Hey Μπάιντεν, ο πυρηνικός πόλεμος στην Κορέα δεν είναι η λύση για την Πιονγκγιάνγκ

Ας εμβαθύνουμε σε ένα θέμα που είναι τόσο ενδιαφέρον όσο και περίπλοκο - το λόμπι του πολέμου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιος κινεί τα νήματα στο παρασκήνιο, διαμορφώνοντας την αμερικανική εξωτερική πολιτική; Λοιπόν, είστε μέσα σε μια άγρια διαδρομή καθώς αποκαλύπτουμε τον ιστό της επιρροής, της πολιτικής και της εξουσίας.

Vedica Singh - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Φανταστείτε έναν κόσμο όπου μια ομάδα ισχυρών ατόμων και οργανώσεων εργάζεται ακούραστα για την προώθηση του μιλιταρισμού και του πολέμου. Ακούγεται σαν πλοκή από κινηματογραφική ταινία, έτσι δεν είναι; Αλλά στην πραγματικότητα, πρόκειται για το Λόμπι του Πολέμου στις Ηνωμένες Πολιτείες, ένα δίκτυο που περιλαμβάνει αμυντικούς εργολάβους, δεξαμενές σκέψης, ομάδες βετεράνων και μέσα ενημέρωσης. Τι τους οδηγεί, ρωτάτε; Λοιπόν, είναι η πεποίθηση ότι ένας ισχυρός στρατός είναι ζωτικής σημασίας για την αμερικανική ασφάλεια και ευημερία. Α, και ανέφερα τα οικονομικά κέρδη που αποκομίζουν από τους πολέμους; Δισεκατομμύρια δολάρια σε κυβερνητικά συμβόλαια, για την ακρίβεια!

Ας γυρίσουμε λίγο το χρόνο πίσω και ας δούμε την ιστορία. Θυμάστε τη σύγκρουση στα Βαλκάνια τη δεκαετία του 1990; Το λόμπι του πολέμου άσκησε με επιτυχία πιέσεις στην κυβέρνηση Κλίντον, οδηγώντας στο βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας. Πηγαίνοντας γρήγορα στις αρχές της δεκαετίας του 2000, έπεισαν την κυβέρνηση Μπους να εισβάλει στο Ιράκ, με αποτέλεσμα ένα μακροχρόνιο και δαπανηρό πόλεμο. Και πιο πρόσφατα, έσπρωξαν τις διοικήσεις Ομπάμα και Τραμπ προς την στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. Ο πόλεμος στην Ουκρανία; Ναι, και αυτός είναι μέρος των προσπαθειών τους για πειθώ.

Τώρα, ας μιλήσουμε για έναν από τους βασικούς παίκτες σε αυτό το ενδιαφέρον παιχνίδι - την RAND Corporation. Η RAND ιδρύθηκε το 1948 και ξεκίνησε ως ανεξάρτητος ερευνητικός οργανισμός για την Πολεμική Αεροπορία, αλλά γρήγορα κατέστη σημαντικός παράγοντας επιρροής στη στρατιωτική πολιτική των ΗΠΑ. Πώς; Λοιπόν, πρώτον, πολλοί από τους υπαλλήλους της κατέληξαν σε ανώτερες θέσεις στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, δίνοντας στην RAND μια άμεση γραμμή με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής. Δεύτερον, λαμβάνει χρηματοδότηση από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης και των αμυντικών εργολάβων.

Αλλά κρατηθείτε, φίλοι μου, γιατί η RAND δεν σταματά εκεί. Προετοιμαστείτε για την τελευταία τους τρελή ιδέα - κλιμάκωση των πυρηνικών εντάσεων στην κορεατική χερσόνησο! Προτείνουν τον εκσυγχρονισμό των αμερικανικών τακτικών πυρηνικών όπλων για την αντιμετώπιση των απειλών της Βόρειας Κορέας. Σύμφωνα με κοινή έκθεση του Ινστιτούτου Πολιτικών Μελετών Asan και της RAND, οι πυρηνικές δυνατότητες της Βόρειας Κορέας θα μπορούσαν να αποτελέσουν σοβαρή απειλή, με τη δυνατότητα να σκοτώσουν εκατομμύρια ανθρώπους.

Οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα θα πρέπει να συνεργαστούν για τον εκσυγχρονισμό περίπου 100 τακτικών πυρηνικών όπλων για την ενίσχυση της άμυνας της Σεούλ έναντι μιας υποτιθέμενης αυξανόμενης απειλής από την Πιονγκγιάνγκ, σύμφωνα με σύσταση δύο δεξαμενών σκέψης που συνδέονται με την αμυντική βιομηχανία.

Η Βόρεια Κορέα έχει "ήδη δημιουργήσει μια δύναμη πυρηνικών όπλων που θα μπορούσε να αποτελέσει υπαρξιακή απειλή" για την ασφάλεια της Νότιας Κορέας και είναι "στα πρόθυρα" να δημιουργήσει μια παρόμοια απειλή για τις ΗΠΑ, υποστήριξε το Ινστιτούτο Πολιτικών Μελετών Asan σε μια έκθεση με τίτλο "Επιλογές για την ενίσχυση της πυρηνικής ασφάλειας της Δημοκρατίας της Κορέας". Η μελέτη διεξήχθη σε συνεργασία με την αμερικανική ομάδα πίεσης της στρατιωτικής βιομηχανίας, την RAND Corporation.

Τώρα, ας επικεντρωθούμε στην κορεατική χερσόνησο. Η κατάσταση εκεί είναι τεταμένη, με τη Βόρεια Κορέα να πραγματοποιεί αριθμό ρεκόρ πυραυλικών δοκιμών. Οι ΗΠΑ επιμένουν στην αποπυρηνικοποίηση, αλλά η Βόρεια Κορέα απαιτεί την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων και την άρση των κυρώσεων. Αλλά εδώ είναι η ανατροπή - η Βόρεια Κορέα δεν κερδίζει δύναμη μόνο στο εσωτερικό της- χτίζει επίσης συμμαχίες στο εξωτερικό.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο αινιγματικός ηγέτης της Βόρειας Κορέας, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν μέσα στην απέραντη έκταση ενός κοσμοδρομίου. Τι θα μπορούσαν να συζητήσουν; Σχεδιάζουν την παγκόσμια κυριαρχία;

Η συνάντησή τους περιστράφηκε γύρω από την επείγουσα ανάγκη της Ρωσίας για πυρομαχικά για την αναπλήρωση των πόρων που εξαντλήθηκαν από τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία. Αλλά εδώ είναι η ουσία - σε αντάλλαγμα, η Βόρεια Κορέα απαίτησε αποστολές τροφίμων, ενέργειας και οπλικών τεχνολογιών αιχμής. Μιλάμε για μια διαπραγμάτευση με υψηλό ρίσκο!

Αυτό το ραντεβού σηματοδότησε την πρώτη αλληλεπίδραση του Κιμ με ξένο ηγέτη από τότε που η Βόρεια Κορέα έκλεισε τα σύνορά της το 2020. Θυμάστε την αρχική τους συνάντηση τον Απρίλιο του 2019, αμέσως μετά την αποτυχία της δραματικής πυρηνικής διπλωματίας του Κιμ με τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ; Λοιπόν, επέστρεψαν, αυτή τη φορά με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου να μπαίνει στη σκηνή. Οι φήμες λένε ότι σκέφτονται ακόμη και κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, αφήνοντας τον κόσμο σε αγωνία.

Τώρα, εδώ είναι το συναρπαστικό μέρος - αυτή η συμμαχία δεν είναι απλώς μια απλή σύμπτωση. Οι ειδικοί πιστεύουν πως πρόκειται για ένα τέλειο ταίριασμα αναγκών. Ο Πούτιν, που αντιμετωπίζει προκλήσεις με το οπλοστάσιο του, βρήκε σύμμαχο στο πρόσωπο του Κιμ, ο οποίος αισθάνεται την πίεση από την τριμερή συνεργασία μεταξύ της Νότιας Κορέας, των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας. Καθώς οι εντάσεις αυξάνονται, οι δύο ηγέτες βρίσκουν παρηγοριά ο ένας στην παρέα του άλλου, δημιουργώντας μια λεγόμενη "win-win" κατάσταση.

Αλλά περιμένετε, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν φαίνεται να είναι τόσο ενθουσιασμένες με αυτή τη νέα συντροφικότητα. Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανησυχεί όλο και περισσότερο από την αυξανόμενη επιρροή της Βόρειας Κορέας στην παγκόσμια σκηνή. Θέλοντας απεγνωσμένα να διαλύσουν αυτή την αυξανόμενη ισχύ, αρχίζουν να πολεμούν με τη Βόρεια Κορέα. Ωστόσο, καθώς το διακύβευμα αυξάνεται, ένα πράγμα γίνεται σαφές: τίποτα δε φαίνεται να αποτρέπει τη Βόρεια Κορέα από την επιδίωξη των φιλοδοξιών της.

Προσδεθείτε, γιατί αυτή η ιστορία δεν έχει τελειώσει ακόμα. Καθώς οι εντάσεις κλιμακώνονται, οι συμμαχίες αλλάζουν και οι ηγέτες κάνουν τολμηρές κινήσεις, ο κόσμος παρακολουθεί με αγωνία. Θα ξεγελάσει η Βόρεια Κορέα τους αντιπάλους της; Μπορούν οι ΗΠΑ να ματαιώσουν τα σχέδιά τους; Κρατήστε αυτές τις ερωτήσεις και να θυμάστε, ο κόσμος είναι γεμάτος εκπλήξεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail