Μόσχα: Το νέο πακέτο κυρώσεων θα προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά στην ίδια την Ε.Ε.

Valery Sharifulin/TASS
Freepen.gr - Το νέο πακέτο αντιρωσικών κυρώσεων της ΕΕ, όπως και όλες οι προηγούμενες, θα προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σχολιάζοντας την πρόσφατη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

«Φτάνει μέχρι τον παραλογισμό, όταν μέσω κάποιων αδίστακτων χειρισμών -όταν ορισμένοι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων δεν είναι παρόντες στο τραπέζι, - λαμβάνονται κάποιες νομικά αμφισβητήσιμες και προφανώς πολιτικοποιημένες αποφάσεις, οι οποίες είναι οι εξής: για την έναρξη προενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία και τη Μολδαβία, οι οποίες όχι μόνο δεν πληρούν τα στοιχειώδη κριτήρια της ΕΕ, αλλά έρχονται ευθέως σε αντίθεση με αυτά, καθώς και για ένα άλλο "πακέτο" μονομερών περιοριστικών μέτρων κατά της Ρωσίας, το οποίο, όπως και όλα τα προηγούμενα, θα προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε η διπλωμάτης.

"Αυτή η δικτατορική συμπεριφορά των Βρυξελλών αποκαλύπτει σε όλο της το μέγεθος πως τα κράτη μέλη στερούνται το δημοκρατικό τους δικαίωμα στη διαφορετική άποψη και στην προστασία των συμφερόντων τους", πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο διπλωμάτης επεσήμανε ότι ένα βαρύ τίμημα για την συγκρουσιακή "πολιτική της ΕΕ και τις συνέπειες των καιροσκοπικών αποφάσεών της σχετικά με την Ουκρανία και τη Μολδαβία θα πρέπει να πληρώσει ο πληθυσμός των ευρωπαϊκών χωρών".

Η Ζαχάροβα πρόσθεσε πως φαίνεται απολύτως φυσικό ότι σε αυτό το πλαίσιο "οι πιο υπεύθυνοι πολιτικοί στις ευρωπαϊκές χώρες δίνουν όλο και πιο συχνά προτεραιότητα στα εθνικά συμφέροντα έναντι κάποιων μαντινάδων περί "ευρωπαϊκής αλληλεγγύης", οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με τις πραγματικές ανάγκες".

Επιπλέον, η εκπρόσωπος επεσήμανε πως υπό την πίεση των παραλήψεων των Ηνωμένων Πολιτειών, η Ευρωπαϊκή Ένωση "συνεχίζει να χάνει ταχύτατα τόσο το πολιτικό όσο και το οικονομικό της βάρος σε όλο τον κόσμο".

"Οι πόροι της ΕΕ, που είναι τόσο απαραίτητοι για την εσωτερική της ανάπτυξη, δεν διοχετεύονται στην επίλυση πολλαπλών προβλημάτων και στη διεκδίκηση της δικής της θέσης στην αναδυόμενη πολυπολική παγκόσμια τάξη, αλλά στην εξυπηρέτηση των αμερικανικών συμφερόντων, συμπεριλαμβανομένου του πλουτισμού του αμερικανικού στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος", δήλωσε η ίδια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail