Τώρα κοστίζει 3,4 εκ. δολάρια για να ζήσεις το «αμερικάνικο όνειρο» και το χάσμα μεταξύ των πλουσίων και των υπολοίπων από εμάς είναι μεγαλύτερο από ποτέ

Εδώ και καιρό, ήταν ξεκάθαρο ότι η μεσαία τάξη καταστρέφεται συστηματικά. Το κόστος ζωής αυξάνεται ταχύτερα από τους μισθούς εδώ και χρόνια, και αυτό έχει ωθήσει εκατομμύρια Αμερικανούς στη φτώχεια. Όσο για εκείνους που ήταν ήδη εξαθλιωμένοι, πολλοί από αυτούς εκδιώχθηκαν στους δρόμους. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η έλλειψη στέγης στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξάνεται με τον ταχύτερο ρυθμό που έχει καταγραφεί ποτέ το 2023. Όποιος πιστεύει ότι δεν έχουμε κάποιο σημαντικό πρόβλημα στα χέρια μας απλά δεν έχει δώσει σημασία. Κάποτε, η ζωή του «Αμερικάνικου ονείρου» ήταν ένας στόχος που η συντριπτική πλειονότητα των Αμερικανών θα μπορούσε να φιλοδοξεί να επιτύχει, αλλά τώρα είναι απρόσιτος για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. 

Michael Snyder - http://theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Στην πραγματικότητα, μια έκθεση που μόλις κυκλοφόρησε κατέληξε στο συμπέρασμα ότι χρειάζονται τώρα 3,4 εκατομμύρια δολάρια για το τυπικό νοικοκυριό των ΗΠΑ για να ζήσει το «Αμερικάνικο Όνειρο» κατά τη διάρκεια μιας ζωής:

Το λεγόμενο «Αμερικάνικο όνειρο» είναι το σημείο αναφοράς που πολλοί άνθρωποι ελπίζουν να επιτύχουν στη ζωή τους – να παντρευτούν, να αγοράσουν ένα σπίτι και ένα αυτοκίνητο και να μεγαλώσουν παιδιά.

Ωστόσο, νέα ανάλυση διαπίστωσε πως η επίτευξη αυτών των ορόσημων κοστίζει τώρα ένα εκπληκτικό ποσό 3.455.305 $ - πολύ περισσότερο από ό,τι θα κάνουν οι περισσότεροι Αμερικανοί στη ζωή τους.

Ένα από τα μεγαλύτερα ποσά είναι για την εξόφληση μιας υποθήκης σε ένα ακίνητο. Ο μέσος αγοραστής σπιτιού θα πληρώσει 796.998 $, σύμφωνα με την Investopedia - υποθέτοντας προκαταβολή 10% και σταθερό δάνειο 30 ετών με επιτόκιο 7,2%.

Θα βγάλετε 3,4 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια των εργασιακών σας ετών;

Αν όχι, το «American Dream» δεν είναι για εσάς.

Συγγνώμη.

Σήμερα, είναι μόνο εκείνοι που βρίσκονται στην κορυφή της οικονομικής τροφικής αλυσίδας που ευδοκιμούν.

Μια φορά κι έναν καιρό, η Αμερική είχε τη μεγαλύτερη και πιο ευημερούσα μεσαία τάξη στην ιστορία του κόσμου, αλλά τώρα το κορυφαίο 1 τοις εκατό ελέγχει περισσότερο πλούτο από ολόκληρη τη μεσαία τάξη:

Πριν από τριάντα χρόνια, η περίφημη μεσαία τάξη της Αμερικής είχε διπλάσιο πλούτο από το ανώτερο 1%.

Με τα χρόνια, οι πλούσιοι γίνονται σταθερά πλουσιότεροι. Το κορυφαίο 1% έπιασε και ξεπέρασε τη μεσαία τάξη σε συλλογικό πλούτο στα τέλη του 2020, σύμφωνα με στοιχεία της Fed.

Το κορυφαίο 1% των Αμερικανών με εισοδήματα ελέγχει τώρα περισσότερο πλούτο από ολόκληρη τη μεσαία τάξη της χώρας.

Αυτό συμβαίνει όταν η εξουσία και ο πλούτος είναι εξαιρετικά συγκεντρωτικοί.

Το χάσμα μεταξύ των πλουσίων και των υπολοίπων από εμάς είναι τώρα μεγαλύτερο από ποτέ.

Καλή τύχη λοιπόν προσπαθώντας να ζήσετε έναν τρόπο ζωής μεσαίας τάξης σε αυτό το περιβάλλον.

Θέλετε να αγοράσετε έναν καναπέ; Λοιπόν, ο ίδιος ακριβώς καναπές που θα σας κόστιζε 799 $ το 2019 θα σας κοστίσει τώρα 1.599 $:

Ένας σχεδιαστής εσωτερικών χώρων αποκάλυψε πως ένας καναπές της ΙΚΕΑ που κόστιζε 799 $ το 2019 είναι τώρα διπλάσιος από την τιμή τέσσερα χρόνια αργότερα.

Η Jilian Dee, μια ιδιοκτήτρια μικρής επιχείρησης με έδρα το Λος Άντζελες, έγινε viral στο TikTok αφού έφτιαξε το βίντεο του @loljustmark σχετικά με τις «τρελές» τιμές του σουηδικού γίγαντα επίπλων.

Ο Mark, ειδικός στις κατασκευές και τη διακόσμηση του σπιτιού, επεσήμανε ότι ο καναπές και η ξαπλώστρα Finnala της ΙΚΕΑ κοστίζουν τώρα 1.599 δολάρια, λέγοντας πως δεν θα πλήρωνε περισσότερα από 700 δολάρια για αυτό.


Και μην με βάζετε καν στη συζήτηση για  την τιμή του φαγητού.

Το βόειο κρέας θεωρείται ήδη «κρέας πολυτελείας» και θα είναι ακόμη πιο ακριβό το 2024, επειδή το USDA προβλέπει ότι η παραγωγή βοείου κρέατος θα μειωθεί σημαντικά:

Το USDA προβλέπει πως η παραγωγή βοείου κρέατος θα μειωθεί κατά 180 εκατομμύρια λίρες σε μια περίοδο έξι μηνών έως το τέλος του 2023, ενώ το Insider σημείωσε ότι το μέσο μέγεθος των κοπαδιών είναι σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ 61 ετών, καθώς οι αγρότες αγωνίζονται να ταΐσουν τα ζώα τους.

«Πολλοί από τους γείτονές μας πουλάνε… Οι αξίες των βοοειδών γενικά αξίζουν περισσότερο από ό,τι άξιζαν ποτέ πριν. Και ειλικρινά αξίζουν περισσότερο από αυτό που πρέπει να πληρώσουμε για σανό», είπε ο Κεντ στους FT.

Και προειδοποιούμαστε πως οι προμήθειες πολλών άλλων προϊόντων στα παντοπωλεία μας θα γίνουν επίσης πιο περιορισμένες:

Καθώς ετοιμαζόμαστε να μπούμε στο 2024, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποιες αλλαγές πρόκειται να επέλθουν τον επόμενο χρόνο—συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών που ενδέχεται να επέλθουν στην επιλογή των ειδών στα παντοπωλεία.

Το 2023, αντιμετωπίσαμε σπανιότητα πολλών προϊόντων, από χαρτί υγείας μέχρι sriracha. Τώρα, υπάρχουν μερικά άλλα αντικείμενα που μπορεί να είναι πιο δύσκολο να βρεθούν μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Παράγοντες όπως οι περιβαλλοντικές προκλήσεις, οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού και πολλά άλλα θα μπορούσαν να θέτουν σε κίνδυνο τη διαθεσιμότητα, την ποιότητα και την οικονομική προσιτότητα ορισμένων μπαχαρικών, γαλακτοκομικών προϊόντων, αυγών, θαλασσινών, δημητριακών, φρέσκων προϊόντων και κρέατος και πουλερικών.

Φυσικά υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν θα μπορέσετε να αποκτήσετε καθόλου.

Τα μέλη του Κογκρέσου έχουν ενημερωθεί πως οι ελλείψεις φαρμάκων στις ΗΠΑ έφθασαν πρόσφατα σε υψηλό επίπεδο, και αυτό είναι ένα πρόβλημα που δεν θα εξαφανιστεί σύντομα:

Οι ελλείψεις φαρμάκων στις ΗΠΑ έχουν φτάσει σε ιστορικό υψηλό και οι νομοθέτες προειδοποιούν ότι μπορεί να σημαίνουν ζωή ή θάνατο για εκατομμύρια ασθενείς. Μια επιτροπή της Βουλής διερευνά τι μπορεί να κάνει το Κογκρέσο στην εφοδιαστική αλυσίδα για να βεβαιωθεί πως οι γιατροί δεν χρειάζεται να συνεχίσουν να δεσμεύουν βασικά φάρμακα όπως οι θεραπείες για τον καρκίνο.

Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας συμφωνούν ότι οι ελλείψεις εκατοντάδων γενόσημων φαρμάκων χρειάζονται επείγουσα προσοχή.

Αλλά εξακολουθούν να προσπαθούν να οικοδομήσουν συναίνεση για μια θεραπεία.

Εάν μεταβείτε στον επίσημο κατάλογο ελλείψεων φαρμάκων του FDA, θα δείτε ότι υπάρχουν 143 εγγραφές αυτήν τη στιγμή.

Και μερικά από τα φάρμακα που είναι σε έλλειψη χρησιμοποιούνται εκατομμύρια φορές κάθε χρόνο:

Οι κρίσιμες ελλείψεις στις ΗΠΑ περιλαμβάνουν την αλβουτερόλη, ένα φάρμακο για το άσθμα και την αλλεργία που χρησιμοποιείται για την πρόληψη και τη θεραπεία της δυσκολίας στην αναπνοή. αμοξικιλλίνη, ένα κρίσιμο αντιβιοτικό που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία βακτηριακών λοιμώξεων, συμπεριλαμβανομένης της πνευμονίας, η οποία παρουσιάζει αυξανόμενα κρούσματα στις ΗΠΑ, την επινεφρίνη - ή αδρεναλίνη - ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων όπως η σοβαρή αλλεργική αντίδραση.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, το 2019 γράφτηκαν 54 εκατομμύρια συνταγές για αμοξικιλλίνη. Το 2020, εκδόθηκαν σχεδόν 62 εκατομμύρια συνταγές αλβουτερόλης.

Δεν πρόκειται να χρυσώσω το χάπι για εσάς.

Αυτό είναι κρίση.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ζωές των Αμερικανών παιδιών τίθενται σε κίνδυνο επειδή δεν μπορούν να πάρουν τα φάρμακα που χρειάζονται απεγνωσμένα:

Ένας έφηβος ασθενής με λέμφωμα από την Ιντιάνα αναγκάστηκε να λάβει ένα είδος χημειοθεραπείας που προηγουμένως είχε οδηγήσει σε απειλητική για τη ζωή αλλεργική αντίδραση, επειδή το φάρμακο που είχε ανεχτεί ήταν εξαντλημένο.

Μια άλλη μητέρα ενός εννιάχρονου κοριτσιού με επιθετική λευχαιμία με έδρα τη Φλόριντα της είπαν να περιμένει 15 μήνες αναμονή για ένα φάρμακο 10 δολαρίων που θα έσωζε τη ζωή του νεαρού κοριτσιού.

Γιατί λοιπόν συμβαίνει αυτό;

Λοιπόν, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτόν τον εφιάλτη, αλλά ένας από τους μεγαλύτερους είναι το γεγονός ότι έχουμε εξαρτηθεί τόσο πολύ από την Κίνα και την Ινδία:

Ένας άλλος παράγοντας που οδηγεί το πρόβλημα είναι η εξάρτηση των ΗΠΑ από βασικά υλικά από την Κίνα και την Ινδία για την παραγωγή του 95% των φαρμάκων που χρησιμοποιούνται στην επείγουσα περίθαλψη.

Δεν έπρεπε ποτέ να το επιτρέψουμε να συμβεί αυτό.

Αλλά το κάναμε.

Και τώρα θα πληρώσουμε πολύ μεγάλο τίμημα.

Εάν πιστεύετε ότι οι ελλείψεις είναι κακές τώρα, απλώς περιμένετε μέχρι η Κίνα να εισβάλει στην Ταϊβάν.

Τα πράγματα θα γίνουν πραγματικά τρελά σε εκείνο το σημείο.

Θα σας παροτρύνω λοιπόν να προετοιμαστείτε εκ των προτέρων για τους χαοτικούς καιρούς που πλησιάζουν γρήγορα, αλλά δυστυχώς οι περισσότεροι Αμερικανοί εξακολουθούν να πιστεύουν ότι όλα θα πάνε καλά με κάποιο τρόπο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail