επικεντρωμένη με λέιζερ στην ιδέα της εξεύρεσης κάποιου νόμιμου τρόπου για τη δήμευση των περιουσιακών στοιχείων της Ρωσίας", ξεκινώντας με την ανακατεύθυνση των τόκων από τα επί του παρόντος παγωμένα κεφάλαια στην Ουκρανία.

"Οι Ευρωπαίοι εξακολουθούν να έχουν κάποιο στοιχειώδη σεβασμό στους δικούς τους νόμους, οπότε καθυστερούν αυτές τις αποφάσεις. Αλλά σύμφωνα με τις πηγές μας, στο παρασκήνιο οι Αμερικανοί τους συμβουλεύουν πώς να αλλάξουν αυτούς τους νόμους για να κλέψουν τα πάντα", εξήγησε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail