Ο Πούτιν εγκαινιάζει δύο πυρηνικά υποβρύχια τέταρτης γενιάς

Nuclear-propelled submarine ‘Emperor Alexander III’ inaugurated in Severodvinsk, Russia on December 11, 2023. - Sputnik / Mikhail Klimentyev
Freepen.gr - Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εγκαινίασε τη Δευτέρα δύο ολοκαίνουργια πυρηνικά υποβρύχια τέταρτης γενιάς στη βόρεια ναυπηγική πόλη Σεβεροντβίνσκ.

Τα δύο σκάφη, το "Αυτοκράτορας Αλέξανδρος ΙΙΙ" και το "Κρασνογιάρσκ", πρόκειται να ενταχθούν στον Στόλο Ειρηνικού του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, ανακοίνωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια της τελετής έπαρσης της σημαίας για τα εγκαίνια των σκαφών.

"Σύντομα, τα πυραυλοφόρα υποβρύχια "Αυτοκράτορας Αλέξανδρος ΙΙΙ" και "Κρασνογιάρσκ" θα αρχίσουν την υπηρεσία τους στον Στόλο του Ειρηνικού", δήλωσε ο Πούτιν, περιγράφοντας τα υποβρύχια ως "φοβερά" και "ασυναγώνιστα στην κατηγορία τους".

Το 'Emperor Alexander III' είναι το έβδομο σκάφος της στρατηγικής σειράς Borei-class και το τέταρτο μεταξύ των αναβαθμισμένων παραλλαγών Borei-A. Το 'Krasnoyarsk' είναι το τέταρτο μεταξύ της οικογένειας πολλαπλού ρόλου Yasen-M.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail