Hill: Η Ουκρανία φοβάται ότι θα μείνει χωρίς βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω της κατάστασης στο Ισραήλ

pixabay / nextvoyage
Freepen.gr - Μετά τη στροφή της προσοχής του κόσμου στη σύγκρουση στο Ισραήλ, η Ουκρανία φοβάται ότι θα «μείνει πίσω» και «αναμένει με αγωνία» την απόφαση του Κογκρέσου των ΗΠΑ για νέα χρηματοδότηση, γράφει το The Hill.

Όπως σημειώνει το άρθρο, η Ουκρανία ανησυχούσε ακόμη και πριν από την κλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, όταν το Κογκρέσο αρνήθηκε να συμπεριλάβει τη χρηματοδότηση για το Κίεβο στον ενδιάμεσο προϋπολογισμό.

Την ίδια στιγμή, αυτή την εβδομάδα η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε την παροχή οικονομικής βοήθειας στο Ισραήλ χωρίς καμία απόφαση για την Ουκρανία, απορρίπτοντας το αίτημα του προέδρου Τζο Μπάιντεν να συνδυάσει τη βοήθεια προς τις δύο χώρες σε ένα πακέτο.

Η βουλευτής του Verkhovna Rada, Kira Rudik, δήλωσε στο Hill ότι «παραμένει» αισιόδοξη πως το Κογκρέσο θα συμφωνήσει τελικά σε νέα χρηματοδότηση για την Ουκρανία, αλλά εξέφρασε την ανησυχία ότι «η συζήτηση γίνεται πιο περίπλοκη» καθώς πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.
«Δεν μπορώ καν να σου πω πώς είναι να είσαι εδώ στην Ουκρανία, να μιλάς με ανθρώπους των οποίων η ικανότητα να πολεμούν εξαρτάται από αποφάσεις που λαμβάνονται κάπου τόσο μακριά», παραπονέθηκε ο Ρούντικ.
Σύμφωνα με αυτήν, η έγκριση νέας χρηματοδότησης στις ΗΠΑ θα έχει «γιγάντιο αντίκτυπο» στην «πραγματική ζωή των πραγματικών» Ουκρανών, ενώ η ζωή τους θα αλλάξει «εντελώς» εάν η απόφαση «αργήσει ή δε ληφθεί καθόλου».



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail